ΟΛΜΕ: Ψήφισμα συμπαράστασης σε εκπαιδευτικό της ΕΛΜΕ Εύβοιας και στάση εργασίας

Με μια νέα παραπομπή εκπαιδευτικού σε πειθαρχικό,  το Υπουργείο Παιδείας,  βάζει ακόμη ένα λίθο στο οικοδόμημα του αυταρχισμού, που συνεπικουρούμενο από τον κίτρινο τύπο, χτίζει εδώ και αρκετό καιρό, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει όποιον εκπαιδευτικό εξακολουθεί να αντιστέκεται και να σηκώνει κεφάλι.

Συγκεκριμένα με ανώνυμο ηλεκτρονικό μήνυμα, που έφτασε στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταγγέλλεται η είσοδος της συναδέλφου Δ. Γιατράκου με το αυτοκίνητό της στον αύλειο χώρο σχολείου της Χαλκίδας όπου εργάζεται,  κατά την τρίτη ημέρα της απεργίας των εκπαιδευτικών,  με σκοπό να ξεφορτώσει απεργιακό υλικό, (αφίσες, πανό, μπογιές), όπως ήταν επιφορτισμένη να κάνει, ως μέλος της απεργιακής επιτροπής του σχολείου της.

Το εγκώμιον της ανοησίας, που συνθέτει εδώ και καιρό η κυβέρνηση επιχειρείται να αναβαθμιστεί σε πειθαρχική διαδικασία, με σκοπό να κατασκευαστούν πάση θυσία ένοχοι, ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς.

Με την αναθεώρηση του πειθαρχικού δικαίου που έφερε ο νόμος 4057/12 το τεκμήριο της αθωότητας μετατρέπεται σε τεκμήριο ενοχής και με πρωτοφανείς διαδικασίες που θυμίζουν σκοτεινές εποχές κουκουλοφόρων δοσίλογων, επιχειρείται η μεγέθυνση ενός γεγονότος, με σκοπό να στοχοποιηθεί ο αγώνας των εκπαιδευτικών για την υπεράσπιση του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου, μέσα από ατεκμηρίωτες και γελοίες ανώνυμες καταγγελίες.

Η περίπτωση της συναδέλφου μας Δ. Γιατράκου είναι ενδεικτική του πώς αντιλαμβάνονται κάποιοι τη λειτουργία των πειθαρχικών διαδικασιών σήμερα:  ως μηχανισμούς φίμωσης της ελεύθερης φωνής των εκπαιδευτικών και παραγωγής απολύσεων στο δημόσιο, με βάση τις απαιτήσεις του μνημονίου, της ΕΕ και της τρόικας.

Δηλώνουμε ότι η τρομοκράτηση και το κυνήγι μαγισσών στο χώρο της εκπαίδευσης δε θα περάσει και καταδικάζουμε την πειθαρχική δίωξη της συναδέλφου εκπαιδευτικού, ως  επίδειξη αυταρχικής πυγμής όχι μόνο προς την ίδια αλλά και προς όλους μας, διότι είμαστε όλοι εκτεθειμένοι στον αυταρχισμό, άρα δυνητικά ένοχοι.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή, 4/4/2014 από τις 8 π.μ. έως τις 11 π.μ. για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων στη συγκέντρωση που οργανώνεται από την ΕΛΜΕ Εύβοιας στα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας (Αρκαδίου 8, Λαμία), όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση της συναδέλφισσας Δ. Γιατράκου.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*