Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας: ανακοίνωση για το πρόγραμμα PISA

Με αφορμή το υπ’ αρ. 200183/Δ2/9-12-2014 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα σχολεία που εντέλλονται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό PISA, ο οποίος λαμβάνει χώρα υπό την αιγίδα του ΟΟΣΑ, το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας επισημαίνει τα εξής:

Πάγια θέση του Σωματείου, όπως φαίνεται και από τις συνημμένες ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ προηγούμενων ετών, είναι πως ο διαγωνισμός προκαλεί ποικίλες εντυπώσεις στη δημόσια συζήτηση και έχει τεράστιο πολιτικό αντίκτυπο.  Έφτασε στο σημείο, μάλιστα, να θεωρηθεί από τους διαμορφωτές της πολιτικής, από τα μέσα ενημέρωσης και από παράγοντες που επηρεάζουν την κοινή γνώμη ως η επαρκής απόδειξη της επιτυχίας ή αποτυχίας των εκπαιδευτικών συστημάτων. Επειδή έχουν διατυπωθεί πολλές ενστάσεις σχετικά με την εγκυρότητα και την αξιοπιστία του Προγράμματος PISA και επικρατεί σκεπτικισμός και ανησυχία σχετικά με τις προθέσεις αξιοποίησης των αποτελεσμάτων του Προγράμματος PISA από παράγοντες της πολιτικής, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες, ζητάμε:

  1. Το Υπουργείο να αποσύρει άμεσα τη συγκεκριμένη εγκύκλιο.
  2. Η ΟΛΜΕ να ανοίξει το θέμα πανελλαδικά και να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την κατάργηση της διαδικασίας αυτής.
  3. Αποφασίστηκε το ΔΣ της ΕΛΜΕ να πραγματοποιήσει περιοδείες στα εμπλεκόμενα σχολεία
  4. Οι Διευθυντές των σχολείων που επελέγησαν για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό αυτό να καλέσουν το Σύλλογο Διδασκόντων, το 15μελές των μαθητών και το Σύλλογο Γονέων του σχολείου τους και να συζητήσουν το θέμα. Στη συνάντηση αυτή να καλέσουν και μέλη του ΔΣ.
  5. Να γίνει κάλεσμα στους γονείς να μην δεχτούν τη συμμετοχή των παιδιών τους στη συγκεκριμένη διαδικασία, με το να μην υπογράψουν τις αντίστοιχες «υπεύθυνες δηλώσεις συμμετοχής».

Για το ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                   Ο       Γραμματέας

Σιάχος Χρήστος                               Ψαρράς Σπύρος

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*