Ά ΕΛΜΕ Αχαΐας: Για το κλείσιμο τμημάτων και της υποχρεωτικής μετακίνησης των συναδέλφων στα Δ.ΙΕΚ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Για το κλείσιμο τμημάτων και της υποχρεωτικής μετακίνησης

των συναδέλφων στα Δ.ΙΕΚ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 18-11-2015, η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δ. Ελλάδας από το Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ και συναδέλφους από διάφορα σχολεία.

Καλέσαμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης να αναθεωρήσει την απόφασή του για τη λειτουργία των Ολιγομελών Τμημάτων στο σκέλος που αφορά το κλείσιμο του Τμήματος οδοντοτεχνικής του 9ου ΕΠΑΛ και του Τμήματος οχημάτων του 5ου ΕΠΑΛ, για το οποίο υπέγραψε μόλις εχτές το κλείσιμό του με νέα απόφαση!

Ο Π. Δ .Ε. αντί της αναθεωρήσεως της απόφασής του, μας πληροφόρησε πως δέχεται μεγάλες πιέσεις από το Υπουργείο Παιδείας να κλείσουν ακόμα περισσότερα ολιγομελή τμήματα κυρίως των Νυχτερινών σχολείων και των ΕΠΑΛ και ζήτησε από την ΕΛΜΕ να του καταθέσει προτάσεις για το μέλλον των ΕΠΑΛ και των Νυχτερινών και για τα Τμήματα – Ειδικότητες που θα λειτουργούν σε αυτά.

Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη τη συγκεκριμένη απόφαση του ΠΔΕ με την οποία καταργεί, μετά από δυο μήνες λειτουργίας, αυτά τα τμήματα και που θα έχει ως άμεση συνέπεια είτε την αλλαγή ειδικότητας είτε ακόμη και τη διακοπή φοίτησης των συγκεκριμένων μαθητών. Γι’ άλλη μια φορά οι μαθητές των νυκτερινών σχολείων αντιμετωπίζονται ως παιδιά ενός κατώτερου θεού.

Για το θέμα της υποχρεωτικής διάθεσης των συναδέλφων στα ΔΙΕΚ του εκφράσαμε την κάθετη αντίθεση μας σε οποιαδήποτε μορφή κινητικότητας των εκπαιδευτικών παρά τη θέλησή τους και στην κατεύθυνση αυτή επαναλάβαμε το αίτημα να μην κλείνουν τμήματα των ΕΠΑΛ, με αποτέλεσμα να διατίθενται οι εκπαιδευτικοί στα ΙΕΚ.

Ο Π.Δ.Ε. μας ενημέρωσε πως έχουν σταλεί ήδη τα ονόματα των υπό διάθεση εκπαιδευτικών στο Υπουργείο, χωρίς να έχουν περάσει από κανένα Υπηρεσιακό Συμβούλιο και πως από στιγμή σε στιγμή αναμένεται Υπουργική Απόφαση με την οποία θα διατεθούν υποχρεωτικά και χωρίς αίτησή τους οι συνάδελφοι στο ΔΙΕΚ.

Το ΔΣ της Ά ΕΛΜΕ Αχαΐας καταγγέλλει την πολιτική της νεομνημονιακής Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, η οποία οδηγεί στην διάλυσή της μέσα από το κλείσιμο τμημάτων και στην παράδοσή τους σε δομές μη τυπικής εκπαίδευσης, όπως είναι τα ΙΕΚ, και σε αβέβαιο μέλλον τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Καταγγέλλουμε επίσης τον εκβιαστικό τρόπο – υποχρεωτική κινητικότητα, με τον οποίο πρόκειται να διατεθούν στα ΔΙΕΚ οι συνάδελφοι των ειδικοτήτων της Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Καλούμε τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση και στην πραγματοποίηση άμεσα συνεδριάσεων των συλλόγων διδασκόντων για να ενημερωθούν  ώστε να καθορίσουμε τη στάση μας για να αποτρέψουμε το κλείσιμο των τμημάτων και την υποβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*