Παρεμβάσεις Πειραιά: «Δώστε μας πίσω τις λέξεις μας!»

 Δώστε μας πίσω τις λέξεις μας!

(σύνθημα Ισπανών Αγανακτισμένων στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης)

Μια οφειλόμενη απάντηση στον Προϊστάμενο κ. Δημητρόπουλο

Ἐσὺ κι οἱ ὅμοιοί σου, χρόνια καὶ χρόνια,
Ἕνα πρὸς ἕνα τὰ ὑπάρχοντά σας ξεπουλώντας
Στὶς διεθνεῖς ἀγορὲς καὶ τὰ λαϊκὰ παζάρια
Καὶ μείνατε χωρὶς μάτια γιὰ νὰ βλέπετε, χωρὶς ἀφτιὰ
Ν᾿ ἀκοῦτε, μὲ σφραγισμένα στόματα καὶ δὲ μιλᾶτε.
Γιὰ ποιὰ ἀνθρώπινα ἱερὰ μᾶς ἐγκαλεῖτε;

Μ. Αναγνωστάκης.

Μάθημα 1ο: Ελευθερία και Δικαιώματα

Ο Προϊστάμενος εμφανίζεται στην ανακοίνωσή του σαν θύμα που του στερούν την προσωπική ελευθερία και ότι τον κρατούν στο γραφείο του παρά την θέλησή του, καταστρατηγώντας τα δικαιώματά του. Το ότι πέρυσι πρωτοστάτησε στην μετακίνηση συναδέλφων στην πρωτοβάθμια χωρίς την θέλησή τους, είναι στέρηση προσωπικής ελευθερίας; Το ότι με μια υπογραφή του ανατρέπει οικογενειακούς προγραμματισμούς συναδέλφων είναι πράξεις ενάντια στην ελευθερία τους; Ότι με τις πιέσεις για κλεισίματα τμημάτων, συγχωνεύσεις σχολείων, στοίβαγμα μαθητών σε πολυπληθή τμήματα, εμφανίζει πλεονάζον προσωπικό τί είναι; Ο φόβος και η ανασφάλεια αυτών των συναδέλφων (έρχεται και η εφεδρεία), που αισθάνονται έρμαια της αυθαιρεσίας της εξουσίας, υποσκάπτει ή όχι την ελευθερία τους και τα δικαιώματά τους; Όταν κλείνει τμήματα Εσπερινών ΕΠΑΛ και αναγκάζει εργαζόμενους μαθητές να διασχίζουν την πόλη από την μία άκρη στην άλλη, παρά την θέλησή τους, τί είναι; Μήπως η βία μιας υπογραφής του προϊσταμένου απέναντι σε εκατοντάδες εργαζόμενους, είναι πιο σκληρή από την κατάληψη των γραφείων του για 3 ώρες από δεκάδες αγανακτισμένους εκπαιδευτικούς, συνδικαλιστές και μη;

Μάθημα 2ο: Δημοκρατία

Ο Προϊστάμενος εμφανίζεται σαν υπέρμαχος της Δημοκρατίας και της «καλώς εννοούμενης συνδικαλιστικής δράσης», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Βέβαια ξεχνάει ότι με το έγγραφό του βρήκαν πάτημα πολλοί διευθυντές να απαγορεύσουν την ανάγνωση της ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ στον Αγιασμό! Αυτή είναι η συνδικαλιστική δράση που θέλει; Ξεχνάει ότι πέρυσι στις ενστάσεις συναδέλφων για τις παράνομες υποχρεωτικές μετακινήσεις τους στην πρωτοβάθμια απαντούσε ότι «οι ενστάσεις σας θα πάνε στον κάλαθο των αχρήστων». Ξεχνάει ότι και πέρυσι και φέτος, γύρω από το θέμα των τμημάτων, των κενών και των τοποθετήσεων απλά «τρενάρει» την ΕΛΜΕ σε όσα «νορμάλ» ραντεβού έχουμε πάει, ότι δεν δίνει τα στοιχεία, ότι θέλει απλά να μας εμπαίζει για να μην υπάρχει χρόνος για την «καλώς εννοούμενη συνδικαλιστική δράση» και αντίδραση των συναδέλφων!

Όμως το να εμφανίζεται υπέρμαχος της Δημοκρατίας ο Προίστάμενος είναι αστείο και για έναν ακόμη λόγο. Δεν είναι απλά ένας εργαζόμενος ο κ. Δημητρόπουλος. Είναι κυβερνητικό στέλεχος στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Πειραιά, διορισμένος για να ασκεί την πολιτική της κυβέρνησης. Γι’ αυτό και το κείμενό του θυμίζει τους άλλους «φάρους της δημοκρατίας», τύπου Πάγκαλος, Παπακωνσταντίνου, Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, οι οποίοι καταγγέλουν ως αντιδημοκράτες τον λαό που τους γιουχάρει! Να θυμίσουμε λοιπόν στον κ. Δημητρόπουλο, ότι όχι, δεν ζούμε σε μια «κανονική» δημοκρατία, όπου «λειτουργούν οι θεσμοί» και ασκούν «έλεγχο» τα συνδικάτα.

