Αγων. Συνεργασία Παν/κών Αιγαίου (ΑΣΠΑ): Η πρόσβαση στην εκπαίδευση, αυτονόητο δικαίωμα όλων!

Αγωνιστική Συνεργασία Πανεπιστημιακών Αιγαίου (ΑΣΠΑ)

Η πρόσβαση στην εκπαίδευση, αυτονόητο δικαίωμα όλων!

Να δοθούν οι νόμιμες άδειες στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό και στον Η. Κωστάρη

Οι κρατούμενοι Νίκος Ρωμανός και Ηρακλής Κωστάρης ξεκίνησαν απεργία πείνας από 10/11 και 29/10 αντίστοιχα, διεκδικώντας τα προβλεπόμενα από τον νόμο δικαιώματά τους, όπως εκπαιδευτικές άδεις κλπ. Το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατούνται απέρριψε το καθ’ όλα αυτό νόμιμο αίτημα, εφαρμόζοντας ένα απαράδεκτο καθεστώς εξαίρεσης και διακρίσεων, κρίνοντας τον Η. Κωστάρη ως ιδιαίτερα επικίνδυνο, τη στιγμή που επί 3 σχεδόν χρόνια είχε το δικαίωμα παρακολούθησης της σχολής του. Ο Ηρακλής Κωστάρης ανέστειλε την απεργία πείνας το προηγούμενο Σάββατο λόγω κρίσιμης επιβάρυνσης της υγείας του, ενώ o Ν. Ρωμανός συνεχίζει και η κατάσταση της υγείας του βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Η κυβέρνηση εκδικείται ανθρώπους που τους θεωρεί πολιτικούς αντιπάλους. Δεν πρόκειται για απλή αναλγησία. Η κυβέρνηση θέλει να στείλει μήνυμα με πολλούς αποδέκτες: όλους όσους αγωνίζονται για το δικαίωμα στην μόρφωση, για την ελευθερία, την ισότητα. Γιατί ο αγώνας του Ρωμανού, που γίνεται με όπλο το ίδιο του το σώμα είναι αγώνας για την ελευθερία, είναι αγώνας για την ισότητα και για την μόρφωση, είναι αγώνας για την δικαιοσύνη.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού και ζητάμε την ικανοποίηση του νόμιμου αιτήματος των Η. Κωστάρη και Ν. Ρωμανού για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών. Η κυβέρνηση φέρει πλήρη την ευθύνη για την υγεία του Ν. Ρωμανού.

Η μόρφωση είναι δικαίωμα!
Δεν είναι παραχώρηση και με αγώνες κατακτιέται!

1 Δεκεμβρίου 2014

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*