Παρεμβάσεις ΔΕ: Σε αστυνομικό κλοιό τα σχολεία

Το πρόσφατο επεισόδιο με τους μαθητές μας στο 2ο ΓΕΛ Κερατσινίου που κλήθηκαν ακόμα και τηλεφωνικά να καταδώσουν ακόμα και τους συμμαθητές τους και τις πολιτικές πεποιθήσεις των γονιών και των καθηγητών τους είναι ένας ακόμα κρίκος στην ατέλειωτη αλυσίδα της ποινικοποίησης και της καταστολής των μαθητικών κινητοποιήσεων και των κοινωνικών αγώνων. Μια σειρά από διαταγές και έγγραφα της ΓΑΔΑ μετατρέπουν το σχολείο σε χώρο επιτήρησης από την αστυνομία και χειραγώγησης μαθητών και εκπαιδευτικών. Διευθυντές σχολείων καλούνται να καταδώσουν μαθητές τους που συμμετείχαν παλαιότερα στις καταλήψεις.  Μαθητές καλούνται στα αστυνομικά τμήματα «δι’  υπόθεσίν τους» με την απειλή να τους αφαιρεθεί το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Σχηματίζονται δικογραφίες και ενεργοποιείται ένας μηχανισμός φακελώματος, ποινικοποίησης και καθυπόταξης.

Το δίχτυ του αυταρχισμού, των διώξεων και της τρομοκρατίας συνυφαίνεται με την πολιτική της φτώχειας, της κοινωνικής δυστυχίας και της παραβίασης εργασιακών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Με ένα απολυταρχικό κράτος με την κυριαρχία των κατασταλτικών μηχανισμών και τις βασικές ελευθερίες εν αναστολή.

Ο κλοιός της αστυνομοκρατίας γίνεται όλο και πιο ασφυκτικός με το πρόσφατο έγγραφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ) που δίνει εντολή στα Αστυνομικά Τμήματα να μεθοδεύσουν προσωπικές συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολείων, ώστε να καταγράψουν αναλυτικά και να ενημερώσουν ενδελεχώς, μέσω έκθεσης που θα συντάξουν, για τα «προβλήματα και τις ανάγκες αρμοδιότητας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ειδικότερα τηςΑστυνομίας». Ήδη κλιμάκια ένστολων αστυνομικών έχουν επισκεφτεί ακόμα και δημοτικά και νηπιαγωγεία! Αγ. Παρασκευή, Καλλιθέα, Γλυκή, Μακρυγιάννη και από Δευτέρα Χολαργός. και η αλυσίδα είναι ατέλειωτη.

Διαμορφώνεται κλίμα αστυνόμευσης και τρομοκρατίας σε ένα εργασιακό τοπίο βαρβαρότητας που κρατά τους εκπαιδευτικούς σε ομηρία. Εύκολα με βάση το σιδερένιο πειθαρχικό πλαίσιο βλέπουν το δρόμο προς την αργία, τη διαθεσιμότητα και την απόλυση! Η βιομηχανία διώξεων  δεκάδων αγωνιστών συναδέλφων που παραπέμπονται σε πειθαρχικά για «ανάρμοστη συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας», είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος σε ένα σχολείο αυταρχισμού, φόβου και υποταγής, όπως διαμορφώνεται από τη σιδηρά φτέρνα του «πειθαρχικού» θεσμικού πλαισίου, του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και της αυτοαξιολόγησης/αξιολόγησης – χειραγώγησης. Στόχος είναι η παράλυση κάθε συλλογικής αντίστασης στη βαρβαρότητα της πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Θέλουν τον εκπαιδευτικό υποτακτικό «συνεργάτη» και πληροφοριοδότη των κατασταλτικών μηχανισμών και της αστυνομίας. Οι εφιάλτες, όπως η διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Κερατσινίου που δείχνουν στην αστυνομία τους μαθητές τους είναι μια θλιβερή μειόψηφία, όπως έδειξαν και οι συνάδελφοι του 2ου ΓΕΛ Κερατσινίου που στέκονται δίπλα στους μαθητές τους καταγγέλλοντας την αστυνομοκρατία και την τρομοκρατία.

Αντιστεκόμαστε για να ανατρέψουμε τις πολιτικές που μετατρέπουν τη χώρα σε προτεκτοράτο εγκαθιδρύοντας ένα καθεστώς σύγχρονης δουλείας, χωρίς εργαζόμενους με δικαιώματα, αλλά απασχολήσιμους –ωφελούμενους- σύγχρονους δούλους και στρατιές ανέργων και φτωχών. Για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στη μόρφωση για όλους χωρίς διακρίσεις και το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Στην καταιγίδα διώξεων και τρομοκρατίας απαντάμε ενωτικά και αγωνιστικά, γιατί όταν η βία γίνεται νόμος, η αντίσταση είναι καθήκον!

Να σταματήσουν οι κλήσεις μαθητών από την Αστυνομία.

Κάτω τα χέρια από τους μαθητές μας και τους αγώνες.

Όχι σε κάθε δίωξη – όχι στην ποινικοποίηση της συλλογικής δράσης και των αγώνων!

Με αλληλεγγύη και αγώνες να απαντήσουμε στην έξαρση της τρομοκρατίας!

Να αποσυρθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ποινικοποιεί τις μαθητικές καταλήψεις.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς να συμβάλουμε σε ένα παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής της πολιτικής που συντρίβει τις κατακτήσεις του λαού και της νεολαίας.

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε.

 http://paremvaseisde.gr/

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*