Παρεμβάσεις ΔΕ: Ενημερωτικό σημείωμα από την 3η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ (16/7/2015)

Ενημερωτικό σημείωμα από την 3η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ 

 των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων Γιώτας Ιωαννίδου-Κικής Γιαννάτου

Αθήνα, 16 Ιουλίου 2015

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ και σε ό,τι αφορά στη συγκρότηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας, ως Παρεμβάσεις επιμείναμε ότι η συγκρότηση ενός αγωνιστικού-προγραμματικού Προεδρείου που αρχικά προτείναμε (στην 1η συνεδρίαση) με δέσμευση σε συγκεκριμένους άξονες που διατυπώνονταν με σαφήνεια σε κείμενο που καταθέσαμε (σε περιεχόμενο – αιτήματα, μορφές δράσης και οργάνωσης των αγώνων μέσα από συλλογικές διαδικασίες), είναι αυτή που ανταποκρίνεται στις αγωνίες και τις ανάγκες , των εκπαιδευτικών αυτή την κρίσιμη περίοδο. Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις απαιτούν σωματεία δυναμικά και ανυποχώρητα στις διεκδικήσεις τους που να απαντούν στις ανάγκες του κλάδου και των εργαζομένων έμπρακτα και όχι με γενικόλογες τοποθετήσεις. Η μη δέσμευση των μελών του ΔΣ στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις για τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο μνημόνιο, αποτελεί άρνηση ανάληψης συγκεκριμένης θέσης και πολιτικής ευθύνης. Θυμίζουμε την τοποθέτηση των ΣΥΝΕΚ στην 1η συνεδρίαση ότι η πρόταση της κυβέρνησης δε σημαίνει ντε και καλά μνημόνιο, την άποψή τους στη 2η συνεδρίαση ότι αφού δεν έχει συγκροτηθεί το ΔΣ και δεν υπάρχει ομοφωνία η απόφαση θα είναι καταστατικά ευάλωτη και τη θέση του ΠΑΜΕ ότι καλούν μόνο στις δικές τους κινητοποιήσεις.

Τα ΣΥΝΕΚ πρότειναν αναλογικό –αντιπροσωπευτικό Προεδρείο με τη συμμετοχή τη δική τους στη θέση του Προέδρου και τουλάχιστον άλλες δυο παρατάξεις.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ κατέθεσαν πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθούν συνδικαλιστικά, βασισμένο σε αυτό που πρότειναν και τα ΣΥΝΕΚ στη 2η συνεδρίαση με κάποιες τροποποιήσεις.

Το ΠΑΜΕ επέμεινε στο αναλογικό Προεδρείο.

Δηλώσαμε ότι δε συμφωνούμε με αυτές τις προτάσεις. Θα είμαστε παρούσες και παρόντες όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια από θέσης μάχης και θα στηρίζουμε μέσω οποιασδήποτε θέσης τη λειτουργία του σωματείου μας, στηριζόμενοι πάντα σε ξεκάθαρες θέσεις, στάσεις και επιλογές.

Μετά από μικρή διακοπή ξεκίνησε η διαδικασία της ψηφοφορίας.

Η πρώτη σε ψήφους παράταξη των ΣΥΝΕΚ πρότεινε για τη θέση του Προέδρου την Ε. Ζωγραφάκη η οποία κατά πλειοψηφία με την 3η ψηφοφορία 4 υπέρ και 7 λευκά κατέλαβε τη θέση της Προέδρου της ΟΛΜΕ

Η δεύτερη παράταξη της ΔΑΚΕ πρότεινε την υποψηφιότητα του Ν. Παπαχρήστου για τη θέση του Γ. Γραμματέα, ο οποίος επίσης κατά πλειοψηφία με την 3η ψηφοφορία, 3 υπέρ και 8 λευκά κατέλαβε τη θέση του Γ. Γραμματέα της ΟΛΜΕ.

Εμείς ως τρίτη δύναμη δηλώσαμε ότι δε διεκδικούμε καμία θέση στο Προεδρείο με το σκεπτικό που ήδη έχουμε καταθέσει, οπότε ούτε και τη θέση του Αντιπροέδρου

Το ΠΑΜΕ δε δήλωσε υποψηφιότητα για τη θέση του οργανωτικού Γραμματέα με βάση τις τοποθετήσεις που ήδη είχε κάνει.

Ταμίας της Ομοσπονδίας εκλέχθηκε κατά πλειοψηφία και με την τρίτη ψηφοφορία 3 υπέρ και 8 λευκά ο Νικηφόρος Κωνσταντίνου, από την παράταξη της ΔΑΚΕ.

Οι υπόλοιπες θέσεις προς το παρόν μένουν κενές.

Στο τέλος της συνεδρίασης καταθέσαμε ψήφισμα καταγγελίας για την καταστολή των κινητοποιήσεων της Τετάρτης 15 Ιούλη το οποίο είναι υπό συζήτηση.

Επόμενο ΔΣ τη Δευτέρα 20 Ιουλίου στις 11πμ με θέματα: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ-ΚΕΜΕΤΕ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ-ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*