Εκδήλωση-συζήτηση για την παιδεία στη Δάφνη

Το «Στέκι της Χαραυγής», ο «Ανοικτός Χώρος» Δάφνης – Υμηττού, μαζί με εκπαιδευτικούς γονείς και μαθητές καλούν σε εκδήλωση-συζήτηση για την παιδεία την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στις 7μμ στην Πλατεία Καλογήρων (δίπλα στο ΜΕΤΡΟ). Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα προβληθεί η ταινία «Το σχολείο στο καιρό του ΔΝΤ»

Απ΄ το «σχολείο χωρίς τοίχους» και το «μαθητή χωρίς τσάντα», που ευαγγελίζονταν, το υπουργείο παιδείας προχώρησε κι άλλο: Φέτος «ανακοίνωσε» το … σχολείο χωρίς δασκάλους και νηπιαγωγούς, χωρίς βιβλία, χωρίς χρηματοδότηση για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων (πετρέλαιο, φως, νερό, αναλώσιμα υλικά κλπ).

Η φετινή χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη καθώς η Κυβέρνηση, αφού έκλεισε 1000 σχολεία, αφού φόρτωσε τις τάξεις με πολλούς μαθητές, αφού άφησε τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, «φρόντισε» να αφήσει τα παιδιά μας χωρίς το βασικό εργαλείο μάθησης, το βιβλίο. Για πρώτη φορά μετά την Κατοχή. Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία, αλλά προετοιμάζουν την αγορά βιβλίων από τους γονείς. Γι’ αυτό έχουν σταματήσει ουσιαστικά τη χρηματοδότηση των σχολείων και είναι σχεδόν αδύνατον να ανταποκριθούν οι αρμόδιες σχολικές επιτροπές στις στοιχειώδεις ανάγκες ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και θέρμανσης, αλλά και χαρτιού ακόμη και κιμωλιών.Την ίδια στιγμή το γυμνάσιο και το λύκειο ασφυκτιούν από την παπαγαλία και μια γνώση που μοιάζει περισσότερο με συσσώρευση ασύνδετων πληροφοριών. Λειτουργούν σαν προθάλαμος του πανεπιστημίου αφήνοντας χωρίς ουσιαστικά εφόδια τους μαθητές. Οι επιλογές του υπουργείου παγιώνουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Σκοπός τους είναι ο νέος να ξέρει τα απολύτως απαραίτητα (γραφή, ανάγνωση, λίγα αγγλικά, λίγο υπολογιστές) για τις δουλειές του ποδαριού που προσφέρει το Μνημόνιο ως προοπτική της νεολαίας. Την ίδια ώρα με αλλαγές κατεδαφίζει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και φέρνει από την πόρτα την κατάργηση της σίτισης και της στέγασης των φοιτητών και από το παράθυρο τα δίδακτρα.

Ας τους σταματήσουμε. Το «Στέκι της Χαραυγής» και ο «Ανοικτός Χώρος» Δάφνης – Υμηττού μαζί με εκπαιδευτικούς γονείς και μαθητές σαλπίζει αυτό το μήνυμα προς όλους, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές/φοιτητές, τους εργαζόμενους, όλο το λαό, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μιας χρονιάς που δε θα είναι καλή. Μιας χρονιάς που μπορεί να γίνει καλή μόνο «αν σηκωθούν κι οι πέτρες» για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου, του εισοδήματος όλων μας, των δικαιωμάτων στη ζωή, τη δουλειά, την υγεία, τη μόρφωση, τον πολιτισμό.

  • ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΥΓΗΣ
  • ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ
  • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΟΝΕΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*