Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ : 27/11 Απεργούμε! Προσυγκέντρωση: Καμάρα 10.00 π. μ.

Ε΄ ΕΛΜΕ -Θ


27/11 : Απεργούμε!

Όλοι στους δρόμους και στις συγκεντρώσεις

Προσυγκέντρωση – κοινή πορεία : Καμάρα 10.00 π. μ.

Οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα επέλαση μέτρων – φωτιά που προωθούν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ και τα οποία περιλαμβάνουν μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς, κατάργηση και περιορισμό συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, συνέχιση της πολιτικής των απολύσεων, των φοροεπιβαρύνσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, κ.ά. και τα οποία αν εφαρμοστούν προδιαγράφουν τη ραγδαία χειροτέρευση της ζωής των εργαζομένων και της νεολαίας. Με συντονισμένους, ενιαίους, ανυποχώρητους και μαζικούς αγώνες καλούμαστε να μην αφήσουμε να περάσουν.

Την ίδια στιγμή η εκπαίδευση συνεχίζει να μετράει τις πληγές της από τα αδιάκοπα χτυπήματα της βάρβαρης πολιτικής. Τα τεχνικά σχολεία από το έλλειμμα ειδικοτήτων και συναδέλφων από τις μαζικές διαθεσιμότητες – απολύσεις. Τα σχολεία και οι μαθητές από τα τεράστια κενά σε εκπαιδευτικούς, τα υπερμεγέθη τμήματα Η εφαρμογή του νόμου για το «νέο Λύκειο» αποδεικνύει ότι θα εκδιώξει βίαια και μαζικά τους μαθητές από την εκπαίδευση για να τους παραδώσει στην πρόωρη κατάρτιση και στην απλήρωτη μαθητεία. Η εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης θα έχει δυσμενέστατες συνέπειες για το μέλλον του δημόσιου σχολείου και την μόνιμη και σταθερή δουλειά των εκπαιδευτικών.

Η πάλη για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής και της κυβέρνησης που την εφαρμόζει, παίρνει επείγοντα χαρακτήρα. Οι ανατροπές που είναι αναγκαίες να γίνουν, η κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, το σταμάτημα των απολύσεων και των βάρβαρων μέτρων, η σύγκρουση και η ρήξη με την πολιτική της Ευρωζώνης και της ΕΕ απαιτούν συγκρούσεις και αγώνες με ευρύτερο παλλαϊκό χαρακτήρα.

Η πάλη για τη μη εφαρμογή και την ακύρωση της αξιολόγησης περνάει μέσα από τη συσπείρωση και την ενότητα των εργαζομένων, και την αποφασιστική στάση των Ομοσπονδιών – σωματείων – εργαζομένων για την υλοποίηση της απεργίας – αποχής από όλες τις διαδικασίες που αφορούν την αξιολόγηση, τον αγωνιστικό συντονισμό για απεργιακούς αγώνες.

Αγώνας μαζικός, ανυποχώρητος, παρατεταμένος και αποφασιστικός

– Για να σταματήσουμε τις απολύσεις, την αξιολόγηση και τις ιδιωτικοποιήσεις!

– Για την επαναφορά ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα στα σχολεία.

– Για να μην περάσουν τα νέα μέτρα –φωτιά!

– Για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

– Για παιδεία υγεία – ρεύμα – νερό – δημόσια αγαθά για όλο το λαό!

– Για την προώθηση του 12χρονου, ενιαίου, δωρεάν δημόσιου σχολείου που θα χωράει όλους τους μαθητές, όλους τους εκπαιδευτικούς και όλη τη γνώση.

– Για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις (άμεση επαναφορά των αποδοχών μας στα επίπεδα της προ μνημονίων εποχής).

Για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε αναπληρωτές. Μαζικούς διορισμούς.

– Για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου.

– Την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση και τον κοινωνικό έλεγχο του τραπεζικού συστήματος.

– Την κατάργηση του σύμφωνου σταθερότητας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*