Αγων. Παρέμβαση Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: αξιολόγηση, ομάδες εργασίας, στάση ορισμένων Συμβούλων, Διευθυντών και της ηγεσίας της ΔΑΚΕ

Η Αγωνιστική Παρέμβαση της Ε΄ ΕΛΜΕ χαιρετίζει όλους τους εκπαιδευτικούς που συνεχίζουν να εναντιώνονται στην εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης, καθώς και τους δεκάδες Συλλόγους Διδασκόντων που ανήκουν στη δύναμη της Ε΄  ΕΛΜΕ, οι οποίοι με τις αποφάσεις των συλλόγων τους μέχρι σήμερα έχουν συζητήσει και απορρίψει την επιχειρούμενη επιβολή της αυτοαξιολόγησης. Μιας αυτοαξιολόγησης που αποτελεί τον προθάλαμο της αξιολόγησης, η εφαρμογή της οποίας θα αφήσει μόνο καταστροφή και συντρίμμια στο δημόσιο σχολείο και τις εργασιακές  σχέσεις των εκπαιδευτικών.

Τη μάχη  ενάντια στην αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση, όπως εκφράστηκε και σε ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 27/2/2014, μπορούμε να την κερδίσουμε δυναμώνοντας τη συσπείρωσή μας, συνεχίζοντας τον αγώνα για να μην περάσει η αξιολόγηση και ακυρώνοντας την στην πράξη, στηριγμένοι στη συλλογική δράση και στις συλλογικές αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων και  του κλάδου.

Στη  μάχη αυτή κύριος  αντίπαλος μας είναι η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ που μέσω της  αξιολόγησης επιχειρούν να αθωωθούν οι ευθύνες τους για τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές τους και να τις μεταφέρουν στο μαθητή, στον εκπαιδευτικό, στο γονιό, στη σχολική μονάδα.  

Η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ  –  ΟΟΣΑ  έχει απολύτως απονομιμοποιηθεί πλατιά στον εκπαιδευτικό κόσμο. Αυτό αποδεικνύει και ο άκρατος αυταρχισμός που επιδεικνύει η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση  όλων των εκπαιδευτικών διαδηλώσεων, καθώς  και οι δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις  συναδέλφων. Η πολιτική αυτή με τους αγώνες μας μπορεί να ανατραπεί κι αυτό το αντιλαμβάνεται καλά το σύστημα εξουσίας, για αυτό και αντιπαραθέτει απέναντί μας το φόβο. Αλλάζει τις εργασιακές μας σχέσεις με την προώθηση των υποχρεωτικών μεταθέσεων, των υποχρεωτικών μετατάξεων και  της αξιολόγησης – μηχανισμού απολύσεων.

Ορισμένοι σύμβουλοι με τις οδηγίες τους και ορισμένοι Διευθυντές σχολείων επιδεικνύουν υπερβάλλοντα ζήλο και προχωρούν στη συγκρότηση ομάδων εργασίας, καταπατώντας και παραβιάζοντας ακόμη και το γράμμα της εγκυκλίου που δίνει τη δυνατότητα στο σύλλογο διδασκόντων να αποφασίζει, εάν θα συγκροτήσει ομάδες εργασίας ή όχι.  Οι απειλές που εκτοξεύονται από Διευθυντές σχολείων και συμβούλους «περί υποχρεωτικότητας» των ομάδων, περί της υποχρεωτικής καταγραφής των απόψεων στα πρακτικά, περί πειθαρχικών ποινών, της άρνησης από μέρους τους να επιτρέψουν τους συλλόγους  να ψηφίσουν και ιδιαίτερα η στάση τους που φτάνει μέχρι του σημείου να  απομονώνουν και να εκφοβίζουν  συναδέλφους, ή ακόμη και να συγκροτούν μόνοι τους τις ομάδες είναι ανεπίτρεπτες και δεν έχουν καμία σχέση με  Διευθυντές  που θέλουν με το ρόλο τους  να ασκούν διοίκηση για το συμφέρον του δημόσιου σχολείου, των μαθητών και των εκπαιδευτικών,  ούτε έχει σχέση με συμβούλους που αντιλαμβάνονται το ρόλο τους ως  παιδαγωγική και εκπαιδευτική συνεισφορά. Μια τέτοια συμπεριφορά δεν εκπορεύεται ούτε και  από την ισχύουσα εκπαιδευτική διαδικασία, αντίθετα εκπορεύεται από το μελλοντικό στυγνό ρόλο του αξιολογητή που προορίζει η κυβέρνηση τους Διευθυντές και τους συμβούλους και τους προετοιμάζει για αυτό. Η ΕΛΜΕ δεν πρέπει να  αφήσει αναπάντητες τέτοιες πρακτικές.

Τις κυβερνητικές επιδιώξεις στην προώθηση της αυτοαξιολόγησης ενισχύει με τη στάση του και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, που όχι μόνο δεν υλοποιεί τις αποφάσεις του κλάδου, αλλά τις υπονομεύει στις επισκέψεις του σε σχολεία. Χρησιμοποιεί τις ίδιες ακριβώς απειλές  απέναντι σε συλλόγους και συναδέλφους και κρατάει την ίδια ακριβώς στάση που κρατούν ορισμένοι σύμβουλοι και ορισμένοι Διευθυντές, τους οποίους η ηγεσία της ΔΑΚΕ έχει συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά της. Ως Παρεμβάσεις  καταγγέλλουμε τη στάση του μέλους του Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ  που υπηρετεί από διαφορετική σκοπιά τα κυβερνητικά σχέδια και συμβάλλει στην εφαρμογή τους.

Σήμερα, λίγες ημέρες πριν την υλοποίηση μαζικών απολύσεων εκπαιδευτικών και άλλων εργαζόμενων από το δημόσιο δε δικαιολογούμε κανένα Διευθυντή, κανένα σύμβουλο, κανένα μέλος της ΔΑΚΕ να προσφέρει υπηρεσίες στους  ανάλγητους κυβερνώντες  που προχωρώντας στην εφαρμογή της  αυτοαξιολόγησης  ετοιμάζουν τις δεξαμενές των εκπαιδευτικών από τις οποίες και θα προέλθουν οι νέες απολύσεις.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να υλοποιήσουν τις αποφάσεις του κλάδου, τις ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ, να συνεχίσουν να εναντιώνονται στην αξιολόγηση, να μη μπουν στις ομάδες εργασίας. Καλούμε όσους συλλόγους και συναδέλφους συντάχθηκαν με την αξιολόγηση να ξανασυνεδριάσουν  και να συμπαραταχθούν μαζικά με τις αποφάσεις του κλάδου. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν την προσπάθεια για την συνολική ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής  κυβερνητικής πολιτικής, να πάρουν μαζικά μέρος στην υλοποίηση του αγωνιστικού και απεργιακού μας προγράμματος, στις συνελεύσεις και στην κορύφωση τώρα του αγώνα μας, για να νικήσουμε!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*