Υπόμνημα της Συντονιστικής Επιτροπής Καθηγητών σε Διαθεσιμότητα Θεσ/νίκης

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ 

Με το νόμο 4172/2013, η κυβέρνηση, χωρίς καμιά επιστημονική τεκμηρίωση, ισοπέδωσε τη Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση (Τ.Ε.Ε.).

Καταργώντας 50 Τεχνικές Ειδικότητες η Τ.Ε.Ε από «λεωφόρος» έγινε «παράδρομος».

Στα πλαίσια του θεσμού της κινητικότητας, που σκοπό έχει όπως αναφέρεται, τον εξορθολογισμό του δημοσίου, σωρεία έντεχνων χειρισμών όπως: η έκδοση τριών  προκηρύξεων αντί για μια ενιαία, η διαφορετική μοριοδότηση του τρόπου διορισμού, ο ανορθολογικός, άδικος και άνισος τρόπος κατανομής θέσεων ανά ειδικότητα και ανά περιοχή κ.ά., οδηγούν αφενός, σε απόλυση πλήθος εκπαιδευτικών και αφετέρου, στον εξοβελισμό ενός μεγάλου μέρους εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, από το Υπουργείο Παιδείας προς το Υπουργείο Υγείας, Εργασίας και ΟΤΑ. 

 Υπό την απειλή της απόλυσης και καθώς δεν είχαν προκηρυχθεί επιπλέον θέσεις στο Υπ. Παιδείας για τις ειδικότητές μας εξαναγκαστήκαμε  να υποβάλλουμε  αίτηση  σε άλλα Υπουργεία. Αυτή η αναγκαστική «μετάταξη» από τη θέση του εκπαιδευτικού σε άλλη θέση, σε άλλο υπουργείο, ουσιαστικά αποτελεί απόλυση από το Υπουργείο Παιδείας.

  Εφόσον το Υπουργείο Δ.Μ. έχει ήδη προκηρύξει θέσεις για εμάς, η τοποθέτηση μας σε δομές του Υπουργείου Παιδείας δεν προϋποθέτει επιπλέον δαπάνη για το δημόσιο.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, θεωρούμε πως οι αδικίες αυτές δεν αίρονται παρά μόνο με την επαναφορά των τομέων/ειδικοτήτων στη Δευτεροβάθμια Τεχνική-Επαγγελματική Εκπαίδευση και των καθηγητών στις θέσεις τους.

Ως εκ τούτου, έως ότου επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος και όπως ίσχυε σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια έως τώρα (από ΤΕΛ-ΤΕΣ σε ΤΕΕ, από ΤΕΕ σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ), όλοι οι εκπαιδευτικοί να τοποθετηθούν στις δομές του Υπουργείου Παιδείας όπου λειτουργούν αντίστοιχα οι ειδικότητες τους, ακολουθώντας τους μαθητές για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών.

Για όσους εκπαιδευτικούς έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα τους σε πίνακα του ΑΣΕΠ με σκοπό να οδηγηθούν στο Υπουργείο Υγείας, Εργασίας και στους ΟΤΑ: 

Ζητάμε να δοθεί η δυνατότητα με την προκήρυξη νέων θέσεων, για όσους το επιθυμούν, να διεκδικήσουν την τοποθέτησή τους σε δομές του Υπουργείου Παιδείας, σε μόνιμες οργανικές θέσεις στον τόπο διαμονής τους. 

Ζητάμε την προκήρυξη  και των θέσεων που ψηφίσθηκαν αλλά δεν προκηρύχθηκαν ποτέ: (125 διοικητικές και 130 εκπαιδευτικές). Οι θέσεις αυτές μαζί με εκείνες που χάνονται από τους πίνακες, ενδεχομένως να επαρκούν για να ικανοποιήσουν  τις ανάγκες για παραμονή όλων των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα στο Υπ. Παιδείας.

Το αίτημά μας δεν αντικρούει στις προσπάθειες και στα βασικά αιτήματα του κλάδου ώστε να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός, παράλληλα όμως να μην αφήσουμε μια ομάδα εκπαιδευτικών να θυσιαστεί για μια ακόμη φορά χάνοντας την εκπαιδευτική της ιδιότητα. 

Όλοι οι εκπαιδευτικοί να τοποθετηθούν σε αντίστοιχες δομές του Υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα:

Μια θέση για κάθε εκπαιδευτικό σε δομή του Υπουργείου Παιδείας, σε οργανικές μόνιμες θέσεις στον τόπο διαμονής του.

Επειδή γνωρίζουμε ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε. Στον αγώνα μας αυτό θεωρούμε ότι βρίσκεστε στο πλάι μας και γι’ αυτό σας ζητάμε να  εκφράσετε και να διεκδικήσετε τα δίκαια αιτήματα μας.

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΙ – ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ – ΜΑΙΕΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ      ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ  –   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Ετικέτες , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *