Αγωνιστική Παρέμβαση: Απαράδεκτη ανακοίνωση για το διελμικό ταμείο από την πλειοψηφία του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ

Αγωνιστική Παρέμβαση Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

https://paremvasithess.wordpress.com/ –  agonistiki.paremvasi231@gmail.com

Απαράδεκτη ανακοίνωση για το διελμικό ταμείο από την πλειοψηφία του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ

Να μην υποταχτεί το σωματείο στις σκοπιμότητες του κυβερνητικού- κομματικού συνδικαλισμού

Στο στόχαστρο βρίσκεται ο Χ. Ζαγανίδης σαν μαχητικός εκφραστής της αγωνιστικής πρότασης των Παρεμβάσεων, αλλά και της ιδέας του συντονισμού των ΕΛΜΕ σαν βασικής πλευράς αυτής της πρότασης.
Στο στόχαστρο βρίσκεται ο Χ. Ζαγανίδης σαν μαχητικός εκφραστής της αγωνιστικής πρότασης των Παρεμβάσεων, αλλά και της ιδέας του συντονισμού των ΕΛΜΕ σαν βασικής πλευράς αυτής της πρότασης.

Με μια απαράδεκτη ανακοίνωση («ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΙΕΛΜΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ», με ημερομηνία 17/5/2016) η πλειοψηφία του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ έρχεται να βάλει πλάτη στην άθλια μεθόδευση των ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ να συκοφαντήσουν και να σπιλώσουν τον πρόεδρο της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Χρήστο Ζαγανίδη, με τελικό στόχο να τον απομακρύνουν από τη θέση του, όπου αναδείχτηκε μέσα από την ψήφο και την εκτίμηση του συναδέλφων.

Η άγονη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 21/5, ενώ δρομολογούνται σκληρά μέτρα ενάντια στην εκπαίδευση και την κοινωνία από τη μία και τα ζωηρά αντανακλαστικά στις μικροπολιτικές σκοπιμότητες από την άλλη είναι οι δύο πλευρές του κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού.

Η ανακοίνωση που αφορά το γεγονός ότι η Α’ ΕΛΜΕ δεν παραλαμβάνει το διελμικό ταμείο, δηλαδή το κοινό ταμείο των πέντε ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, λέει πολλά, αλλά δε λέει το ουσιώδες: ότι οι εκκρεμότητες που επικαλείται η πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ αφορούν τη στάση της Β΄ ΕΛΜΕ, με ευθύνη της ΔΑΚΕ, ενώ αφήνει σκιές για τη διαχείριση από τον πρόεδρο της Ε’ ΕΛΜΕ τη στιγμή που αυτή είναι διαφανής, άψογη και μάλιστα έχει εξασφαλίσει αποθεματικό για τις τρέχουσες ανάγκες. Όλα αυτά καταγράφονται στη σχετική δήλωση του προέδρου της Ε’ ΕΛΜΕ την οποία και επισυνάπτουμε για την ενημέρωση των συναδέλφων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τακτική συνεδρίαση του ΔΣ της Τρίτης 17/5 δεν τέθηκε θέμα διελμικού ταμείου ούτε υπήρξε κάποια σκέψη από την πρόεδρο της Α’ ΕΛΜΕ να κληθεί ο πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ για να ενημερώσει τι συμβαίνει σχετικά, κάτι που επιβάλλει η στοιχειώδης δημοκρατική λειτουργία και δεοντολογία των σωματείων. Επιλέχτηκε αντίθετα μια απαράδεκτη διαδικασία προκειμένου να αιωρούνται σκιές για την ηθική του Χ. Ζαγανίδη. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα την Τετάρτη 18/5 ήρθε η πρόταση του ΠΑΜΕ για την απαράδεκτη ανακοίνωση και με τη συμφωνία των ΔΑΚΕ, ΠΕΚ και ΣΥΝΕΚ υιοθετήθηκε την Πέμπτη 19/5 και κυκλοφορεί με ημερομηνία 17/5. Τη θέση τους διαχώρισαν η Αγωνιστική Παρέμβαση και οι Αγωνιστικές Κινήσεις, τόσο για την απαράδεκτη αυτή ενέργεια όσο και για το γεγονός ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά μέτρα για τα οποία το σωματείο εμφανίζεται θεατής. Την ίδια ώρα η Γ’ και η Ε’ ΕΛΜΕ μέσα από τις Γεν. Συνελεύσεις διαμόρφωσαν αγωνιστικά πλαίσια για την εκπαίδευση και το προσφυγικό.

Είναι φαινόμενα εκφυλισμού να στρατεύεται η ΕΛΜΕ στις σκοπιμότητες του ΠΑΜΕ που με ανυπόστατες συκοφαντίες επιχειρεί να εμφανίσει τον Χ. Ζαγανίδη ως «καταχραστή» των χρημάτων της Ε’ ΕΛΜΕ, συμβάλλοντας έτσι στην σκευωρία των ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ εναντίον. Στο στόχαστρο βρίσκεται ο Χ. Ζαγανίδης σαν μαχητικός εκφραστής της αγωνιστικής πρότασης των Παρεμβάσεων, αλλά και της ιδέας του συντονισμού των ΕΛΜΕ σαν βασικής πλευράς αυτής της πρότασης. Γι’ αυτό και η απαξίωση του διελμικού ταμείου που είναι έκφραση αυτού του αναγκαίου συντονισμού.

Στις μέρες που έρχονται και φέρουν τον κλάδο και το δημόσιο σχολείο στο μάτι του κυκλώνα, είναι αναγκαίες όσο ποτέ και οι ΕΛΜΕ σαν στήριγμα και μαχητική έπαλξη για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και ο συντονισμός των ΕΛΜΕ που φέρνει στο προσκήνιο τη δύναμη της ενότητας του κλάδου. Γι’ αυτό και θα πέσουν στο κενό οι προσπάθειες του κυβερνητικού συνδικαλισμού παλιού και νέου να γίνει η ΕΛΜΕ μνημονιακός πρωτοκολλητής, αλλά και του κομματικού συνδικαλισμού που αποτελματώνει τα εκπαιδευτικά σωματεία με μόνη πρόταση την παραταξιακή και κομματική καταγραφή.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*