Εκπαιδευτική Παρέμβαση Α΄Αχαΐας: Ευχαριστήρια Ανακοίνωση «Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναθέσατε…»

Ευχαριστήρια Ανακοίνωση

Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναθέσατε

Η ίδρυση, η συμμετοχή και η πλατιά στήριξη της Εκπ. Παρέμβασης Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας στην για πρώτη φορά αυτόνομη συμμετοχή της στις εκλογές για το ΠΥΣΔΕ Αχαΐας και το ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Ελλάδας με την «Αγωνιστική Ενότητα για Παρέμβαση» στα Υ.Σ., όπως εκφράστηκε με την διακήρυξή της και τις ομιλίες στελεχών και από το αντίστοιχο σχήμα στην Β΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας κρίνεται εξαίρετο. Το ψηφοδέλτιό μας καταγράφτηκε στην 3η θέση και σε συνδυασμό με την απρόσμενη – για τους όσους βαυκαλίζονται από εξουσιαστικές και αλαζονικές συμπεριφορές – 1η θέση στην Αχαΐα για το ΚΥΣΔΕ και για πρώτη φορά – αφήνοντας τη ΔΑΚΕ στη 2η θέση και τα ΣΥΝΕΚ στην 3η – μας θέτει μπροστά σε ευθύνες που ευχάριστα θα αναλάβουμε.

Ευχαριστούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που μας εμπιστεύτηκαν και μας τίμησαν για να συντονίζουμε αγώνες, είτε με «ασταύρωτα» ψηφοδέλτια, είτε με «σταυρούς προτίμησης» και τα τρία ψηφοδέλτιά μας και ευελπιστούμε ότι, είτε μέσα από όλα τα θεσμικά συλλογικά όργανα (ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ, συμμαχίες οριζόντιες, κλπ), είτε από τα άτυπα (εργασιακοί χώροι, επιτροπές αγώνα κλπ) θα αντισταθούμε, και στο τέλος μαζί με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία και τους συνταξιούχους θα ανατρέψουμε όσους απεργάζονται τα «δίκαια».

Η ανατροφοδότηση με τους συναδέλφους και το λαό θα συνεχιστεί με ποικίλους τρόπους με βασικούς ενδιάμεσους επόμενους σταθμούς:

α) Τη συνέχιση των περιοδειών μας και τις συζητήσεις, καθώς και ενίσχυση-εμψύχωση των συναδέλφων για αντίσταση απέναντι σε αυθαιρεσίες της διοίκησης και την υπόγεια προσπάθεια περάσματος της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης. Αυτή η προσπάθεια εννοείται θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές για ΔΣ της ΕΛΜΕ.

β) Την πορεία για το Πολυτεχνείο τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη με προσυγκέντρωση στο ιστορικό Παράρτημα που η νέα δημοτική αρχή αρνείται να ανοίξει (;!),

γ) Με την εκλογοαπολογιστική Γεν. Συνέλευση της Α΄ ΕΛΜΕ την Τετάρτη 26 Νοέμβρη στο εργ. Κέντρο,

δ) Την Γενική Απεργία την Πέμπτη 27 Νοέμβρη, με φόντο τη συνέχιση των απολύσεων, τους σχεδιασμούς για παραπέρα ελαστικοποίηση των συντάξεων και της ασφάλισης, την μεγαλύτερη πόλωση και συρίκνωση των μισθών με το νέο μισθολόγιο και την αναπαλαίωση της συνδικαλιστικής νομοθεσίας,

ε) Με τις εκλογές για το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ στο συγκρότημα Τεμπονέρα στις 10 Δεκέμβρη. Σε άλλη μέρα θα έχομε Γεν. Συνέλευση και εκλογές και στην Β΄ ΕΛΜΕ (Αίγιο) και τέλος

στ) Με συμμετοχή κάθε κινηματική προσπάθεια που είτε σχεδιάζεται (π. χ. αντίσταση στις «αξιολογήσεις» ή τη συνυπαρξη με εκπαιδευτικά κλπ ξεσπάσματα, όπως για το «νέο» Λύκειο.

Σημείωση: Όλα τα αποτελέσματα είναι αναρτημένα αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας: http://eparemvasiax.wordpress.com/

Πάτρα, 9 Νοέμβρη 2014

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*