Ενημερωτικό σημείωμα Νο 6 από αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Χανίων Γιάννη Κυριακάκη

Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Μετά την παράταση που έδωσε το Υπ. Παιδείας, η συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Χανίων για τον καθορισμό των οργανικών κενών και πλεονασμάτων θα γίνει την Παρασκευή 5 Ιουνίου. Την Παρασκευή 29-5 έγινε συνάντηση των μελών του ΠΥΣΔΕ με σκοπό τον έλεγχο όσων στοιχείων είχαν αποστείλει οι διευθυντές των σχολείων. Είχε προηγηθεί η αποστολή της εγκυκλίου στις 18-5-2015 που ζητούσε να σταλούν τα στοιχεία μέχρι 2-6, δηλαδή ακριβώς τις μέρες των Πανελλαδικών με ότι αυτό συνεπάγεται! Δυο μέρες αργότερα ήρθε συμπληρωματική οδηγία που προέβλεπε ότι για τα ΕΠΑΛ θα γίνει ο υπολογισμός μετά την έκδοση των Υπουργικών αποφάσεων που αλλάζουν το ωρολόγιο πρόγραμμα και τις αναθέσεις. Αλλά στο μεταξύ οι υπουργικές αποφάσεις δεν εκδόθηκαν. Την Παρασκευή 29-5 δόθηκε παράταση για τις 5 Ιούνη με την υπόσχεση ότι εντός της ημέρας θα δημοσιευθούν και οι υπουργικές αποφάσεις.
Όμως το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι το διαδικαστικό αλλά η ουσία της εγκυκλίου. Η εγκύκλιος διατηρεί τη μνημονιακή ρύθμιση του 2013 για αύξηση του υποχρεωτικού μας ωραρίου κατά δύο ώρες. Αυτό, σε ένα σώμα 1300 καθηγητών στο νομό Χανίων, σημαίνει 2600 ώρες που αν διαιρεθούν δια 20 ( μέσος όρος ωραρίου ) προκύπτουν 130 “χαμένες” οργανικές θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων!
Με μια μνημονιακή ταχυδακτυλουργία μετατρέπονται σε “πλεονάζον προσωπικό” συνάδελφοι που κατά τη διάρκεια της χρονιάς έτρεχαν σε δυο, τρία και τέσσερα σχολεία για να καλύψουν τα πολλά κενά που υπήρχαν! Παρ’ όλα αυτά τα κενά στις 5 Φλεβάρη ήταν 280 ώρες εβδομαδιαία ενώ όταν τέλειωναν τα μαθήματα εξακολουθούσαν να υπάρχουν κενά 150 ωρών!!!
Κι όλα αυτά σε μια χρονιά που οι αναπληρωτές όλων των κατηγοριών, τρόπων πρόσληψης και πληρωμής έφτασαν σχεδόν τους 140 στο νομό Χανίων!
Πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι όταν συνεχίζονται οι σχεδόν μηδενικοί διορισμοί που επιτάσσει η δημοσιονομική δικτατορία της Ε.Ε. στην οποία ζούμε;
Άλλο μεγάλο θύμα αυτής της πολιτικής είναι και οι συνάδελφοι που αδυνατούν να πάρουν μετάθεση, με τραγικές οικονομικές συνέπειες και “έκρηξη” των αδειών άνευ αποδοχών.
Σοβαρό πρόβλημα έχουν και όσοι επιθυμούν βελτίωση εντός ΠΥΣΔΕ καθώς και οι 58 συνάδελφοι που παραμένουν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ στο νομό μας.
Θα αποδεχτούμε να εμφανιζόμαστε κάθε χρόνο, με πλασματικό τρόπο, ως πλεονάζοντες;
Ο κλάδος μας έδωσε πολλές και πολύμορφες μάχες για την υπεράσπιση των βασικών του δικαιωμάτων, ήρθε αντιμέτωπος με την πιο άγρια κρατική καταστολή, με την επιβολή της επιστράτευσης, αλλά δεν χαμήλωσε τη σημαία των αιτημάτων του. Είναι ολοφάνερο ότι η συνέχιση της πολιτικής του αυξημένου ωραρίου, των μηδενικών διορισμών, των συγχωνευμένων τμημάτων και σχολείων, θα οδηγήσει στα ίδια ακριβώς προβλήματα και αδιέξοδα και την επόμενη χρονιά. Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουμε κανένα απολύτως λόγο να χαμηλώσουμε τον πήχη των διεκδικήσεών μας και να παραιτηθούμε από αυτές.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΩ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΕΝΩΝ – ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
Υ.Γ. Θα υπάρξει νεότερο ενημερωτικό σημείωμα μετά τη συνεδρίαση στις 5/6.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*