  • Γιατί η χώρα και η κοινωνία οδεύει στην χρεωκοπία και οι εργαζόμενοι στην απόλυτη φτωχοποίηση, γιατί ο πρώην Υπουργός Οικονομικών υπέγραψε μια Δανειακή Σύμβαση με τους δανειστές μας, την οποία ακόμα δεν γνωρίζουμε στο σύνολό της και το κοινοβούλιο ποτέ δεν διάβασε. Έτσι με μια τζίφρα, έξω από κάθε θεσμό καταδίκασε μια ολόκληρη χώρα!
  • Γιατί μια απλή πλειοψηφία των 151 βουλευτών, ψηφίζει αμετάφραστα Μνημόνια και Μεσοπρόθεσμα προγράμματα λιτότητας, που ξεπουλάνε την χώρα, και Κινεζοποιούν τους εργαζόμενους.
  • Γιατί τα στελέχη της Τρόικας και της νεοφερμένης “task force” (πολεμικός όρος) του κυρίου Χορστ Ραιχενμπαχ, δίνουν συνεντεύξεις τύπου και κάνουν προγραμματικές δηλώσεις λες και κυβερνάνε αυτοί σε μια χώρα υπό κατοχή!
  • Γιατί το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα στο οποίο ανήκει, εκλέχτηκε με άλλο πρόγραμμα και εντελώς διαφορετικό εφαρμόζει! Δεν μας ρώτησαν για να μας πάρουν 4 μισθούς, για να μας πάρουν κι άλλον έναν με άδικους φόρους, δεν μας ρώτησαν για να μας απολύσουν και όχι, οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, ο μάχιμος εκπαιδευτικός της τάξης των 1300 ευρώ δεν τα έφαγε μαζί με τον Πάγκαλο, την Siemens, τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους μιζαδόρους και της ημετέρους των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν!
  • Γιατί έχει απαγορευτεί η αντίθετη άποψη και η διαμαρτυρία. Στελέχη της στατιστικής υπηρεσίας «παύονται» (πάλι με μια τζίφρα), ο Λοβέρδος απειλεί ότι θα κάνει το Σύνταγμα κουρελόχαρτο για να πληρωθούν οι δανειστές μας, ο Πάγκαλος ότι αν δεν ψηφιστούν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης θα κατέβουν τα Τανκς! Στις 28-29 Ιουνίου, κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου 3.000 δακρυγόνα έριξε η αστυνομία και 600 άτομα πήγαν στο νοσοκομείο! Πριν λίγες μέρες στην ΔΕΘ υπήρξε απαγόρευση κυκλοφορίας στην Θεσσαλονίκη!
  • Γιατί μετατρέπουν τα σχολεία σε κάτεργα και τους εκπαιδευτικούς σε υπάκουους και χωρίς δικαιώματα υπαλλήλους που θα δουλεύουν ακόμα και το απόγευμα. Μέσα σε λίγες γραμμές το Υπουργείο Παιδείας  στο νομοσχέδιο για την οργάνωση και διοίκηση της εκπαίδευσης καταργεί υφιστάμενο διδακτικό και εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών και πέραν του οκταώρου!!.   «Οι συνεδριάσεις της συνέλευσης των διδασκόντων και οι ενημερωτικές συναντήσεις μεταξύ εκπαιδευτικών και ασκούντων τη γονική μέριμνα των μαθητών πραγματοποιούνται τις ώρες μεταξύ 17:30 μ.μ. έως και 20:30 μ.μ..».   Αυξάνει τις αρμοδιότητες και την εξουσία του διευθυντή ενώ την ίδια στιγμή αποψιλώνει τις αρμοδιότητες του Συλλόγου Διδασκόντων!

Σίγουρα δεν έχουμε μια «κανονική» δημοκρατία. Σίγουρα τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Κανένας «μονόδρομος» του χρέους και των δανειστών δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτή την αντιδημοκρατική εκτροπή και αυτό το νέο ειδικό καθεστώς που ζούμε. Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι έχουμε πόλεμο! Από την μία το σύστημα προετοιμάζεται γιατί γνωρίζει ότι οι πολιτικές του φέρνουν κοινωνική γενοκτονία και ότι ο καταπιεσμένος και ο πεινασμένος θα ξεσηκωθεί! Ο κ. Δημητρόπουλος με τις οδηγίες του για την «καλώς εννοούμενη συνδικαλιστική δράση», δηλαδή για τον περιορισμό της, βάζει το δικό του λιθαράκι σε αυτήν την προετοιμασία. Είναι κι αυτός μέρος ενός παράνομου, αντιδημοκρατικού, αντισυνταγματικού, αυταρχικού νέου καθεστώτος που οδηγεί την κοινωνία (και την δημόσια εκπαίδευση) στην καταστροφή. Ενός καθεστώτος, που αν δεν βρισκόταν σε πλέρια διαπλοκή με την δικαιοσύνη, θα έπρεπε να είχε διωχθεί! Επομένως, τα δάκρυα του περί δημοκρατίας, είναι υποκριτικά και ψεύτικα!

  • Συνεχίζουμε να ζητάμε να ανακαλέσει τα δύο έγγραφα με τα οποία προσπαθεί να περιορίσει την συνδικαλιστική και πολιτική δράση, μέσα στους χώρους δουλειάς. Το βασικό αίτημα το οποίο θέσαμε και στην τρίωρη κατάληψη των γραφείων του!

ΥΓ: Για την προσπάθεια να προκαλέσει την συμπάθεια, ότι είχε ραντεβού με γιατρό. Συνηθίζονται τέτοια ραντεβού την ώρα που νοσοκομεία και ιατρεία είναι κλείστά;

Πειραιάς, 18/09/2011

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*