Σύλλογοι Πρωτ. Εκπ/σης-ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Διαμαρτυρία στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Οι σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή διεύθυνση εκπ/σης Κ. Μακεδονίας (Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 65 –κτίριο ZEDA), τη Δευτέρα 12/9 στις 12μ:

H κυβέρνηση εφαρμόζοντας πλήρως τις επιταγές του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, του ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ και της Τρόικας, επιχειρεί   να διαλύσει ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και να  την οδηγήσει στην πλήρη εμπορευματοποίηση.
Οι δραματικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, η διαιώνιση των εργασιακών σχέσεων γαλέρας και η απουσία των βιβλίων με την αρχή της σχολικής χρονιάς δείχνει για άλλη μια φορά πως προτεραιότητά της δεν είναι η μόρφωση των παιδιών και η ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, αλλά η απαλλαγή του κράτους από το κόστος της εκπαίδευσης  και η ιδιωτικοποίησή της.
Οι σχολικές επιτροπές φέτος δεν μπορούν να καλύψουν τα βασικά λειτουργικά έξοδα (προμήθεια πετρελαίου, είδη υγιεινής,ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, ΟΤΕ, κ. ά), πόσο μάλλον να καλύψουν τα έξοδα αναπαραγωγής των βιβλίων.
Ο στόχος του υπουργείου είναι να μετατρέψει τη δωρεάν διανομή των βιβλίων από υποχρέωση του κράτους σε ατομική υπόθεση αναγκάζοντας τους γονείς να καλύψουν τη χορήγηση των βιβλίων με δικά τους έξοδα.
Ταυτόχρονα, επιδιώκει η κοινωνία και οι εργαζόμενοι να «συνηθίσουν» την ανυπαρξία βιβλίων και την αντικατάστασή τους από φωτοτυπίες και cd-dvd στο όνομα του ψηφιακού βιβλίου.
Το υπουργείο παιδείας με την κατάργηση του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών  Βιβλίων είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για  την καθυστέρηση έκδοσης των βιβλίων.
Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να μην καλύψουν το πρόβλημα, να αρνηθούν κατηγορηματικά να ζητήσουν χρήματα από τους γονείς ή από κάθε λογής ιδιώτες-χορηγούς .
Η εκπαίδευση μάς αφορά όλους
Η αντιεκπαιδευτική λαίλαπα  της  κυβέρνηση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας -μέχρι το «νέο» Πανεπιστήμιο μάς οδηγεί ώστε  να μην έχουμε πια  Ούτε δημόσια-Ούτε δωρεάν-Ούτε παιδεία.
Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική και απαιτούμε:
  • Δημόσια μόνο, δωρεάν παιδεία με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών.
  • Όχι στο «Νέο Σχολείο» της αγοράς.
  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15% του Γ.Κ.Π., άμεσος διπλασιασμός των χρηματοδοτήσεων των σχολείων για τις λειτουργικές τους δαπάνες.
  • Άμεση απόδοση των χρημάτων των λειτουργικών δαπανών στις σχολικές επιτροπές από τις ΔΕΠ και άμεση κατανομή τους στα σχολεία.
  • Να πάρει το υπουργείο όλα τα μέτρα που χρειάζεται για να υπάρχει το σύνολο των τυπωμένων βιβλίων σε όλα τα σχολεία πριν την έναρξη των μαθημάτων.
  • ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΓΟΝΙΟΥ
Παλεύουμε για :
ΕΝΙΑΙΟ 12ΧΡΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ 
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τους γονείς σε μαζική  παράσταση και αποκλεισμό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12 το μεσημέρι (Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 65 –κτίριο ZEDA)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*