Ανοιχτή συνέλευση παιδείας στα Άνω Λιόσια

Η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτ. Εκπαίδευσης Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, γονείς, μαθητές, δημότες καλούν σε 

Ανοικτή Συνέλευση Παιδείας

Παρασκευή, 16/9/11, 7μμ, στην πλατεία Hρώων, στα Άνω Λιόσια.

Να είμαστε όλοι εκεί!!! 

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και θα είναι πολύ δύσκολη. Έχουν φροντίσει γι’ αυτό η Κυβέρνηση, η Υπουργός Παιδείας, το ΔΝΤ, η Τρόικα, η ΕΕ, ο ΟΟΣΑ και όλα τα μεγάλα συμφέροντα που μας έφεραν ως εδώ. Είναι δύσκολη για όλη την κοινωνία καθώς χιλιάδες οικογένειες αντιμετωπίζουν το τρομακτικό πρόβλημα της ανεργίας. Από την άλλη για όσους συνεχίζουν να δουλεύουν, κόβονται συνεχώς μισθοί και μεροκάματα. Η πολιτική αυτή έχει ξεπεράσει κάθε όριο και η Υγεία και η Παιδεία μπαίνουν στο απόσπασμα μαζί με τις δημόσιες επιχειρήσεις και τη δημόσια περιουσία. Αυτοί είναι οι λόγοι που οφείλουμε όλοι μαζί να βρούμε αποτελεσματικούς τρόπους αντίδρασης απέναντι σε αυτήν την τεράστια αντιλαϊκή επίθεση.

Η φετινή χρονιά αρχίζει χωρίς βιβλία, για πρώτη φορά από το 1946. Η Κυβέρνηση «φρόντισε» να αφήσει τα παιδιά μας χωρίς το βασικό τους όπλο, το βιβλίο. Είναι απαράδεκτο να συζητάει το Υπουργείο Παιδείας για μαθήματα με φωτοτυπίες, CD και DVD. Επίσης, είναι ελάχιστη η χρηματοδότηση των σχολείων και είναι σχεδόν αδύνατον να πληρώσουν οι σχολικές επιτροπές το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, τη θέρμανση, χαρτί, καθαριότητα και τη φύλαξη. Όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία, αλλά για να πληρώνουν οι γονείς.

Αν η Κυβέρνηση ή οι Δήμοι ζητήσουν χρήματα από τους γονείς αυτό θα μας βρει όλους αντίθετους. Και πρέπει ο Δήμος Φυλής, στο βαθμό που του αναλογεί, να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα στην περιοχή μας άμεσα. Διότι η δωρεάν παιδεία είναι δικαίωμα για όλους!

Σε δυο χρόνια συνταξιοδοτήθηκαν στην εκπαίδευση πάνω από 17.000 εκπαιδευτικοί κι η Κυβέρνηση προσέλαβε μόνο 3.400. Γι΄αυτό προχώρησε σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις 2000 σχολείων σε όλη την Ελλάδα και στην Β/βάθμια Εκπ/ση αντί για τμήματα μαθητών από 18 μέχρι 25, προχωράει σε τμήματα με 28 και 30 μαθητές, κοροϊδεύοντας ότι αυτό είναι εκσυγχρονισμός. Στην περιοχή αγωνιζόμαστε όλοι μαζί και καταφέραμε να μη γίνουν συγχωνεύσεις παρά μόνο σε μια εσπερινή λυκειακή τάξη. Φέτος πρέπει να αγωνιστούμε, σε τοπικό επίπεδο, για να κτιστούν νέα κτίρια, ιδιαίτερα στην Α/βάθμια Εκπ/ση, καθώς και να διατηρήσουμε τα μικρά τμήματα για να γίνεται καλύτερο μάθημα στα σχολεία.

Το γυμνάσιο και το λύκειο πνίγονται από την παπαγαλία και τις ασύνδετες πληροφορίες. Γιατί σκοπός είναι ο νέος να ξέρει μόνο τα απαραίτητα (γραφή, ανάγνωση, λίγα αγγλικά κι υπολογιστές) για τις δουλειές του ποδαριού που του προσφέρει το Μνημόνιο. Αυτό είναι το δήθεν νέο σχολείο που φτιάχνουν και πιλοτικά θέλουν να εφαρμόσουν και στην περιοχή μας. Γιατί φοβούνται μια νεολαία μορφωμένη και με όνειρα που δεν θα υπακούει στις τράπεζες και στους δανειστές μας. Παράλληλα κατεδαφίζουν το Δημόσιο και Δωρεάν Πανεπιστήμιο για το πανεπιστήμιο των αγορών, με αυταρχισμό, πληρωμή κι ελάχιστη γνώση.

Η Κυβέρνηση θέλει την παιδεία υποταγμένη. Πρέπει οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, οι φοιτητές κι οι γονείς την υπόθεση της παιδείας να την πάρουμε στα χέρια μας. Μόνο εμείς μπορούμε να την υπερασπιστούμε κι όχι οι τραπεζίτες που μας κυβερνάνε. Σας καλούμε όλους στο κτίσιμο ενός μεγάλου μετώπου εργασίας και εκπαίδευσης με τους συλλόγους γονέων, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, τους μαθητές, τους φοιτητές και τις λαϊκές συνελεύσεις για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση στη Δημόσια Παιδεία, στα παιδιά μας κι ολόκληρη τη κοινωνία.

«υπερασπίσου το παιδί γιατί, αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα»

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*