Κάλεσμα στη γενική συνέλευση της Αγωνιστικής Κίνησης Γ ΕΛΜΕ Αθήνας

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ  ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΔΝΤ-ΕΕ

ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

     ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ- ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ 

      ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ

     ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Όχι στο φτηνό και πειθαναγκασμένο σχολείο της αγοράς, του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Ναι στο βιβλίο –το χειρότερο εχθρό του Υπουργείου Παιδείας

Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους, ενάντια στους ταξικούς φραγμούς και τις διακρίσεις.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ

1000 ευρώ περίπου απώλεια εισοδήματος από τη μείωση επιδομάτων και τις παρακρατήσεις φόρων, με αναδρομική ισχύ θα έχουμε οι εκπαιδευτικοί μέχρι το Δεκέμβρη.

 

Επιπλέον, η κυβέρνηση, με το «Μισθολόγιο-Παρωδία» προχωρά στην επιβολή νέων περικοπών και την πλήρη μισθολογική ισοπέδωση των εργαζομένων στο Δημόσιο: κατάργηση επιδομάτων, σύνδεση μισθολογίου με το βαθμολόγιο και την αξιολόγηση. Το κόλπο της «προσωπικής διαφοράς» δούλεψε για λίγες μέρες και αποκαλύφθηκε πως πρόκειται για «πριμ παραγωγικότητας» και θα δίνεται μετά από αξιολόγηση που θα κάνουν ιδιωτικές εταιρείες. Επιχειρεί έτσι να θεσμοθετήσει την χειραγώγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων στις βουλές της εκάστοτε κυβέρνησης και της αγοράς. Καταργεί την οργανικότητα με το θεσμό του κρατικού υπαλλήλου, διευρύνει την «εργασιακή εφεδρεία» δηλαδή την«εργασιακή ευελιξία» κι ανοίγει τον δρόμο για απολύσεις στο δημόσιο. Επίσης, με νομοθετική ρύθμιση θα μειώσει το ποσοστό αναπλήρωσης στις συντάξεις του Δημοσίου στο 60% από το 80% που ισχύει σήμερα για τους “παλιούς” και 70% για όσους ασφαλίστηκαν μετά το 1993(142 έως 393 ευρώ).

Κατεδαφίζει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης και μετακυλύει το κόστος της εκπ/σης στους γονείς για άλλη μια φορά. Τα σχολεία «ξεκίνησαν» χωρίς βιβλία για πρώτη φορά από το 1946 (εμφύλιος), με κενά εκπ/κών- λόγω ελάχιστων διορισμών- συγχωνευμένα σχολεία και στοιβαγμένους μαθητές ανά τμήμα, χωρίς τις σχολικές επιτροπές και λεφτά. Μετατρέπει τα ΑΕΙ-ΤΕΙ σε επιχειρήσεις με απαξιωμένα πτυχία, εξαθλιωμένους εκπαιδευτικούς και υποβαθμίζει την παιδεία σε φθηνή κατάρτιση. Βουλιάζει τη νεολαία στον εφιάλτη του εργασιακού μεσαίωνα και της ανεργίας, με την ελαστικοποίηση και την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τις ατομικές συμβάσεις και τις απολύσεις.

  Το «φθηνότερο και λιγότερο δημόσιο» που επιτάσσουν Τρόικα, Κυβέρνηση-ΝΔ-ΛΑΟΣ σημαίνει σφαγείο  περικοπών σε παιδεία, υγεία-περίθαλψη, ασφαλιστικά ταμεία, μισθούς και συντάξεις που δεν έχει τελειωμό.

Kάθε δακρυγόνο στοιχίζει 90 ευρώ, κάθε σχολικό βιβλίο 80 λεπτά. Η σπατάλη του κράτους δεν είναι στο μισθολογικό κόστος του δημοσίου αλλά τα  δις που ρουφάνε από  τον προϋπολογισμό για να πληρώνει το κράτος τόκους και δόσεις στους τραπεζίτες  και να ενισχύει τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Με μπορούν με συκοφαντίες εναντίον των δ.υ. να αποτρέψουν την χρεοκοπία και να ικανοποιήσουν την απληστία των καπιταλιστών, γιατί η παγκόσμια οικονομική κρίση είναι δομικό στοιχείο του καπιταλισμού, που μόνο η πάλη των εργαζομένων μπορεί να το ανατρέψει και να ανοίξει το δρόμο για την κοινωνική χειραφέτηση.

