Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο ενάντια σε διαθεσιμότητες-απολύσεις-κλεισίματα-αξιολόγηση

ΕΛΜΕ-Θ, ΕΡΤ 3, ΨΝΘ, ΕΥΑΘ, Καθηγητές σε διαθεσιμότητα, Καθαρίστριες, Σχολικοί Φύλακες, εργαζόμενοι και διαθέσιμοι ΑΠΘ

Πέμπτη 5/6: όλοι στις 7.00 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου στη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων, φορέων, επιτροπών αγώνα και εργαζομένων ενάντια σε διαθεσιμότητα-απολύσεις.

Κανείς δεν περισσεύει και δε θα απολυθεί! Μάχη ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις!

Η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα στα πλαίσια των δεσμεύσεων της απέναντι στην ΕΕ και το ΔΝΤ και μέσα από αλλεπάλληλες «μαύρες λίστες» θα ανακοινώνει τους εργαζόμενους που θα χάνουν τη δουλειά τους για να συμπληρωθούν οι 15.000 απολύσεις για το 2014 κι οι 12.000 νέες διαθεσιμότητες. Στο στόχαστρο των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί, οι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες στο υπουργείο οικονομικών, οι διοικητικοί υπάλληλοι στα ΑΕΙ, οι γιατροί κι οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ και στα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό, οι εργαζόμενοι στην κόκα-κόλα και στην ΕΛΒΟ, υπάλληλοι ΔΕΚΟ, δηλαδή υπό απόλυση είναι όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, ενώ στον ιδιωτικό τομέα οι απολύσεις είναι καθημερινό γεγονός. Την ίδια στιγμή στα πλαίσια της επίθεσης από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ που δέχεται ο κόσμος της εργασίας και η κοινωνία συνολικά, ετοιμάζουν τη νέα «δεξαμενή των απολύσεων» μέσω των συγχωνεύσεων – κλεισιμάτων – ιδιωτικοποιήσεων σχολείων, νοσοκομείων και δημόσιων υπηρεσιών.

Η αξιολόγηση σημαίνει απολύσεις, χτύπημα των κοινωνικών υπηρεσιών

Παράλληλα στήνεται ο μηχανισμός της αξιολόγησης στο δημόσιο με το νομοσχέδιο Μητσοτάκη, να ορίζει ότι το 15% θα θεωρείται υποχρεωτικά εκ των προτέρων «ανίκανο», δηλαδή υπό απόλυση. Τις υπηρεσίες που προσφέρουν δημόσια αγαθά υπονομεύουν με μια σειρά νέα αντεργατικά μέτρα που προωθούν, όπως το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο στο δημόσιο και η άρση της μονιμότητας για τους νεοεισερχόμενους, οι μαζικές απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, κ.α. Θέλουν δημόσιο φτηνό και υποχρηματοδούμενο, που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και χωρίς καμία κοινωνική προσφορά.

Όχι στον εμπαιγμό με επισφαλείς θέσεις εργασίας – κινητικότητα!

Οι θέσεις εργασίας που προσφέρονται σε όσους μπαίνουν στη διαθεσιμότητα είναι επισφαλείς, με ακυρωμένα τα κεκτημένα δικαιώματα σε προϋπηρεσία, αποδοχές, ωράριο κ.ά. Αυτές οι θέσεις εργασίας, ήρθαν μόνο όταν η κυβέρνηση είχε απέναντί της αγώνες και την οργή της κοινωνίας. Έχει αποδειχτεί ότι η παραπλανητική εκστρατεία για διαθεσιμότητα και κινητικότητα είναι προσπάθεια να χρυσωθεί το χάπι των απολύσεων. Θέλουν απολύσεις στο δημόσιο, για να παγιώσουν τη βαρβαρότητα της ανεργίας του 1,3 εκατομμυρίων και των 800.000 απλήρωτων στον ιδιωτικό τομέα.

Δραματικές καταστάσεις για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα!

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα βυθίζονται ακόμα περισσότερο στην εξαθλίωση και τη φτώχεια με τις συνεχείς σαρωτικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες, τη μείωση του επιδόματος ανεργίας και την κατάργηση επί της ουσίας των κλαδικών συμβάσεων, ενώ η ανασφάλιστη εργασία γιγαντώνεται κάτω από την απειλή των μαζικών απολύσεων.

Ο μόνος δρόμος είναι αυτός του ανυποχώρητου αγώνα!

Η μόνη λύση είναι να μην απολυθεί κανείς! Όχι σε κάθε διαθεσιμότητα-απόλυση: αυτό είναι το αίτημά μας, σε αυτό δεσμευόμαστε και ζητάμε δεσμεύσεις. Ο μόνος δρόμος είναι του ανυποχώρητου αγώνα, μόνο αυτός δίνει νόημα και προοπτική σε κάθε άλλη δράση, πρωτοβουλία, δικαστική προσφυγή.

Τώρα είναι που πρέπει να βαδίσουμε ξανά μπροστά, για να μην προχωρήσουν τις απολύσεις. Με συντονισμό, με παρατεταμένο και ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας, απέναντι σε μια κυβέρνηση που πλέον δεν έχει καμία νομιμοποίηση για το προχώρημα της αντιλαϊκής πολιτικής της. Με σαφή αιτήματα και άνοιγμα στην κοινωνία, για ένα πανεργατικό-παλλαϊκό αγώνα για παιδεία – υγεία – ρεύμα – νερό – κοινωνικές υπηρεσίες. Με πάλη που πρέπει να ενταθεί ενάντια στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, στο σύμφωνο σταθερότητας που επιβάλλει η Ε.Ε., την άρνηση του χρέους, την απελευθέρωση από τα δεσμά της Ευρωζώνης, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ενάντια και σε σύγκρουση με την κυβέρνηση που πρέπει να φύγει, αγώνας για να ανατραπεί οριστικά η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Με το εργατικό κίνημα και τους αγώνες μας στο προσκήνιο, για να σφραγίσει τις εξελίξεις ο αγωνιζόμενος λαός και τα δίκαια αιτήματά του.

Καμία απόλυση – διαθεσιμότητα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Όχι σε κλεισίματα – συγχωνεύσεις – ιδιωτικοποιήσεις

Όχι στην αξιολόγηση – μηχανισμό απόλυσης

Παιδεία – Υγεία – Στέγη – Ρεύμα – Νερό – δημόσια αγαθά για όλο το λαό

Ανατρέπουμε την πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*