Πρωτοβουλία-Παρέμβαση Εκπ/κών Χανίων: ανακοίνωση για τα νέα μέτρα

Στον απόηχο των εκλογών της 20ής Σεπτέμβρη, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με «νωπή λαϊκή εντολή» προχωρά στην εφαρμογή του τρίτου μνημονίου. Παράλληλα, το πολιτικό ρήγμα που άνοιξε το σαρωτικό ΟΧΙ (63%) του ελληνικού λαού και η διάψευση των ελπίδων που γέννησε η προδοσία του, με την ψήφιση του νέου μνημονίου εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτό. Μπορεί ο κόσμος να υπέκυψε στο προεκλογικό δίλημμα επιλογής του μικρότερου κακού (ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ), αλλά αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι αποδέχεται την πολιτική των μνημονίων. Δεν ψήφισε για την επιβολή του ΕΝΦΙΑ, τους πλειστηριασμούς σπιτιών, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τις ομαδικές απολύσεις, την περικοπή μισθών και συντάξεων μέτρα που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποκρύψουν τα κόμματα αυτά κατά την προεκλογική περίοδο.
Η πρόσφατη εφαρμογή των 2 μνημονίων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις οδήγησε την χώρα σε ύφεση και λιτότητα εισάγοντας ένα νέο λεξιλόγιο στην καθημερινότητά μας όπως εντροπία, υπεραριθμίες, κινητικότητα, διαθεσιμότητα για να επιβληθούν και να δικαιολογηθούν οι ανεξήγητες επιταγές.
Η νέα πραγματικότητα του 3ου μνημονίου σηματοδοτεί και πάλι για την χώρα:

  • Ουσιαστική κατάργηση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος
  • Φορολεηλασία των χαμηλών εισοδημάτων
  • Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
  • Μείωση μισθών και συντάξεων με ενιαίο μισθολόγιο
  • Υποβάθμιση των δημόσιων αγαθών π.χ. υγεία, παιδεία.
  • Χτύπημα δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων – αντισυνδικαλιστικός νόμος
  • Ειδικότερα το 3ο μνημόνιο στην εκπαίδευση προβλέπει:
  • Μείωση του κόστους της εκπαίδευσης και λιτότητα σε όλα τα επίπεδα.
  • Αξιολόγηση όλων των παραγόντων της σε σύνδεση με μισθούς ανάλογα τις επιδόσεις, την αποτελεσματικότητα και την εθελοντική εργασία!!!
  • Μαθητεία, δηλαδή δωρεάν εργασία για την πλειοψηφία των αποφοίτων της τεχνικής εκπαίδευσης,
  • Επιχειρηματικότητα, δηλαδή υποταγή στις ανάγκες των επιχειρήσεων και των εργοδοτών από τα προγράμματα της τεχνικής εκπαίδευσης μέχρι την έρευνα και τα προγράμματα των Πανεπιστημίων.
  • Υποχρεωτική κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων.
  • Τα μέτρα που αφορούν τις παραπάνω δεσμεύσεις, περιγράφονται με τον τίτλο «Αγορά εργασίας και ανθρώπινο κεφάλαιο».

Το 3ο μνημόνιο στην εκπαίδευση είναι κιόλας εδώ!
Οκτώβρης με χιλιάδες κενά, μηδενικούς μόνιμους διορισμούς (από τους 4.500 υποσχόμενους για όλες τις βαθμίδες), ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών .
Μείωση κατά 10% των χρημάτων των σχολικών επιτροπών, με την 3η δόση να μην έχει δοθεί από τις αρχές καλοκαιριού και την καθαριότητα των σχολείων στον αέρα.
Εκρηκτικά προβλήματα στην Τεχνική Εκπαίδευση
Η χρονιά ξεκίνησε με ένα μπαράζ δικών απέναντι σε αγωνιστές, ιδιαίτερα αυτών των αγώνων με μαχητικές μορφές από αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων που νίκησαν (ΕΛΜΕ Σάμου, Διοικητικοί ΑΕΙ κλπ), ενώ η επέτειος των δύο χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα βρήκε τη δίκη της ΧΑ να κωλυσιεργεί και τους φασίστες να αποφυλακίζονται.
Η πολιτική αυτή πραγματικότητα, κάνει φανερή την ανάγκη μιας λαϊκής συσπείρωσης απέναντι σε αυτούς που υποθηκεύουν το μέλλον το δικό μας και των επόμενων γενεών. Απέναντι σε αυτούς που καπηλεύονται και ξεπουλάνε τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας.
Ως Πρωτοβουλία – Παρέμβαση Εκπαιδευτικών πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει πια η πολυτέλεια της «ιδιώτευσης». Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενώσουμε τις φωνές μας, να στηρίξουμε και να ανασυγκροτήσουμε το σωματείο και να παλέψουμε όλοι μαζί ώστε, όχι μόνο να μην αφήσουμε τη λαίλαπα των μνημονίων να καταστρέψει ό,τι έχει απομείνει όρθιο στο χώρο της Παιδείας, αλλά να ανατρέψουμε συνολικά αυτή την εικόνα με σκοπό ένα καλύτερο αύριο για τους μαθητές μας και τους εργαζόμενους στο χώρο της Παιδείας
1. Καλούμε την ΟΛΜΕ προχωρήσει, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις, σε εισήγηση με περιεχόμενο, αιτήματα διεκδικήσεις που θα διασφαλίζουν τον κλάδο και πρόταση για αγώνα που η μορφή του θα αποφασιστεί μέσα από τις Γενικές συνελεύσεις.
2. Καλούμε την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ, με βάση το πρόγραμμα δράσης με προοπτική την κορύφωση του αγώνα που θα αποφασιστεί στις συνελεύσεις, να προωθήσουν τον αγωνιστικό συντονισμό Ομοσπονδιών και σωματείων, να επιδιώξουν να διαμορφώσουν με τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία κοινό πρόγραμμα δράσης ώστε ο αγώνας να πάρει πανεκπαιδευτικά – πανδημοσιοϋπαλληλικά – πανεργατικά χαρακτηριστικά.
3. Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να ορίσει άμεσα την 24ωρη απεργία που μετέθεσε για το Νοέμβρη, καλώντας και την ξεπουλημένη ΓΣΕΕ του «ΝΑΙ» να συντονιστεί με στόχο πανεργατική απεργία.
Τα αιτήματά μας για έξοδο από την κρίση παραμένουν επίκαιρα:

  •  Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ και όλων των μνημονίων
  •  Παύση πληρωμών – Διαγραφή του χρέους
  •  Έξοδος από την ΕΕ και το Ευρώ
  •  Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες – Ισόβια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

«Γιατί διαπραγματευόμαστε το μέλλον μας ελεύθερα και όχι καθ΄υπόδειξη»

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Χανιά 10/10/2015

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*