Παρεμβάσεις ΔΕ Θεσ/νίκης: Η μαζική παρουσία του κλάδου στη συνεδρίαση του ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ μπορεί να διασφαλίσει την αγωνιστική προοπτική της

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης

Η μαζική παρουσία του κλάδου στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ,

στις 8.00 μ.μ, στην ΕΔΟΘ μπορεί να διασφαλίσει την αγωνιστική προοπτική της Ε’ ΕΛΜΕ

Η μαζική παρουσία των συναδέλφων μπορεί να διασφαλίσει ότι η συνεδρίαση θα γίνει και μάλιστα ανοιχτή, όχι εν κρυπτώ και «κεκλεισμένων των θυρών» όπως μεθοδεύεται από ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ.
Η μαζική παρουσία των συναδέλφων μπορεί να διασφαλίσει ότι η συνεδρίαση θα γίνει και μάλιστα ανοιχτή, όχι εν κρυπτώ και «κεκλεισμένων των θυρών» όπως μεθοδεύεται από ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε μαζική παρουσία στη συνεδρίαση του ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης την Τρίτη 7/6, στις 8.00 μ.μ., στην ΕΔΟΘ. Η μαζική παρουσία των συναδέλφων μπορεί να διασφαλίσει ότι η συνεδρίαση θα γίνει και μάλιστα ανοιχτή, όχι εν κρυπτώ και «κεκλεισμένων των θυρών» όπως μεθοδεύεται από ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ. Η συνεδρίαση επιβάλλεται να γίνει για τα όσα συκοφαντικά καταλογίζουν ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ σε βάρος του προέδρου της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με στόχο την απομάκρυνσή του, αλλά και γιατί δεν πρέπει να σταματήσει η ΕΛΜΕ να λειτουργεί. Επιβάλλεται να συζητηθούν τα άμεσα προβλήματα (π.χ. το θέμα των περιοχών μετάθεσης και των όμορων ομάδων όπως ζητά η ΟΛΜΕ) και τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης.

Στις προηγούμενες συνεδριάσεις καταγράφηκε ότι τα περί αντικαταστατικών ενεργειών του προέδρου της Ε’ ΕΛΜΕ-Θ είναι ανυπόστατα, καθώς τα ΣΥΝΕΚ δεν προσκόμισαν το παραμικρό στοιχείο. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε αντικαταστικές διαδικαστικές μεθοδεύσεις και την προσφιλή μέθοδο της αποχώρησης από τις διαδικασίες, ώστε να μη φανεί η χρεοκοπία της προσπάθειά τους, αλλά και για να παραμένουν σε εκκρεμότητα οι συκοφαντίες τους. Συγκεκριμένα αλλάζοντας στάση, αρνούνται να συζητηθούν οι κατηγορίες που απευθύνουν στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ μία προς μία όπως ψήφισαν και οι ίδιοι στο Δ.Σ. και επαναφέρουν την αρχική τους πρόταση να συζητηθούν όλα τα σημεία των κατηγοριών τους μαζί. Θέλουν να αποφύγουν ακριβώς την υποχρέωση κατάθεσης στοιχείων, γιατί δεν έχουν και με στόχο να μη φτάσει το θέμα ποτέ στους συναδέλφους και πάρει θέση ο κλάδος!

Το ΠΑΜΕ που έβαλε πλάτη σε όλη αυτή τη συκοφαντική επίθεση, ακόμα δεν έχει καταθέσει στο ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ-Θ επώνυμη καταγγελία για όσα συκοφαντικά διαδίδει περί «ατασθαλιών» σε βάρος του προέδρου της Ε’ ΕΛΜΕ. Το ΠΑΜΕ επιδιώκει να αιωρούνται οι συκοφαντίες, οι οποίες εξάλλου έχουν απαντηθεί σημείο σημείο, με αναλυτικά στοιχεία και αποδείξεις. Το μόνο που ενδιαφέρει το ΠΑΜΕ είναι να μείνει η ρετσινιά, γι΄ αυτό αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι την εξέταση των αθλιοτήτων που διακινεί. Ελπίζει, με τις πλάτες και των ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ, να αντιμετωπίσει έτσι την αγωνιστική πρόταση των Παρεμβάσεων, καθώς δεν μπορεί να το κάνει με όσα επιβάλλουν η στοιχειώδης συνδικαλιστική λογική και ηθική.

Οι Παρεμβάσεις καλούν τους συναδέλφους να διασφαλίσουν τη δημοκρατική λειτουργία της Ε’ ΕΛΜΕ με την παρουσία και την υπογραφή τους σε κείμενο που ζητά να γίνει σεβαστή η απαίτηση του κλάδου για διαδικασίες ανοιχτές, διαφανείς και μακριά από τα εκφυλιστικά φαινόμενα.

Η σκευωρία δε θα περάσει και είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι μπροστά στην πολιτική που απειλεί τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα, το δημόσιο σχολείο και τον εκπαιδευτικό, η Ε’ ΕΛΜΕ και το εκπαιδευτικό κίνημα θα βρίσκονται σε παράλυση από τους σχεδιασμούς του κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού. Συμμετέχουμε σήμερα Τρίτη 7/6 στο ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ στις 8.00 μ.μ, στην ΕΔΟΘ και στη Γ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ με θέμα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης την Πέμπτη 9/6, στις 7.30 μ.μ. στο 1ο Γ/Σ Σταυρούπολης.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*