ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής: ΟΛΟΙ στις 10-12 Μάη συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις ενάντια στην πληρωμή των δόσεων στους δανειστές.

“ 20 χρόνια, 1995 – 2015, αγώνες κι ιστορία,
Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία”
Άνω Λιόσια, 29/4/15,
 ΟΛΟΙ στις 10-12 Μάη συμμετέχουμε στις  κινητοποιήσεις
ενάντια στην πληρωμή των δόσεων στους δανειστές.
ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση τη Δευτέρα, 11/5, 6μμ, στα Προπύλαια
 
 Ξανακατεβαίνουμε στον δρόμο του αγώνα όπου καλούν σωματεία κι εργαζόμενοι.  Αιχμές μας :
Τα αιτήματα του κινήματος είναι αδιαπραγμάτευτα, χρειάζεται μονομερής επιβολή τους, ούτε ευρώ στους δανειστές, όχι σε νέο μνημόνιο, διαγραφή χρεών στους φτωχούς και στους ανέργους, διαγραφή του χρέους και μέσω ουσιαστικού λογιστικού ελέγχου – ρήξη με την ΕΕ με αποδέσμευση από τους νόμους της, που μας καταστρέφουν και μας δολοφονούν. Δημόσια κοινωνικά αγαθά.                                                                                           
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
Στις 11 Μάη πραγματοποιείται το  Γιούρογκρουπ, στις 12 Μάη η κυβέρνηση θα δώσει 698 εκατ στο ΔΝΤ, εκτός από τα 183 την 1η Μάη. Όλα αυτά στο πλαίσιο των 25,5 δις, που έχουμε να δώσουμε συνολικά στους δανειστές το 2015. Θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε γνωρίζοντας ότι:
Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει σε εγχώριους και ξένους τοκογλύφους και κερδοσκόπους το αστρονομικό ποσό των 774,9 δισ. ευρώ την τελευταία 20ετία! Μόνο το 2000 – 2014, δηλαδή από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, έχουμε πληρώσει για τόκους, χρεολύσια δανείων και εξοφλήσεις εντόκων το συνολικό ποσό των 640,5 δισ. ευρώ!
 
Μέχρι τώρα από το πρώτο και δεύτερο Μνημόνιο τα συνολικά δάνεια που έχουν εκταμιευτεί ανέρχονται σε 225 δισ. ευρώ. Την ίδια περίοδο οι τράπεζες έχουν λάβει πάνω από 250 δισ. ευρώ. Μας είχαν πει πως η πολιτική τους στόχευε στη μείωση του χρέους, που είχε φτάσει το 2009 στο 129% του ΑΕΠ. Αλλά σήμερα, έξι χρόνια μετά από τόση «σωτηρία», το χρέος είναι στο… 175% του ΑΕΠ, πάνω από 320 δις!
Οι κυβερνώντες από Παπανδρέου και Παπαδήμο, μέχρι Σαμαρά και Βενιζέλο, μας είπαν τότε: Ζήστε χωρίς μισθούς, χωρίς συντάξεις, χωρίς δουλειά, χωρίς θέρμανση, χωρίς ελπίδα, και το 2057 (σύμφωνα με τις δανειακές συμβάσεις και το PSI), το χρέος -που άλλοι το δημιούργησαν και ο λαός το πληρώνει- θα ξαναπάει στο 125% του ΑΕΠ.
Με τα δάνεια δεν πληρώνουν μισθούς και συντάξεις. Αντίθετα, είναι οι κομμένοι μισθοί, οι κομμένες συντάξεις, η δυστυχία και η καταστροφή του ελληνικού λαού μέσω των οποίων πληρώνονται τα δάνεια. Συνάπτουν δάνεια για να πληρώνουν με τόκο τα προηγούμενα δάνεια και κόβουν μισθούς και συντάξεις για να πληρώνει ο λαός με το αίμα του και τα παλιά και τα νέα δάνεια. Τα δάνεια, που προκαλούν τα χρέη, δεν πάνε (ποτέ δεν πήγαιναν) σε μισθούς και συντάξεις, όπως με θρασύτητα ισχυρίζονται οι «όλοι μαζί τα φάγαμε». Επιστρέφουν σχεδόν στο σύνολό τους σε δανειστές και τοκογλύφους!  Τα δάνεια δεν πάνε (ποτέ δεν πήγαιναν) σε Υγεία και Παιδεία. Πάνε στους τραπεζίτες, στους κεφαλαιοκράτες για να χρηματοδοτούν τις μπίζνες και τις ανακεφαλαιώσεις τους. Τα δάνεια δεν πάνε (ποτέ δεν πήγαιναν) στο ανύπαρκτο κράτος Πρόνοιας. Πάνε για να καλύπτονται οι τρύπες από τις φοροαπαλλαγές, τις φοροελαφρύνσεις, τα «πακέτα» ενισχύσεων, τις επιχορηγήσεις προς την ολιγαρχία. Πάνε για το μεγάλο φαγοπότι, που άλλοτε λέγεται Ολυμπιάδα, άλλοτε υποβρύχια που γέρνουν και  μονίμως λέγονται «ΝΑΤΟϊκοί εξοπλισμοί».
Και μεις, όταν καταλάβαμε τι συμβαίνει, επιλέξαμε τον δρόμο του αγώνα, της κινητοποίησης, της απεργίας, της σύγκρουσης με το κατεστημένο, της προσπάθειας δημιουργίας συλλογικοτήτων που θα προωθούν τις ανάγκες μας.   Έτσι, παλεύουμε για μας, για τα παιδιά μας.
 
