Παρεμβάσεις ΔΕ Θεσ/νίκης: Οι θέσεις και οι προτάσεις μας στις συνεδριάσεις των Δ.Σ. την Τρίτη 3/3/2015

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης

Οι θέσεις και οι προτάσεις μας στις συνεδριάσεις των Δ.Σ. την Τρίτη 3/3/2015

Θέμα: Παγκόσμια μέρα κατά του Ρατσισμού 21/3 – πλαίσιο συμμετοχής της ΕΛΜΕ

  • Ανακοίνωση και αφίσα.

Θέμα: Για τη συμφωνία της κυβέρνησης – γιούρογκρουπ και τη στάση του κινήματος

  • Για πλαίσιο ανακοίνωσης καταθέτουμε την ανακοίνωση Α΄ ΕΛΜΕ Δ. Αττικής (Ελευσίνας).
  • Για κινητοποίηση προτείνουμε να οργανωθεί απογευματινό συλλαλητήριο από σωματεία, φορείς και πολιτικές συλλογικότητες την ημέρα συζήτησης στη βουλή. Το συλλαλητήριο, αν δεν γίνει συζήτηση στη βουλή, να οργανωθεί το Σάββατο7/3, στις 11.30 π.μ.

Θέμα: Εξελίξεις για κινητικότητα – διαθεσιμότητα – απολύσεις, καθώς και για κενά – προσλήψεις – διορισμούς. Οργάνωση κινητοποιήσεων.

  • Προτείνουμε ημέρα πανελλαδικής δράσης (προτεινόμενη ημέρα η Πέμπτη 19/3) ενάντια στο καθεστώς της κινητικότητας – διαθεσιμότητας – απολύσεων, καθώς και ενάντια στην πολιτική των περικοπών, των χιλιάδων διδακτικών κενών, της κατάργησης των υποστηρικτικών δομών (σχολικών βιβλιοθηκών, ΟΣΚ, ΟΕΔΒ, κ.α.), της εντατικοποίησης του διδακτικού ωραρίου των καθηγητών.

Απαιτούμε λύσεις τώρα και διεκδικούμε:

  • τη νομοθετική κατάργηση του καθεστώτος της κινητικότητας – διαθεσιμότητας – απολύσεων, την επιστροφή όλων των ειδικοτήτων, τομέων και καθηγητών τώρα στα σχολεία, την αναδρομική ισχύ για όλους τους καθηγητές των οικονομικών, ασφαλιστικών και εκπαιδευτικών δικαιωμάτων που παραβιάστηκαν. Όχι συμψηφισμό των επαναπροσλήψεων με τις 15.000 μόνιμους διορισμούς στο δημόσιο.
  • Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών – κάλυψη όλων των κενών – λειτουργία της πρόσθετης και ενισχυτικής με ουσιαστικό τρόπο – λύση όλων των προβλημάτων των αναπληρωτών στη βάση των προτάσεων του κλάδου.
  • Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου των καθηγητών που καταργήθηκε το 2013.

Θέμα: Εκτιμήσεις από πανελλαδική κινητοποίηση της ΑΣΓΜΕ , στις 26/2 για σίτιση, περίθαλψη, μεταφορά των μαθητών. Νέες πρωτοβουλίες για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

  • Εκτιμάμε ως θετική την πανελλαδική πρωτοβουλία της ΑΣΓΜΕ και προτείνουμε τη συνέχισή της. Απευθύνουμε πρόταση συμμετοχής στην ΟΛΜΕ και στις ΕΛΜΕ από όλη τη χώρα σε παρόμοιες πρωτοβουλίες.
  • Προτείνουμε να προστεθούν στο πλαίσιο της ΑΣΓΜΕ και τα παρακάτω αιτήματα του κλάδου: 20 μαθητές στο τμήμα, κάλυψη των κενών – μαζικοί διορισμοί, έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολείων, Λειτουργία τώρα της πρόσθετης και ενισχυτικής με ουσιαστικό τρόπο, κ.ά.
  • Σύσκεψη όλων των εκπαιδευτικών φορέων δασκάλων, γονέων, μαθητών για την οργάνωση συλλαλητηρίου και άλλων δραστηριοτήτων. (προτεινόμενη ημέρα η Παρασκευή 6/3)
  • Οργάνωση συλλαλητηρίου. (προτεινόμενη ημέρα η Πέμπτη 12/3).

