Αγωνιστική Παρέμβαση Ηρακλείου: όλοι στην απεργία 7/4

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ THN ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ

  • ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΔΗΘΕΝ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ «ΝΕΟ» ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ-ΣΥΝΤΑΞΗ.
  • ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ» ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ, ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ Ν.Α.Τ.Ο ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.
  • ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΙΔΕΡΟΦΡΑΚΤΗΣ ΕΕ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
  • ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ.
  • Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ- ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ-ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-Δ.Ν.Τ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Συνάδελφοι, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιτείνει την αντιλαϊκή πολιτική της ισοπέδωσης των εργατο-λαϊκών δικαιωμάτων, στη βάση των δεσμεύσεών της προς του ιμπεριαλιστές προστάτες και κηδεμόνες της, Ευρωπαίους και Αμερικάνους, και με στόχο την υπηρέτηση των συμφερόντων της εγχώριας ολιγαρχίας. Για το λόγο αυτό, ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση στη βουλή το νέο νομοσχέδιο–οδοστρωτήρα των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, την ίδια στιγμή που συνεχίζει τη φοροεπιδρομή και τα εξοντωτικά μέτρα ληστείας του λαϊκού εισοδήματος, σε συνθήκες παγίωσης του καθεστώτος της ιμπεριαλιστικής υποτέλειας, εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, εφαρμογής της πιο μαύρης αντιμεταναστευτικής πολιτικής της σιδερόφρακτης ΕΕ που μετατρέπει τη χώρα σ’ ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης των κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών, την ώρα που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και οι πολεμικές επεμβάσεις (Συρία, Λιβύη κλπ) επιβεβαιώνουν τη ληστρική πολιτική των ιμπεριαλιστών.

Πρόκειται για μια πολιτική ολομέτωπης επίθεσης στα κοινωνικο-ασφαλιστικά, εργασιακά, κοινωνικά, μορφωτικά και κυριαρχικά μας δικαιώματα που τηρεί η δήθεν «αριστερή» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απόλυτα προσηλωμένη στις εντολές των επικυρίαρχων(ΕΕ-Δ.Ν.Τ-Ν.ΑΤ.Ο), έχοντας τη στήριξη της δήθεν αντιπολιτευόμενης αντιπολίτευσης (Ν.Δ-Π.ΑΣΟΚ-Ποτάμι-Κεντρώοι), που –ενώ συναινεί στην αντιλαϊκή επέλαση και ομονοεί για την Νατοϊκή εποπτεία στο Αιγαίο και συνολικά για τη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς– επιδιώκει τη λαϊκή παραπλάνηση με αντιπολιτευτικές κορώνες.

Στις συνθήκες αυτές, η « για δεύτερη φορά κυβέρνηση της αριστεράς» δίδει τη χαριστική βολή στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματά μας, με το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που θα φέρει στη βουλή, όταν θα τελειώσουν τα …πολλαπλά παζαρέματα με τους «θεσμούς». Παζαρέματα που δείχνουν τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τη θέσπιση δρακόντειων μέτρων που μετατρέπουν τη σύνταξη σε επίδομα και την υγεία και περίθαλψη σε πολυτέλεια για τα λαϊκά στρώματα.

Ειδικότερα, με το αντισοσιαλιστικό νομοσχέδιο ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΝΤΑΙ ακόμη και τα υπολείμματα των κοινωνικοασφαλιστικών κατακτήσεών μας, γιατί:

