ΕΛΜΕ Λέσβου: «Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια…»

 Η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λέσβου στις 21/9/2011 ψήφισε το παρακάτω ψήφισμα:

«ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»!!!

και αποφάσισε να καλέσει τους συναδέλφους στην άμεση σύγκληση Συνελεύσεων των Συλλόγων των σχολείων για να τεθεί το παραπάνω θέμα και να οργανωθεί η άρνηση πληρωμής της «έκτακτης εισφοράς» και της φοροεπιδρομής για τα ακίνητα. Συγκεκριμένα, προτείνει να οριστεί ένας συνάδελφος από κάθε σχολείο που θα αναλάβει να συλλέξει τα εκκαθαριστικά σημειώματα εισφορών των συναδέλφων και θα τα παραδώσει στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου ως τις 30 του μήνα. Προτείνει να οριστεί η ημέρα και η ώρα που θα γίνει αυτό σε κάθε σχολείο, έτσι ώστε να έχουν συγκεντρωθεί όλα και να έχουν παραδοθεί έγκαιρα στο ΔΣ της ΕΛΜΕ, με στόχο να επιστραφούν στις εφορίες.Παρακαλούμε να ενημερωθούν ενυπόγραφα όλοι οι συνάδελφοι.

Το ψήφισμα που ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση έχει ως εξής:

«Η καπιταλιστική βαρβαρότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. Για να σωθούν τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των δανειστών δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο.

Όλοι στον οργανωμένο αγώνα: για να αντισταθούμε στη λεηλασία του εισοδήματος μας, για να προστατεύσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας, για να εμποδίσουμε τα βάρβαρα μέτρα, για να μην πληρώσουμε την κρίση της πλουτοκρατίας!

Το χρέος είναι όλο παράνομο και είναι της πλουτοκρατίας. Δεν το αναγνωρίζουμε. Να διαγραφεί όλο. Καμιά θυσία για την σωτηρία της πλουτοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Παλλαϊκός ξεσηκωμός!

Τώρα οργανώνουμε την πάλη μας:

Παίρνουμε απόφαση από τη Γενική Συνέλευση να αρνηθούμε συλλογικά και οργανωμένα την πληρωμή των χαρατσιών. Καλούμε τους συναδέλφους κάθε σχολείου σε «επί τόπου γενικές συνελεύσεις», ώστε να υιοθετήσουν μαζικά την απόφαση αυτή. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταθέσουν τα χαράτσια στο ΔΣ της ΕΛΜΕ, το οποίο σε συντονισμό με το Εργατικό Κέντρο Λέσβου και άλλα σωματεία, συνδικάτα, επιτροπές αγώνα θα επιστρέψει τα εντάλματα της φοροληστείας ή θα προβεί σε άλλες ενέργειες που θα σηματοδοτούν την άρνηση πληρωμών (π.χ. κάψιμο κ.α.), σε μαζικές παραστάσεις, διαμαρτυρίες, καταλήψεις στις κατά τόπους εφορίες.

Παίρνουμε την απόφαση αυτή, δεδομένου ότι ένας εκπαιδευτικός, με τα μέχρι τώρα μέτρα της κυβέρνησης και το επερχόμενο, νέο μισθολόγιο χάνει πάνω από 5 μισθούς και αντικειμενικά δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους χαράτσια.

Δεν μπορούμε πλέον να πληρώνουμε άλλο τέτοια χαράτσια.

Ταυτόχρονα, ως Γενική Συνέλευση αποφασίζουμε:

Δεν χωράνε ταλαντεύσεις, δεν χωράνε αυταπάτες. Καμιά συναίνεση-καμιά ανοχή. Παραμερίζουμε κάθε συνδικαλιστική ηγεσία, κάθε διοικητικό συμβούλιο ΕΛΜΕ ή Συλλόγου, που δεν θα μπει μπροστά να οργανώσει αυτή την πάλη. Είναι ζήτημα ζωής, ζήτημα επιβίωσης. Από την στάση που θα κρατήσει ο καθένας σε αυτό το ζήτημα, κρίνεται.

Καταδικάζουμε την πλειοψηφική ηγεσία της ΟΛΜΕ που αρνήθηκε να πάρει μια τέτοια απόφαση!

Ατομική λύση δεν υπάρχει.

Η ενότητα όλων των εργαζομένων, η κοινωνική συμμαχία και αλληλεγγύη είναι το πιο δυνατό όπλο στα χέρια των εργαζομένων.

Σύνθημά μας «ένας για όλους και όλοι για έναν»

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*