Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια (ΣΕΦΙΕ) Θεσ/νίκης: παρέμβαση στο φροντιστήριο Ανατολικό

Μετά από καταγγελίες συναδέλφων -εργαζόμενων στα φροντιστήρια Ανατολικό για μείωση ωρών, το Δ.Σ. του σωματείου μας επιδίωξε και πραγματοποίησε παρέμβαση-συνάντηση με την εργοδοσία του συγκεκριμένου φροντιστηρίου. Πέρα από την εργοδοτική ιδιότητα του ιδιοκτήτη του φροντιστηρίου να σημειωθεί εδώ ότι ο εν λόγω εργοδότης εκτελεί και χρέη μέλους της διοίκησης της Ο.Ε.Φ.Ε. (Ομοσπονδία Φροντιστών), πράγμα που καταδεικνύει περίτρανα την γενική γραμμή των εργοδοτών, για μετακύλιση της όποιας μείωσης των κερδών τους στις πλάτες των εργαζομένων . Έτσι γενική και οργανωμένη πρέπει να είναι και η δική μας αντίδραση. Να μην το αφήσουμε να περάσει πουθενά, διότι ποτέ στις καλές εποχές δεν μοιραστήκαμε με αντίστοιχο τρόπο τα κέρδη τους. Στην συγκεκριμένη συνάντηση υπήρξε δέσμευση της εργοδοσίας για αποκατάσταση των αδικιών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι στο μέτρου του εφικτού, δέσμευση η οποία τηρήθηκε σε ένα βαθμό με αρκετούς συναδέλφους να βλέπουν τις ώρες τους να αυξάνονται. Παρόλα αυτά ορισμένοι συνάδελφοι έμειναν χωρίς καθόλου ώρες, πράγμα που βάζει το σωματείο μας απέναντι στην εργοδοσία του Φροντιστηρίου.
Όλα τα παραπάνω δείχνουν για άλλη μια φορά ότι μόνο ο δρόμος του οργανωμένου και μαζικού αγώνα φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενάντια σε λογικές ατομικών και κρυμμένων πίσω από την ανωνυμία τους δράσεων αλλά και ενάντια στις παράτυπες ενέργειες και μεθοδεύσεις συγκεκριμένων παρατάξεων.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες
Μπροστά στην δύσκολη αυτή κατάσταση, παρόλη την τρομοκρατία της εργοδοσίας, το φόβο της απόλυσης, ήρθε η ώρα να σηκώσουμε κεφάλι. Η αναμονή, η ηττοπάθεια, η άποψη να μείνω «ήσυχος» για να γλιτώσω τη δουλειά μου, κ.λ.π. είναι αδιέξοδη. Η πείρα δείχνει ότι αργά ή γρήγορα λόγω του ανηλεούς ανταγωνισμού θα έρθει και η «σειρά» των «ήσυχων» συναδέλφων. Καμία άλλη αυταπάτη, ανοχή, παραίτηση. Πρέπει να μπούμε όλοι στον αγώνα!

1.Να οργανωθούμε όλοι στο σωματείο.
2. Να φτιάξουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε φροντιστήριο.
3. Να παλέψουμε να μην περάσει η μείωση αποδοχών με οποιαδήποτε τρόπο είτε με μείωση ωρών είτε με μείωση ωρομισθίου..
4. Να υπογράφουμε συμβάσεις στο πνεύμα της ΣΣΕ που υπήρχε και όχι στο αίσχος των ατομικών συμβάσεων με απαράδεκτους και παράνομους όρους.
5. Να παλέψουμε ώστε συνάδελφοι που δεν μπαίνουν στα καλοκαιρινά τμήματα να επαναπροσληφθούν στην αρχή της νέας χρονιάς τουλάχιστον με τις περσινές τους αποδοχές.
6. Να καταργηθεί η μνημονιακή διάταξη του Φ.Π.Α. στο 23% στα δίδακτρα, να ελαφρυνθεί η λαϊκή οικογένεια στο θέμα αυτό.
7. Να υπογραφεί ουσιαστική ΣΣΕ για τους εργαζόμενους του κλάδου που να καλύπτει τις ανάγκες μας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*