Αγων. Παρεμβάσεις Δυτ. Αθήνας (Γ’ Αθήνας): Ανακοίνωση καταγγελία για τους Γ. Ζαφειρακίδη [διευθυντή εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας] και Δ. Γκίνη [περιφερειακό διευθυντή Αττικής]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

για τους Γ. Ζαφειρακίδη [διευθυντή εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας]

και Δ. Γκίνη [περιφερειακό διευθυντή Αττικής] 

από τους εκπροσώπους των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

στα ΔΣ των 3 ΕΛΜΕ και του αιρετού στο ΠΥΣΔΕ Γ’ Αθήνας

38 μέρες μετά την έναρξη του σχολικού έτους και τα κενά εκπαιδευτικών καλά κρατούν, τα πολυμελή τμήματα πολλαπλασιάζονται, πολλά σχολεία εδώ και βδομάδες αρνούνται να εγγράψουν μαθητές [ιδιαίτερα τα ΕΠΑΛ] για να μην περάσουν το «μαγικό αριθμό» των 27 μαθητών ανά τμήμα, μαθητές εντέχνως ή εν ψυχρώ μετακινούνται από το σχολείο τους, το ΣΔΕ Περιστερίου δεν εγγράφει άλλους μαθητές λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, εκατοντάδες καθηγητές συμπληρώνουν τα ωράριό τους σε πολλές σχολικές μονάδες με αποτέλεσμα –εκτός από την ταλαιπωρία των συναδέλφων- να μη βγαίνει καν ωρολόγιο πρόγραμμα. Eξακολουθεί να μην τηρείται  ο νόμος 4186 άρθρο 28 παρ 15 για μείωση μαθητών στα τμήματα που φοιτούν μαθητές με  διαγνωσμένα προβλήματα από το ΚΕΔΔΥ, ο νόμος  για τη χωρητικότητα αιθουσών, που ορίζει τα  ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα ανά μαθητή είναι σαν να μην υπάρχει, θέματα ασφάλειας και πυρασφάλειας ανακύπτουν καθημερινά, η παράλληλη στήριξη κατάντησε είδος πολυτελείας, τα ειδικά σχολεία στην «καταραμένη» δυτική Αθήνα των φτωχών και κατατρεγμένων υπολειτουργούν με το μισό προσωπικό και χωρίς να έχει λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των ΑΜΕΑ μαθητών … και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό!

Και τι κάνουν οι βεζυροχαλίφηδες της εκπαίδευσης για την επίλυσή τους; Μα φυσικά διαχειρίζονται τη φτώχεια και την κακομοιριά, κλείνοντας τμήματα μετά από ένα μήνα λειτουργίας τους [!], όπως για παράδειγμα στο 5ο Γυμνάσιο Πετρούπολης, απειλούν διευθυντές να μην δέχονται μαθητές, γιατί δεν θα τους εγκρίνουν πρόσθετα τμήματα, ζητούν –άκουσον, άκουσον!- εντελώς αυθαίρετα και παράνομα να γίνει χαρακτηρισμός φοίτησης 2-3  μήνες πριν το 1ο τετράμηνο [ιδιαίτερα στα ημερήσια και νυχτερινά ΕΠΑΛ, όπου οι εγγεγραμμένοι μαθητές ενίοτε ξεπερνούν και τους 35!], τοποθετεί ο Γ. Ζαφειρακίδης καθηγητές για συμπλήρωση ωραρίου όπου τον βολεύει εντελώς αυθαίρετα, χωρίς την ανακοίνωση κενών και χωρίς οι συνάδελφοι να δηλώνουν τις προτιμήσεις τους, κλπ, κλπ.

Είναι προφανέστερο του προφανούς ότι το επικοινωνιακό κολπάκι του Λοβέρδου, που προσπαθεί να σώσει το πολιτικό του τομάρι   δηλώνοντας «αθώος του αίματος» [λες και όλοι εμείς έχουμε μνήμη χρυσόψαρου],  προσπαθώντας  να καλύψει τα κενά με αλχημείες από το υπάρχον προσωπικό αντί να προχωρήσει σε μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών, δεν πείθει πλέον κανέναν.

Αν, όπως ισχυρίζονται, έχουν μείνει μόνο 2.500  πιστώσεις ΕΣΠΑ, σε ένα μήνα το πολύ εκατοντάδες σχολεία θα βρεθούν «στο κόκκινο». Το είχαμε επισημάνει έγκαιρα από το καλοκαίρι. Είχαμε μάλιστα προειδοποιήσει τον προϊστάμενο Γ’ Αθήνας να μην διαθέσει προσωπικό στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, γιατί σύντομα  οι καθηγητές ειδικοτήτων θα έλειπαν από τη δευτεροβάθμια, όπως και έγινε!

Κύριοι Γκίνη και Ζαφειρακίδη, ούτε εσείς είστε «αθώοι του αίματος», ίσα-ίσα μάλιστα! Κανείς δε δικαιούται «να νίπτει τας χείρας του» στις πλάτες των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών των δημοσίων σχολείων! Όσοι δεν καταλαβαίνουν από τις συνεχείς παραστάσεις διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ και των Ενώσεων γονέων, ίσως αρχίσουν να καταλαβαίνουν από τις δυναμικές κινητοποιήσεις των μαθητών [καταλήψεις, διαδηλώσεις, αποχές], τις οποίες – προειδοποιούμε- να μην διανοηθούν να αντιμετωπίσουν με αυταρχισμό και καταστολή.

Ζ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣ, αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Γ’ Αθήνας

Α. ΠΕΤΤΑΣ πρόεδρος – Δ. ΒΑΣΗΣ – Σ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ μέλη ΔΣ της Γ’ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ αντιπρόεδρος – Δ. ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ μέλος ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας

Α. ΦΑΤΟΥΡΟΥ πρόεδρος –  Γ. ΜΑΡΙΝΗΣ μέλος ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας

                                                                                                                                                                                 19/10/2014

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*