Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Συνεχίζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Προξένου Κορομηλά 51, e.elme.thess@gmail.com

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ    

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ

Υλοποιώντας την απόφαση του Δ.Σ. για έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, την Κυριακή 6/9 αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών επισκέφτηκε την Ειδομένη. Εκεί καταφθάνουν καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι, κατατρεγμένοι από τη Συρία και άλλες χώρες. Τα κύματα των απελπισμένων ανθρώπων δεν μπορούν να τα σταματήσουν ούτε οι «φράχτες», ούτε η Frontex, οι φασιστικές επιθέσεις ούτε άλλα μέτρα καταστολής. Όλα αυτά απλά και μόνο αυξάνουν τον αριθμό των νεκρών και την τιμή των δουλεμπόρων.

Αυτό που μας εντυπωσίασε ήταν η παντελής απουσία κάθε κρατικής υπηρεσίας. Γι’ αυτό το λόγο από κοινού με άλλα σωματεία θα προχωρήσουμε σε παραστάσεις στην Περιφέρεια και το Υπουργείο ώστε να στηριχθούν οι πρόσφυγες. Επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη για έμπρακτη αλληλεγγύη….

   Παράλληλα, είναι ολοφάνερο, περισσότερο από ποτέ ότι όσο επικρατούν οι συνθήκες που γεννούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση, τόσο τα κύματα αυτών θα διογκώνονται. Οφείλουμε να κοιτάξουμε τον εχθρό κατάματα : είναι η ίδια η ΕΕ, μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, που πρωταγωνίστησαν σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις κατά χωρών όπως η Συρία, η Λιβύη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, που δημιούργησαν το τέρας των “τζιχαντιστών” με κύριο σκοπό την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους.

   Αγώνας για τον τερματισμό των πολέμων – να σταματήσει η εκμετάλλευση λαών και χωρών. Το Δ.Σ. σε μια τέτοια κατεύθυνση καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην αντιφασιστική κινητοποίηση την Παρασκευή 25/9, στις 7:00 μ.μ στο άγαλμα Βενιζέλου που είναι αφιερωμένη στον Παύλο Φύσσα που δολοφονήθηκε πριν δύο χρόνια από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και να στραφούν και ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους απαιτώντας λύση των προβλημάτων των προσφύγων και των μεταναστών.

   Ταυτόχρονα το Δ.Σ. καλεί τους συναδέλφους και τους συλλόγους διδασκόντων στα πλαίσια της άμεσης αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες να συνεχίσουν τη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και τη συγκέντρωση ρουχισμού ( μπουφάν, αδιάβροχα, παπούτσια, κάλτσες ) κατά σχολείο και να ενημερώσουν τα μέλη του Δ.Σ. στα οποία μπορούν να δίνουν και τα χρήματα. Οι σύλλογοι με εκπρόσωπό τους καλούνται και να συμμετέχουν στις συγκεκριμένες συναντήσεις για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ

Παρασκευή 25/9, 2:30 μ.μ , 1ο Γ/Σ Σταυρούπολης : παράδοση χρημάτων

Σάββατο 26/9, 10:00 π.μ , 1ο Γ/Σ Σταυρούπολης : συνάντηση συναδέλφων –   εκπροσώπων των συλλόγων για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης και τακτοποίησή τους

Κυριακή 27/9, 9:30 π.μ : αναχώρηση για την Ειδομένη από το 1ο Γ/Σ Σταυρούπολης και υλοποίηση της δράσης αλληλεγγύης

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*