Β’ ΕΛΜΕ Έβρου: «Τα αργύρια της προδοσίας»

Όλο το προηγούμενο διάστημα μαζί με χιλιάδες συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα δώσαμε έναν σκληρό καθημερινό αγώνα ενάντια στην ψευδώνυμη αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση. Ο αγώνας αυτός δε δόθηκε από συντεχνιακές θέσεις! Ήταν και παραμένει αγώνας για την υπεράσπιση και προάσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου, για το σχολείο των όλων και των ίσων, για την προστασία της εργασιακής θέσης των εκπαιδευτικών σε αυτό. Ήταν αγώνας δικαίου και αξιοπρέπειας, γι’ αυτό και ήταν νικηφόρος. Νικήσαμε την τρομοκρατία των υπουργών της κατοχικής συγκυβέρνησης και του διοικητικού μηχανισμού στην εκπαίδευση, το κλίμα φόβου, απειλών και εκβιασμών που καλλιέργησαν, για να επιβάλλουν την αξιολόγηση. Το μπλοκάρισμα και η αναστολή σήμερα όλων αυτών των διαδικασιών είναι αποτέλεσμα αυτών των αγώνων.

Εγκαίρως αναδείξαμε ότι το ζήτημα της αξιολόγησης είχε και οικονομικό χαρακτήρα.Όλος ο μηχανισμός προώθησης και επιβολής του αυταρχικού και οπισθοδρομικού μοντέλου «αξιολόγησης», λειτουργούσε με το αζημίωτο. Πολλές φορές δημοσιεύσαμε αναλυτικά και τους πίνακες με τις σχετικές πλουσιοπάροχες αμοιβές των στελεχών που είχαν αναλάβει τη «βρώμικη δουλειά». Φαίνεται πάντως ότι υπήρχαν και απλήρωτα γραμμάτια… τα οποία έπρεπε να εξοφληθούν μετά τις εκλογές! Έτσι εξηγείται η μετεκλογική παράνομη υπογραφή του βουλευτή πλέον Λοβέρδου λίγη ώρα πριν παραδώσει το Υπουργείο, να διανείμει άγνωστο χρηματικό ποσό στα στελέχη – αξιολογητές. Αποδεικνύεται βέβαια ότι και δεκάδες στελέχη τα οποία ισχυρίζονταν ότι αγωνίζονται για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, δεν αισχύνονται «να τα παίρνουν» για υπηρεσίες που προετοίμαζαν το έδαφος για την αναβίωση του επιθεωρητισμού και τον επαγγελματικό αφανισμό των εκπαιδευτικών. Τελικά, οι πάσης φύσεως «αξιολογικές δυνάμεις» αποδεικνύονται χρυσοπληρωμένες. Μπορεί να μας εξηγήσει η πρώην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πώς βρέθηκαν τώρα τα χρήματα αυτά και δεν βρέθηκαν π.χ. για την πληρωμή των οφειλομένων στους σχεδιαστές-συντονιστές της Π.Δ.Σ. ή για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των Σχολείων ή για την κάλυψη των κενών σε προσωπικό ή ακόμη και για την αύξηση του πενιχρού μισθού των εκπαιδευτικών;

 Απαιτούμε από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να ακυρώσει τώρα την προκλητική αυτή απόφαση Λοβέρδου και τα χρήματα αυτά – πραγματικά «αργύρια προδοσίας», να δεσμευτούν και να διατεθούν για οφειλές του Υπουργείου προς τους εκπαιδευτικούς και τις ουσιαστικές ανάγκες των σχολείων!

Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*