Παρεμβάσεις ΠΕ: πρόταση-καταγγελία για την ανάγκη συνεδρίασης του ΔΣ της ΔΟΕ για την αυτοαξιολόγηση

  ΠΡΟΤΑΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συνάδελφοι/ισσα, μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ.

Με κείμενο πρόταση που καταθέσαμε στο Δ.Σ. της ΔΟΕ ζητούσαμε ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ για να συζητήσει και να τοποθετηθεί συλλογικά και οργανωμένα στη νέα επίθεση-πρόκληση του υπουργείου Παιδείας για το ζήτημα της αυτοαξιολόγησης και της κατάθεσης της φόρμας ΑΕΕ της κάθε σχολικής μονάδας.

Είναι φανερό πως με τη μορφή που επιβάλει το υπουργείο στη φόρμα κατάθεσης, επιλέγει τη γραμμή της σκληρής αντιπαράθεσης.

Δείχνει τις προθέσεις του για πλήρη έλεγχο της λειτουργίας των σχολικών μονάδων και της επιβολής της διαδικασίας της αυτοαξιολόγησης χωρίς χαλαρότητες.

Δείχνει την επιμονή του να καταπατήσει ακόμα κι αυτές τις προβλεπόμενες διαδικασίες, που το ίδιο έχει εισηγηθεί, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και στον ασφυκτικό έλεγχο και χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.

Δείχνει με σαφή τρόπο μέσα από τις απαντήσεις πολλαπλών επιλογών, την κατεύθυνση που «υποχρεωτικά» πρέπει να ακολουθήσει η κάθε σχολική μονάδα για να είναι «καλή».

Τέλος είναι φανερό πως η συγκεκριμένη στάση έρχεται σαν απάντηση στις συνεχιζόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κόσμου της εκπαίδευσης, με τελευταίο παράδειγμα «το μπλοκάρισμα» των σεμιναρίων των Διευθυντών για την ατομική αξιολόγηση σ’ όλη τη χώρα. Με τη μαζική του συμμετοχή σ’ αυτές τις κινητοποιήσεις, ο κόσμου της εκπαίδευσης δηλώνει πως δεν υποχωρεί και με τις  πρακτικές   αντίστασης που αποφασίστηκαν και ακολουθούνται μέχρι τώρα από τους συλλόγους  διδασκόντων, δείχνει πως δεν υποκύπτει στο «αποφασίζουμε και διατάζουμε» του υπουργείου.  

Όμως ενώ αυτή είναι η κατάσταση και τα νέα δεδομένα της επίθεσης έκαναν και κάνουν επιβεβλημένη την ΑΜΕΣΗ απάντηση του κλάδου με έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ η πλειοψηφία και συγκεκριμένα το προεδρείο (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ) δεν κάλεσαν συνεδρίαση του συμβουλίου, αν και κατατέθηκε πρόταση (Τετάρτη πρωί – την επισυνάπτουμε ) από τα μέλη των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο Δ.Σ. της ΔΟΕ και έγινε αποδεκτή από τα μέλη του ΠΑΜΕ και της ΕΡΑ στο Δ.Σ. Η στάση αυτή αποκαλύπτει τις σκοπιμότητες και τους πολιτικοσυνδικαλιστικούς σχεδιασμούς της πλειοψηφίας του Δ.Σ. και δηλώνει την αδυναμία της ηγεσίας να ανταποκριθεί στις ανάγκες και στις απαιτήσεις μιας σκληρής και συνεχόμενης μάχης όπως είναι αυτή της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης. Η κρυμμένη ηγεσία ακόμα και τώρα που ο κόσμος της εκπαίδευσης αγωνιά και αγωνίζεται όχι μόνο είναι αναντίστοιχη αλλά και επικίνδυνη.

Καλούμε τους τοπικούς συλλόγους Π.Ε. να παρέμβουν και να απαιτήσουν το Δ.Σ. της ΔΟΕ να συνεδριάσει άμεσα (όσο αυτό μπορεί να γίνει πια) ταυτόχρονα να πάρουν και οι σύλλογοι τις αναγκαίες πρωτοβουλίες στήριξης του αγώνα.

Τα μέλη των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο Δ.Σ. της ΔΟΕ 

 Αγαπητός Θ.  – Νικολάρας Γ. 

Επισύναψη:

Πρόταση που κατατέθηκε από τα μέλη των Παρεμβάσεων Τετάρτη

«Συνάδελφοι/ισσα, είναι γνωστό πως το υπουργείο έχει προωθήσει στα σχολεία τις φόρμες  της ” Ετήσιας Έκθεσης Αξιολόγησης του σχολείου- Α.Ε.Ε.” ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ και γι’ αυτό θεωρούμε αναγκαίο ΑΜΕΣΑ το Δ.Σ. της ΔΟΕ να συνεδριάσει για να μπορέσει να τοποθετηθεί συλλογικά.

 Τα μέλη των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο Δ.Σ. της ΔΟΕ Αγαπητός Θ.  – Νικολάρας Γ.»

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*