Αγωνιστική Παρέμβαση Χαλκιδικής: Για το αποτέλεσμα των εκλογών στην ΕΛΜΕ

Αγωνιστική Παρέμβαση ΕΛΜΕ Χαλκιδικής

26/11/2014

Για το αποτέλεσμα των εκλογών στην ΕΛΜΕ

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που με την μαζική συμμετοχή τους στη διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ της ΕΛΜΕ έδωσαν μία ηχηρή απάντηση σε όλους αυτούς που προσπαθούν να απαξιώσουν τα σωματεία και το συνδικαλισμό, στις λογικές της υποταγής και του ατομικού δρόμου και στα κυβερνητικά σχέδια για την επί της ουσίας κατάργηση των πρωτοβάθμιων σωματείων και κατάλυση του δικαιώματος στην απεργία και τη διεκδίκηση.

Το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί επίσης μια ξεκάθαρη νίκη των μαχόμενων εκπαιδευτικών, ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της κοινωνικής εξαθλίωσης και της μνημονιακής βαρβαρότητας που επιβάλλει το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, ΕΕ , ΔΝΤ , κεφαλαίου. Αποτελεί μια ακόμα έκφραση της οργής και της αγανάκτησης του κόσμου της εκπαίδευσης απέναντι στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και την απαξίωση και εξαθλίωση του εκπαιδευτικού.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που στήριξαν το ψηφοδέλτιο μας και ανέδειξαν την Αγωνιστική Παρέμβαση σε 3η δύναμη στην ΕΛΜΕ με 92 ψήφους και 18,5 % (από 55 ψήφους και 12 % πέρσι). Η άνοδος του ανεξάρτητου , μαχητικού και ταξικού ρεύματος στέλνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα και ενισχύει τον αγώνα για ένα συνδικαλιστικό κίνημα που θα σηκώνει το γάντι και θα απαντάει στην επίθεση που δεχόμαστε, με όρους νίκης και ανατροπής, σε πλήρη αντιδιαστολή με τις λογικές της ανάθεσης και της εκλογικής αναμονής.

Η λύση στα προβλήματα μας δεν πρόκειται να έρθει από οποιοδήποτε διαχειριστή της εξουσίας, εντός του πλαισίου των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, της ΕΕ και της καπιταλιστικής κυριαρχίας. Γιατί την πραγματική ανατροπή θα την φέρουμε εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και το μαζικό κίνημα, με τους αγώνες μας : Από αυτούς που δίνουμε καθημερινά μέσα στην τάξη, στο σύλλογο διδασκόντων , στην επαφή με τους γονείς και την τοπική κοινωνία , στη γενική συνέλευση του σωματείου μας, στη διαδήλωση, μέχρι τους αναγκαίους μεγάλους πολύμορφους, μαζικούς και μαχητικούς απεργιακούς αγώνες, στην κατεύθυνση του παλλαϊκού ξεσηκωμού για να απαλλαγούμε από όλους αυτούς που ρημάζουν τις ζωές μας.

Καλούμε λοιπόν κάθε συναδέλφισσα και κάθε συνάδελφο, να μετατρέψουμε την οργή σε δύναμη , τις ψήφους σε δράση. Ενωμένοι και συσπειρωμένοι στο σωματείο μας :

Να σταματήσουμε και να μπλοκάρουμε αυτά που είναι σε εξέλιξη. Συμμετέχουμε όλοι στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ ενάντια στην αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση, δεν αναρτούμε τίποτα στο διαδίκτυο, δεν αξιολογούμε και δεν αξιολογούμαστε !

Απέναντι σε αυτά που έρχονται. Οι μεγάλες μάχες είναι μπροστά μας! Νέο μισθολόγιο πείνας, ασφαλιστικό, συντάξεις, συνδικαλιστικός νόμος, εργασιακά, νέο μνημόνιο, έρχονται για να σαρώσουν κατακτήσεις δεκαετιών. Ήρθε η ώρα να τους σταματήσουμε, να υψώσουμε πύργο ατίθασο στα σχέδια τους , να ζήσουμε σύμφωνα με τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας ! Ούτε συνένοχοι, ούτε θεατές , οι εκπαιδευτικοί πρωταγωνιστές !

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΛΜΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 2014        
 

2014

2012

   
ΨΗΦΙΣΑΝ

512

475

ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ

13

17

ΕΓΚΥΡΑ

499

458

ΔΙΑΦΟΡΑ

 

ΨΗΦΟΙ

%

ΕΔΡΕΣ

ΨΗΦΟΙ

%

ΕΔΡΕΣ

ΨΗΦΟΙ

%

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Σ.Κ (ΣΥΝΕΚ)

201

40,3%

3

180

39,3%

3

21

1,0%

ΔΑΚΕ

122

24,4%

2

119

26,0%

2

3

-1,5%

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

92

18,4%

1

55

12,0%

1

37

6,4%

ΠΑΜΕ

59

11,8%

1

64

14,0%

1

-5

-2,2%

ΠΡΩΤ. ΑΓΩΝΑ (ΑΓ. ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ)

25

5,0%

0

40

8,7%

0

-15

-3,7%

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*