Θέμα: Γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ – συγκεκριμενοποίηση ημέρας – διαμόρφωση εισήγησης προς Γ.Σ. – εκτιμήσεις για προγραμματικές δηλώσεις για εκπαίδευση και για συμφωνία κυβέρνησης – γιούρογκρουπ, καθορισμός αιτημάτων και διεκδικήσεων του κλάδου και προγραμματισμός δράσης.

Προτείνουμε το πλαίσιο εκτίμησης της συγκυρίας και καθορισμός των αιτημάτων να συγκεκριμενοποιηθεί στη βάση:

  • Ανακοίνωσης της Α΄ ΕΛΜΕ Δ. Αττικής (Ελευσίνας) για συμφωνία.
  • Προγραμματικές δηλώσεις για παιδεία ( Γ. Κ.)
  • Ανακοίνωσης των Παρεμβάσεων για εξελίξεις και πλαίσιο διεικδικήσεων
  • Ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ για εξελίξεις και πλαίσιο διεικδικήσεων
  • Υπόμνημα της ΟΛΜΕ προς υπουργείο.

Προτείνουμε το πρόγραμμα δράσης να συμπεριλάβει τις προτάσεις που ήδη καταθέσαμε και τις προτεινόμενες κινητοποιήσεις:

  1. Συλλαλητήριο κατά της νέας συμφωνίας κυβέρνησης – γιούρογκρουπ, το Σάββατο Σάββατο7/3, στις 11.30 π.μ. ή απογευματινό συλλαλητήριο την ημέρα που η κυβέρνηση φέρει το θέμα για συζήτηση στη βουλή.
  2. Συνέχιση της πρωτοβουλίας της ΑΣΓΜΕ με την οργάνωση πανελλαδικής ημέρας (προτεινόμενη ημέρα η Πέμπτη 12/3) από όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς που θα περιλαμβάνει συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις για τα καθημερινά προβλήματα μαθητών εκπαιδευτικών και σχολείων, που η λύση τους αναβαθμίζει και καλυτερεύει τη λειτουργία του σχολείου και τη ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών.
  3. Οργάνωση ημέρας πανελλαδικής δράσης ενάντια στο καθεστώς της κινητικότητας – διαθεσιμότητας – απολύσεων, ενάντια στην πολιτική των περικοπών, των χιλιάδων διδακτικών κενών, της κατάργησης των υποστηρικτικών δομών της αύξησης του διδακτικού ωραρίου των καθηγητών και προβολής των διεκδικήσεων μας. Η μέρα πανελλαδικής δράσης (προτεινόμενη ημέρα η Πέμπτη 19/3) μπορεί να περιλαμβάνει συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις και συμβολική επιστροφή των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα στα σχολεία με σύνθημα «επιστρέφουμε για να μείνουμε, μας χρειάζονται το δημόσιο σχολείο, οι μαθητές και η κοινωνία», καθώς και άλλες δράσεις.
  4. Συνάντηση με όλους τους υπουργούς που τα υπουργεία διαχειρίζονται εκπαιδευτικούς, ασφαλιστικούς, μισθολογικούς και άλλους τομείς, στους οποίους και θα καταθέσουμε αντίστοιχα αιτήματα του κλάδου που τους αφορούν και θα απατήσουμε να λυθούν.
  5. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να διαμορφώσει πρόταση Συλλογικής Σύμβασης εφ’ όλης της ύλης για όλα τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του κλάδου, την οποία και θα καταθέσει για έγκριση στην βάση του κλάδου μέσα από συνελεύσεις. Τη Συλλογική Σύμβαση θα απαιτήσει να κατοχυρωθεί νομοθετικά και να εξασφαλίζει την ισότιμη και ουσιαστική συμμετοχή των εκπροσώπων του κλάδου στη διαδικασία. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να αρνηθεί τον προσχηματικό διάλογο στα πλαίσια των διαβουλεύσεων που γίνεται μόνο για επικοινωνιακούς λόγους.
  6. Αμέσως μετά τις συναντήσεις με όλα τα υπουργεία η ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε νέο κύκλο Γενικών Συνελεύσεων. Εάν οι απαντήσεις που θα δοθούν δεν υλοποιούν πάγια αιτήματα του κλάδου, τα οποία αναβαθμίζουν και αλλάζουν ριζικά τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου και το ρόλο του εκπαιδευτικού και βελτιώνουν ουσιαστικά το επίπεδο διαβίωσής του, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να καταθέσει αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης με προοπτική ουσιαστικής και αποφασιστικής κλιμάκωσης και το οποίο θα περιλαμβάνει απεργίες, συγκεντρώσεις, καταλήψεις και αποκλεισμούς υπηρεσιών, καθώς και άλλες δοκιμασμένες μορφές αγώνα για την αποτελεσματικότητά τους.

