Αγων. Παρέμβαση-«Γληνός»: Οι Αδόλφοι στις αυλές των σχολείων

ΟΙ ΑΔΟΛΦΟΙ ΣΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ή ο ιός του αυταρχισμού και του φασισμού στην Δνση Βθμιας Εκπ/σης Πειραιά.

«Μνημόνιο ή τανκς»,  Θ. Πάγκαλος, Ιούνιος 2011.

Το έγγραφο του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά με το οποίο «απαγορεύεται κάθε ομιλία πολιτικού περιεχομένου» στα σχολεία δεν είναι μια προσωπική, άστοχη – ή οτιδήποτε άλλο- κίνηση. Εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού που τροφοδοτείται από την Μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης που σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα. Είναι προέκταση της άγριας κατασταλτικής πολιτικής της κυβέρνησης και των συνεχών δολοφονικών επιθέσεων ενάντια στους εργαζόμενους σε κάθε διαδήλωση. Είναι προέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων στην ΔΕΘ. Είναι προέκταση της παραδειγματικής τιμωρίας σε όποιον αντιμιλάει. Στους φοιτητές, στους ταξιτζήδες, στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, στους μαθητές. Στη νέα καθεστωτική φάση ο λαός είναι συντεχνία που δεν δικαιούται δια να ομιλεί! Με τόσα … δωρεάν δακρυγόνα, πού λεφτά για βιβλία και δημόσια παιδεία!

Ο ιός του αυταρχισμού και του φασισμού προσβάλλει πια και τον διοικητικό μηχανισμό της εκπαίδευσης. Στόχος να φιμωθεί κάθε φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης στην πολιτική που γκρεμίζει το δημόσιο σχολείο και θεμελιώνει το σχολείο της αγοράς που θέλει τους εκπαιδευτικούς οικονομικά εξαθλιωμένους, χωρίς δικαιώματα και ελευθερίες, ἀβουλους, υποταγμένους και μοιραίους. Στο σχολείο της αγοράς μπορεί να κυριαρχεί η κυβερνητική προπαγάνδα, μπορεί η αυθαιρεσία κάθε παράγοντα του Υπουργείου …φωτοτυπίας και Δια Βίου Εγκατάλειψης και κάθε κομματικά ημέτερου στελέχους της Διοίκησης να «γίνεται νόμος», μπορεί να αλωνίζουν τα στελέχη των επιχειρήσεων – χορηγών, αλλά δεν μπορούν να έχουν λόγο τα συνδικάτα, οι οργανώσεις γονέων – μαθητών και τα κόμματα. Ενώ τα κόμματα της συναίνεσης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, Ντόρα) έχουν κάνει κατάληψη στην πληροφόρηση, στα κανάλια και στα ερτζιανά, οποιαδήποτε φωνή αντίστασης ή απλά διαμαρτυρίας πρέπει να αποβληθεί και από τους χώρους δουλειάς και σπουδών!

Η κυβέρνηση και οι ντόπιοι φανατικοί της στα γραφεία της Διεύθυνσης Πειραιά, προσπαθούν να οικοδομήσουν το δίλημμα ή κινητοποιήσεις και χαμένα μαθήματα ή σωστό μάθημα και ησυχία τάξη και ασφάλεια. Όταν χάνονται μαθήματα γιατί λείπουν βιβλία, εκπαιδευτικοί, υπολογιστές, είναι πραγματικά χαμένο μάθημα γιατί είναι στην κατεύθυνση αποδόμησης της δημόσιας εκπαίδευσης. Όταν “χάνονται” μαθήματα από κινητοποιήσεις των μαθητών ή δικές μας απεργίες, συνελεύσεις, διαδηλώσεις που αντιδρούν στην κοινωνική γενοκτονία που συντελείται στην εποχή του Μνημονίου και υπερασπίζονται την δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, αυτό είναι ένα συμπυκνωμένο μάθημα Ιστορίας, Κοινωνιολογίας, Αγωγής του Πολίτη, Λογοτεχνίας που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας, που έχουμε υποχρέωση να δίνουμε στα παιδιά μας! Απέναντι στο ατομικοποιημένο ρομπότ χωρία δικαιώματα θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε την έννοια του πολίτη και την έννοια των συλλογικών δικαιωμάτων.

Όταν οι Αδόλφοι έχουν μπει στις αυλές των σχολείων, τότε η αντίσταση είναι καθήκον. Τα δικαιώματά μας, η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση των εργαζομένων κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα και δε θα επιτρέψουμε σε καμμιά κυβέρνηση και σε κανέναν υποτακτικό της και νενέκο να τα καταπατήσει.

Ως εργαζόμενοι και δάσκαλοι θα θυμίζουμε στους μαθητές μας και στην κοινωνία ότι «όποιος αδιαφορεί για τα πολιτικά πράγματα είναι, όχι φιλήσυχος, αλλά άχρηστος, «αχρείος» πολίτης. («μόνοι γαρ τον τε μηδέν τώνδε μετέχοντα ουκ απράγμονα, αλλ’ αχρείον νομίζομεν…»).Αν ξεχάσουμε τους αγώνες του λαού μας, ποιο το νόημα να διοργανώνουμε γιορτές ενάντια στον φασισμό και υπερ των αγώνων για την ελευθερία; Γι’ αυτό θα φωνάζουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας:

 

«΄Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται 

Ζυγόν δουλείας ας έχωσι. 

Θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία». 

Ανδρέας Κάλβος

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*