Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: Καταγγελία για το διευθυντή του 4ου γυμνασίου Δάφνης και την καταστολή σε βάρος των μαθητών

Η Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας καταδικάζει την αχαρακτήριστη και αντιπαιδαγωγική στάση του διευθυντή του 4ου γυμνασίου Δάφνης που ξεπέρασε κάθε όριο απέναντι στους μαθητές του σχολείου. Να σημειωθεί ότι στις εκλογές του Μάη του 2014, ο διευθυντής ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

Θράκης 30,  Ταύρος

Το ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας καταδικάζει απερίφραστα την αχαρακτήριστη και αντιπαιδαγωγική στάση του Διευθυντή του 4ου Γυμνασίου Δάφνης απέναντι σε μαθητές του σχολείου του. Σύμφωνα με ανακοίνωση που ο ίδιος εξέδωσε, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου κάλεσε την Άμεση Δράση και μονάδες ΔΙΑΣ για να αποτρέψει μαθητές του σχολείου να προχωρήσουν σε κατάληψη του. Ζηλεύοντας τη δόξα του Πρύτανη, σημειώνει: “Οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια (κατάληψη) που στρέφεται κατά των υπόλοιπων μαθητών που σέβονται και εκτιμούν το σχολείο τους, θα χτυπηθεί αμείλικτα.”. Κι αυτή την απειλή την απευθύνει σε 12χρονα, 13χρονα και 14τετράχρονα! Από την ανακοίνωση του συνεπάγεται ότι μαθητές πιέσθηκαν να καταδώσουν συμμαθητές τους ως πρωταίτιους. Όπως γράφει: “Τα ονόματα αυτών των μαθητών εδόθησαν από άλλους συνεργούς μαθητές οι οποίοι θέλησαν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους από τις περαιτέρω συνέπειες που περιμένουν τους οιονεί καταληψίες.” Υποκαθιστώντας και το σύλλογο διδασκόντων βγάζει και την απόφαση για την τύχη των “εγκληματιών” ανηλίκων: “Εννοείται ότι οι μαθητές αυτοί είναι παρελθόν για το σχολείο, δεν αξίζουν να λέγονται μαθητές του 4ου Γυμνασίου Δάφνης. Στο επόμενο διάστημα θα γίνουν οι αναγκαίες κινήσεις και ενέργειες για την απομάκρυνσή τους.”. Αυτός ο κύριος που θέλει να διοικεί σχολείο με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, δείχνει ότι δεν έχει καμιά σχέση και επαφή με την παιδαγωγική επιστήμη. Δείχνει τη βούληση να διαλύσει και να καταστρέψει 13αχρονα από τη μια οδηγώντας τα στα δικαστήρια, αυτά και τους γονείς τους κι από την άλλη να τα στιγματίσει ως παραβατικά για το υπόλοιπο της μαθητικής ζωής τους. Συγχρόνως συμπεριφέρεται ως σχολάρχης υποτιμώντας τα υπόλοιπα σχολεία, που θα υποδεχτούν τους “εγκληματίες” μαθητές, γιατί για αυτά θα αξίζουν να λέγονται μαθητές τους!, σύμφωνα πάντα με τη “λογική” του.

Θεωρούμε κύριο υπεύθυνο για τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου Διευθυντή το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση που, με την ταξική πολιτική που ασκούν, η οποία σκοπό έχει τη λειτουργία των σχολείων με κριτήρια ιδιωτικοοικονομικά, εξωθούν τους εκπαιδευτικούς σε απάνθρωπες και άκρως αντιπαιδαγωγικές συμπεριφορές, στην προσπάθεια τους να δώσουν δείγματα πειθάρχησης στις εντολές τους, να μαζέψουν πόντους για επανατοποθέτηση τους σε διευθυντικές θέσεις στο πλαίσιο της προωθούμενης αξιολόγησης, που στο τέλος θα καταστήσουν τα σχολεία αναμορφωτήρια και τους εκπαιδευτικούς παιδοφύλακες.

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια καταστολής του μαθητικού κινήματος από τη μεριά της κυβέρνησης. Απέναντι στη πολιτική που συντρίβει το Δημόσιο Σχολείο, που αποκλείει τη νέα γενιά από την πρόσβαση στη μόρφωση, που καταδικάζει το λαό και τη νεολαία στην ανεργία και την ανέχεια, οφείλουμε να συγκροτήσουμε ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης και πάλης. Από κοινού μαθητές, εκπαιδευτικοί μαζί με το λαό να υπερασπιστούμε το Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς και του λαού!

Το ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ αποφασίζει να θέσει το αίτημα της διαγραφής του συγκεκριμένου διευθυντή από το Σωματείο, στην επόμενη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ.

Ταύρος 8/11/2014

Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γραμματέας

Κοτταρίδης Δημήτρης                                                 Δάβος Γιώργος

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*