  • Θεσπίζεται η περίφημη Εθνική Σύνταξη, δηλ ένα ευτελές επίδομα των 320με προαπαιτούμενο μάλιστα την 20ετία, έτσι ώστε να αποκλείονται οι περισσότεροι, αφού σε συνθήκες επισφαλούς εργασίας και γενικευμένης ανεργίας είναι αδύνατον να την κατοχυρώσουν.
  • Καθιερώνεται η Ανταποδοτική Σύνταξη που αθροίζεται με την εθνική σύνταξη, για να προκύπτει ο πενιχρός συντάξιμος μισθός.
  • Η Ανταποδοτική Σύνταξη θα υπολογίζεται στη βάση του μέσου όρου των μηνιαίων αποδοχών του συνολικού χρόνου υπηρεσίας και όχι των τελευταίων εργάσιμων χρόνων, κατά τους οποίους οι αποδοχές ήταν ψηλότερες. Συνεπώς μειώνεται δραματικά.
  • Το συνολικό ποσό της ανταποδοτικής σύνταξης θα φτάνει μέχρι το 39% των συντάξιμων αποδοχών (ο παλιός υπολογισμός αφορούσε το 70% αντιστοίχως). Στη βάση αυτή, η μείωση της κύριας σύνταξης φτάνει το 30 %.
  • Αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (67), ώστε να παρατείνεται ο εργάσιμος βίος μέχρι τα γεράματα σε συνθήκες μάλιστα επισφαλούς εργασίας, μισθολογίου της πείνας και ατομικών συμφώνων του μεροκάματου του τρόμου.
  • Αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές για την κύρια σύνταξη σε όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού χώρου, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες κλπ.
  • Καθιερώνεται για πρώτη φορά εισφορά για τις επικουρικές συντάξεις (3,5%).
  • Η επικουρική σύνταξη σταδιακά καταργείται, αφού προβλέπεται μείωση μέχρι και 30% για όσες επικουρικές συντάξεις υπερβαίνουν τα 173€.
  • Μειώνεται κατά 20% το ήδη συρρικνωμένο εφάπαξ, μέχρι την πλήρη κατάργησή του.
  • Καταργείται το ΕΚΑΣ, η αναπηρική σύνταξη (οριστικά από το 2020).
  • Αυξάνεται η εισφορά στη φαρμακευτική περίθαλψη.
  • Ιδιωτικοποιείται το σύστημα Περίθαλψης και η υγεία μετατρέπεται σε εμπόρευμα πολυτελείας για τον καθημαγμένο λαό.
  • Εξωθούνται στον καιάδα οι άνεργοι και ελαστικώς απασχολούμενοι.

Η καταιγίδα των βάρβαρων μέτρων ετοιμάζει έναν κοινωνικό μεσαίωνα, με κύριο χαρακτηριστικό την ΠΛΗΡΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗΣ-ΥΓΕΙΑΣ και τη συνακόλουθη λαϊκή εξαθλίωση που παραπέμπει ευθέως σε τριτοκοσμικές συνθήκες ισοπέδωσης κάθε έννοιας λαϊκού δικαιώματος, με δεδομένη τη δραματική αύξηση της ανεργίας (1.800.000), την ελαστική απασχόληση, το μισθολόγιο της πείνας, τη διάλυση της αγροτικής παραγωγής και την καταστροφή των μικρομεσαίων.

ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΑΥΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΗ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ, τηρώντας τη γραμμή της σιωπής και της κωλυσιεργίας, βάζοντας πλάτη στα αντιλαϊκά μέτρα, με τους «διαλόγους της υποταγής» και τον εξωραϊσμό της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής και των συμμάχων της, με τους φραγμούς που θέτουν στην οργάνωση της ενωτικής λαϊκής και ανυποχώρητης πάλης, την ίδια στιγμή που απαιτείται συμμετοχή των εργαζομένων και ανέργων στη συλλογική πάλη, μετατροπή των σωματείων σε συλλογικά μέσα πάλης και κλιμάκωση των αγώνων.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

  • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ
  • ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΟΛΗ Η ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΕ (Σέγκεν, ΔουβλίνοΙ ΙΙ κλπ)
  • ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ(ΣΙΤΙΣΗΣ-ΣΤΕΓΑΣΗΣ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ) ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΧΕΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΤΟΥΣ.
  • ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ(μετονομαζόμενο hotspot) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
  • ΈΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.
  • ΈΞΩ ΑΠΟ ΕΕ- Δ.Ν.Τ-Ν.Α.Τ.Ο

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ-ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ «ΑΡΙΣΤΕΡΟ» ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*