Παρεμβάσεις ΔΕ: για τα δυο χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Δ.Ε.

18 Σεπτέμβρη 2013 Δολοφονία Παύλου Φύσσα

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν ήδη από τη στυγερή δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, από μέλος της Χρυσής Αυγής.

Η φρικτή αυτή πράξη σηματοδότησε την ολοκληρωτική αποκάλυψη του εγκληματικού χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, απόρροια ακριβώς της φασιστικής – ναζιστικής ιδεολογικής και πολιτικής  της ταυτότητας. Δύο χρόνια μετά, ο αρχηγός της Μιχαλολιάκος δηλώνει ανερυθρίαστα ότι η Χ.Α. αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνης της δολοφονίας.

Η δολοφονία αυτή δεν ήταν ένα μεμονωμένο  περιστατικό. Ήταν η κορύφωση μιας πολύχρονης εγκληματικής δράσης των νεοναζί, που  περιλάμβανε βίαιες επιθέσεις σε μετανάστες και μετανάστριες, ύπουλα χτυπήματα εναντίον αντιφασιστών αγωνιστών και συνδικαλιστών, φτάνοντας μέχρι την οργάνωση πογκρόμ και δολοφονιών μεταναστών  (Σαχζάντ Λουκμάν), με την ανοχή ή και κάλυψη της αστυνομίας. Την ίδια περίοδο η Χρυσή Αυγή ανέπτυξε σχέσεις με το κράτος και τμήματα του κεφαλαίου, προσπαθώντας να συγκροτήσει μηχανισμούς που θα εξασφάλιζαν φθηνά εργατικά χέρια για τους εργοδότες, ενώ  παράλληλα κατάφερε να αποτελεί έναν βασικό συνομιλητή για κυβερνητικά σενάρια.  Ο στόχος τους ήταν και είναι σαφής: η αντιφασιστική πάλη, το εργατικό και λαϊκό κίνημα, όλοι όσοι παλεύουν για να ανατρέψουν τη δυστοπία που ζούμε με την επέλαση κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και των μέχρι τώρα μνημονιακών κυβερνήσεων, ενάντια στα λαϊκά, εργατικά και νεολαιίστικα δικαιώματα και ανάγκες.

Το δήθεν αντιμνημονιακό τους προσωπείο εξαντλείται μόνο στα λόγια, ενώ στην πράξη στηρίζουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Η υπεράσπιση των συμφερόντων των μεγαλοεφοπλιστών, η δημιουργία δουλεμπορικού σωματείου στη Ζώνη, η από κοινού επίθεση με τα ΜΑΤ στην πορεία ενάντια στην εργοδοτική δολοφονία των 4 εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ, οι δηλώσεις Μιχαλολιάκου ότι «η ρήξη σήμερα θα ήταν εγκληματική ενέργεια σε βάρος του έθνους», η υποστήριξη του «ευρώ με σκληρούς όρους» και της Ευρώπης-φρούριο των πολέμων, των πογκρόμ και των φραχτών που πνίγει χιλιάδες πρόσφυγες στα σύνορά της, ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων, της Ε.Ε.  και της εργοδοσίας. Στην πραγματικότητα οι χρυσαυγίτες δεν  έχουν σκοπό και δεν πρόκειται ποτέ να συγκρουστούν με τα μνημόνια και τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτό που κάνουν κατά κύριο λόγο και με συστηματικό τρόπο είναι να επιχειρούν να στρέψουν το λαϊκό θυμό από τις επιπτώσεις της κρίσης, ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους πραγματικά υπεύθυνους, το μεγάλο κεφάλαιο, τους ιμπεριαλιστές, ΕΕ – ΝΑΤΟ, τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Η λαϊκή οργή, οι μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία του Παύλου, έσπασαν το φόβο απέναντι στις συμμορίες της Χ.Α. κι άνοιξαν το δρόμο για την αποκάλυψη του συστημικού τους ρόλου και τον αγώνα να τσακιστούν σε κάθε δρόμο, χώρο, γειτονιά. Υποχρέωσαν την εξουσία να ξεκινήσει την ποινική δίωξή της.

Σήμερα, δυο χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν ταιριάζει καμία επανάπαυση. Η καπιταλιστική κρίση σε όλα τα επίπεδα, που εξακολουθεί να βυθίζει στην εξαθλίωση και την απελπισία εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων με τη συνέχιση των βάρβαρων, αντιλαϊκών και αντινεολαιίστικων πολιτικών προς όφελος των κερδών και της εξουσίας του κεφαλαίου, λιπαίνει το έδαφος ανάπτυξης του φασισμού.

Δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε όταν βλέπουμε  τους κατηγορούμενους νεοναζιστές να αποφυλακίζονται, όταν βλέπουμε τη δίκη να έχει κωλυσιεργήσει σε σημείο ώστε να φέρνει τον πατέρα του δολοφονηθέντος να μιλά για μεθοδευμένες καθυστερήσεις, όταν βλέπουμε τους νεοναζί να σηκώνουν κεφάλι στην Ουκρανία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η εγκληματική, φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής προσπάθησε και προσπαθεί να αγγίξει το μυαλό της εκπαίδευσης και να εγκατασταθεί στις σχολικές τάξεις και αυλές σαν μακρύ χέρι του συστήματος ενάντια στη νεολαία.

Δεν θα τους επιτρέψουμε να ξανασηκώσουν κεφάλι και δολοφονικό χέρι. Το αντιφασιστικό κίνημα θα ξαναβγεί δυναμικά στο δρόμο και ο κόσμος της εκπαίδευσης πρέπει να είναι το πιο δυναμικό κομμάτι του, μέσα και έξω από την τάξη.

Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι αγώνας ενάντια στη φτώχεια και τα μνημόνια, τον αυταρχισμό και την καταστολή,  ενάντια σ’ αυτούς που τα γεννούν και τα υπογράφουν. Είναι αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των καταπιεσμένων. Είναι αγώνας για μια εκπαίδευση χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, για ελευθερία και αξιοπρεπή ζωή.

Η 18 του Σεπτέμβρη δεν είναι επέτειος για λογύδρια, αλλά για αγώνα απέναντι σε όλους τους φόβους – περίστροφα που σκοτώνουν τα «θέλω» και το μέλλον της νεολαίας, προτείνοντάς της το δρόμο της αλληλοσφαγής, της μετανάστευσης και της υποταγής σε μισή μόρφωση, μισή δουλειά, , μισή ζωή.

Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνουν τοπικοί φορείς, στις 18/9 στις 8.00 μμ στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*