ΣΗΜΕΡΑ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την συμφωνία στο Γιούρογκρουπ επαναλαµβάνουν την «κατηγορηµατική δέσµευσή τους να τηρήσουν τις οικονοµικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους πλήρως και εγκαίρως», ότι «οι δανειακές υποχρεώσεις γίνονται σεβαστές και δεν πρόκειται να αμφισβητηθούν», ότι «δεσµεύονται να απέχουν από οποιαδήποτε κατάργηση µέτρων και µονοµερείς αλλαγές στις πολιτικές και στις διαρθρωτικές µεταρρυθµίσεις που θα µπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τους δηµοσιονοµικούς στόχους, την οικονοµική ανάκαµψη και τη χρηµατοπιστωτική σταθερότητα».
 
ΣΗΜΕΡΑ, που και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δηλώνει ότι «Θα αποπληρώσουμε τα δάνεια μέχρι το τελευταίο ευρώ και κανένας λογικός άνθρωπος στην Ελλάδα δεν εξετάζει μονομερείς ενέργειες».
 
ΣΗΜΕΡΑ που η κυβέρνηση, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις 20/4/2015 (η οποία μάλιστα έχει και αναδρομική ισχύ από τις 17/3/2015), επιβάλλει  δέσμευση των διαθέσιμων χρημάτων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των δήμων και περιφερειών.
Aν επιτρέψουμε να συνεχίζεται πάνω – κάτω το ίδιο μακιαβελλικό σχέδιο από τους τραπεζίτες, τους δανειστές και την Ε.Ε, που απαιτεί να είναι οι μισοί εργαζόμενοι άνεργοι κι οι άλλοι μισοί εργασιακοί δούλοι με γλίσχρες αποδοχές και παραιτηθούμε από το αίτημα της πλήρους, οριστικής, άμεσης, αδιαπραγμάτευτης κατάργησης και αποκατάστασης των εγκλημάτων του Μνημονίου και του χρέους, τότε, ένα είναι απολύτως βέβαιο ότι σε λίγο θα έχουμε γονατίσει σε σημείο αφανισμού. Κι εμείς (σίγουρα), αλλά και τα παιδιά μας.
Μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα μόνο αν ο κόσμος της εργασίας βρεθεί με αποφασιστικότητα στο προσκήνιο. Διδασκόμενοι από τις μονομερείς ενέργειες του κινήματος, των συλλογικοτήτων που κατέκτησαν το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που έδιωξαν χούντες… κόντρα στο «ρεαλισμό» και το «εφικτό» της εκάστοτε εξουσίας. Το πιο ευγενές «χρέος» του λαού, συνώνυμο της ύπαρξής του, είναι να οργανωθεί, να αντισταθεί και να διαγράψει το χρέος που όχι μόνο το έχει πληρώσει διπλό και τρίδιπλο, αλλά του λένε ότι θα το πληρώνουν και τα παιδιά του και τα εγγόνια του, κι αυτό, το πληρωμένο χρέος, ποτέ δεν θα τελειώνει!
                                                                                                 Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*