Θέμα: Υπηρεσιακές μεταβολές (οργανικές θέσεις, αποσπάσεις, κ.ά) πρόταση της ΕΛΜΕ.

  • Το επόμενο διάστημα οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε κάθε ΠΥΣΔΕ θα προσδιορίσουν τα κενά του εκπαιδευτικού προσωπικού στη βάση του αντιεκπαιδευτικού πλαισίου που ισχύει για τις υπηρεσιακές μεταβολές. Η στάση του Υπουργείου, των Δ/σεων και των ΠΥΣΔΕ θα καθορίσει όλες τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν και αφορούν τις υπηρεσιακές μεταβολές σε όλες τις φάσεις των τοποθετήσεων (υπεραριθμίες, οργανικές θέσεις, αποσπάσεις σε Β/θμια και Α/θμια – χωρίς ενιαία κριτήρια, κ.ά) τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις αναπληρωτών.
  • Το Δ.Σ. να προβάλλει όλες τις θέσεις του που έχουν σχέση με τη συγκεκριμένη διαδικασία και να διεκδικήσει λύσεις κεντρικά και τοπικά στη βάση των αιτημάτων του κλάδου.
  • Να καταθέσει από κοινού με όλες τις ΕΛΜΕ συγκεκριμένο υπόμνημα, το οποίο και θα διαμορφωθεί μέσα από διελμική συνάντηση όπου θα παρευρεθούν και οι αιρετοί.
  • 20μελή τμήματα, κανένα τμήμα με περισσότερους από 25 μαθητές – οργανικές θέσεις για όλους – μόρια σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές, ενιαία κριτήρια αποσπάσεων των κοινών ειδικοτήτων στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση, κ.α.

Θέμα: Διαγωνισμός PIZA – η θέση της ΕΛΜΕ.

Ανακοίνωση

Θέμα: Οργάνωση Διελμικού στις 10/3/2015 – προτάσεις του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.

  • Να απασχολήσουν το διελμικό όλα τα θέματα.
  • Για πιο ουσιαστική διαδικασία, να προηγηθεί συνάντηση των προέδρων των ΕΛΜΕ.
  • Να απευθυνθούμε με κοινή ανακοίνωση των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ για συμμετοχή των συναδέλφων.

Θέμα: «Η κρίση και το χρέος» – συμπλήρωση ομιλητών και λύση άλλων εκκρεμοτήτων.

  • Καταληκτική ημερομηνία Παρασκευή 13/3,
  • Χώρος Αλέξανδρος ή ΕΔΟΘ
  • Ομιλητές: Βατικιώτης Λεωνίδας, αναμένουμε από άλλες ΕΛΜΕ
  • Αφίσα, ανακοίνωση
  • Απόφαση συμμετοχής Γ΄, Ε΄, ΕΛΜΕ με ομόφωνες αποφάσεις.

Θέμα: 90 χρόνια δράσης και αγώνες ΟΛΜΕ – λύση εκκρεμοτήτων

  • Χώρος: ΕΔΟΘ – συζήτηση, Αλέξανδρος – συναυλία
  • Καταληκτική ημερομηνία Παρασκευή 27/3,
  • Αφίσα, ανακοίνωση
  • Απόφαση συμμετοχής όλες οι ΕΛΜΕ
  • Εκκρεμότητες ομιλητές, συναυλία

Θέμα: Οικονομικά – στήριξη σε διωκόμενους τούρκους και κούρδους αγωνιστές για κάλυψη εξόδων από δίκες που έχουν υποστεί.

Ανακοίνωση

Θέμα: Οικονομικά – στήριξη συναδέλφων που είναι σε διαθεσιμότητα.

Πρόταση Συντονιστικού καθηγητών σε διαθεσιμότητα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*