Καταγγελία για τη διάλυση της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου της ΕΔΟΘ από την ΠΑΣΚ

Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική και αντικαταστατική μεθόδευση της ΠΑΣΚ να διαλύσει την Πέμπτη 26/6 την πρώτη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου που αναδείχτηκε από το πρόσφατο συνέδριο της ΕΔΟΘ.

Είδαμε σε πρώτο επίπεδο την προσπάθεια να επιβληθεί από την ΠΑΣΚ η πρόταση για προεδρείο του Γ. Σ. με συμφωνία των τριών πρώτων παρατάξεων, ενώ το καταστατικό με σαφήνεια προβλέπει υποψηφιότητες και ψηφοφορίες για κάθε θέση από τις τρεις του προεδρείου.

Η πρόταση που κατατέθηκε για προεδρείο που θα ψηφιστεί από δυνάμεις με αγωνιστική αναφορά, έξω από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ, χαλούσε τους σχεδιασμούς. Όταν η ΔΑΚΕ για δικούς της λόγους απέρριψε το πρόσωπο που πρότεινε η ΠΑΣΚ για πρόεδρο του ΓΣ και ολοκληρώθηκε το ναυάγιο του στημένου προεδρείου, η συνδικαλιστική έκφραση του ΠΑΣΟΚ διέλυσε τη διαδικασία.

Tην πρόταση της ΠΑΣΚ για την ανάδειξη του προεδρείου του Γ.Σ. αποδέχθηκε και το ΠΑΜΕ, το οποίο δήλωσε ότι είναι τέταρτη δύναμη και για αυτό δεν έχει θέση στο προεδρείο!

Όλα αυτά ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η κυβερνητική επίθεση με την αξιολόγηση που οδηγεί σε μαρασμό, διάλυση και κλείσιμο τις υπηρεσίες κοινωνικής προσφοράς και σε απόλυση ένα μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων.

Καμιά αγωνιστική απόφαση, ούτε καν για τη διοργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης για τις 9 Ιούλη που η ΑΔΕΔΥ καλεί σε απεργία ενάντια στην αξιολόγηση.

Αυτοί που αφήνουν να υλοποιείται η κυβερνητική πολιτική και οδηγούν σε εκφυλισμό τις διαδικασίες είναι οι ίδιοι βέβαια που στα ΜΜΕ διαρρέουν τις «αποστάσεις» τους από Βενιζέλο και κυβέρνηση και διαφημίζουν κεντροαριστερές ανησυχίες.

Αυτή η εξέλιξη ήρθε μετά το συνέδριο-φάρσα της ΕΔΟΘ όπου δεν έγινε η παραμικρή συζήτηση, απολογισμός και αγωνιστικός σχεδιασμός ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας που οδηγεί σε κλείσιμο των κοινωνικών υπηρεσιών και σε απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Αναδεικνύεται έτσι η ανάγκη για ανάδειξη αγωνιστικού προεδρείου, με τη συμμετοχή των δυνάμεων που δεν είχαν την κύρια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, χωρίς τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ.

Ακόμα περισσότερο αναδεικνύεται η ανάγκη για την αναζωογόνηση και δυναμικό πρωταγωνιστικό ρόλο και συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων για να ξεπεραστεί η παθητικότητα και η εκφυλιστική κατάσταση και να γίνουν αγωνιστικά βήματα που θα φρενάρουν και θα ανατρέψουν την πολιτική συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ σε βάρος της κοινωνίας και των εργαζομένων.

Τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου

  1. Αγαπητός Θανάσης

  1. Αλεμίδου Θώμη

  1. Αναστασιάδου Σάρρα

  2. Αρβανίτης Αλέξανδρος

  3. Γκόγκουγλου Κωνσταντίνος

  4. Δασκάλου Νίκος

  5. Ζέρβας Κώστας

  6. Καλογρηάς Μένιος

  7. Κρεασίδης Γιώργος

  8. Μπαλτάς Θόδωρος

  9. Μπούρας Νίκος

  10. Ρογδάκη Άννα

  11. Παπαλεξίου Αφεντούλα

  12. Τσιβίδης Πέτρος

  13. Τσούγκα Παναγιώτα

  14. Φουρκαλά Δήμητρα

  15. Φραγγίδης Παναγιώτης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*