  Στους εκβιασμούς της κυβέρνησης απαντάμε με το δικό μας πρόγραμμα ανατροπής, τις δικές μας εναλλακτικές λύσεις. Διεκδικούμε:

-Διαγραφή του χρέους, δεν πληρώνουμε τίποτα στους διεθνείς και Έλληνες τοκογλύφους

-Κρατικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, με εργατικό έλεγχο και χωρίς αποζημίωση, για να σταματήσουμε τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των καπιταλιστών

-Απαγόρευση των απολύσεων. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και τα κλεισίματα.

-Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου και της εκκλησιαστικής περιουσίας.

-Μείωση των στρατιωτικών δαπανών και των εξοπλισμών

-Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Πραγματικές συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις και στο δημόσιο τομέα, 1400 ευρώ (καθαρά) κατώτατο μισθό και γνήσιες κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας των ομοσπονδιών εφ’ όλης της ύλης.

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Μαζικοί Διορισμοί-κατάργηση της ωρομισθίας-του αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου-όχι στην εργασιακή εφεδρεία

Δημόσια, Δωρεάν παιδεία, υγεία και κοινωνική ασφάλιση για όλους.

 

         Οι εργαζόμενοι, με τους αγώνες μας τα δύο τελευταία χρόνια αντιστεκόμαστε στις επιθέσεις. Στη ΔΕΘ, στη Θεσ/νίκη, μια πρωτοφανής λαοθάλασσα απλώθηκε παρόλη την αστυνομοκρατία.

Είναι η ώρα να περάσουμε σε δυναμικούς αγώνες ανατροπής και να επιλέξουμε αντίστοιχες μορφές.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ και  ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. Η οργάνωση από τα κάτω είναι μονόδρομος:  Αμεσο-δημοκρατικές διαδικασίες και αυτοοργάνωση του κλάδου. Η ηγεσία του αγώνα δεν μπορεί να αφεθεί στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ  αλλά να περάσει στη βάση, με τη συγκρότηση απεργιακών επιτροπών των ΕΛΜΕ και Κεντρικής Απεργιακής Επιτροπής με αποφασιστικό χαρακτήρα. Η κάθε ΓΣ εκλέγει τους αντιπροσώπους που συμμετέχουν και μεταφέρουν τις αποφάσεις της στην ΚΑΕ και είναι άμεσα ανακλητοί από την συνέλευση. Η οργάνωση ενός τέτοιου μαζικού, συλλογικού και μαχητικού αγώνα  είναι υπόθεση των απεργιακών επιτροπών των ΕΛΜΕ. Ενημερώσεις και συζητήσεις με τους συναδέλφους στα σχολεία ώστε να πάρουν τον αγώνα και τα σχολεία στα χέρια τους και να τα μετατρέψουν σε απεργιακό κέντρο οργάνωσης των αντιστάσεων με τους μαθητές και γονείς, τους δασκάλους, τους φοιτητές και τους άλλους εργαζόμενους.

   Προτείνουμε να αποφασίσει η ΓΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας το παρακάτω αγωνιστικό πρόγραμμα και να έρθει σε συντονισμό με τις ΕΛΜΕ και τους συλλόγους δασκάλων Αττικής για την υλοποίησή του:

κοινό απεργιακό και κινηματικό βηματισμό με τις φοιτητικές καταλήψεις και τα υπόλοιπα κομμάτια της εκπαίδευσης

-κήρυξη πανεργατικής απεργίας και συντονισμός με τους εργατικούς χώρους που είναι σε κινητοποίηση

-3ήμερη απεργία αρχές Οκτώβρη, με ΓΣ την τελευταία μέρα για άμεση συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

ΟΛΟΙ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 ΤΗΣ Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ 

ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΣΤΙΣ 13:00, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Γ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*