Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Ανακοίνωση – Καταγγελία για πιέσεις διευθυντών

Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

email: belmedwd@hotmail.com / belmedwd@gmail.com
blog: http://b-elme-dwd.blogspot.gr/

18/2/2014

Ανακοίνωση – Καταγγελία

Η Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καταγγέλλει την προσπάθεια χειραγώγησης-τρομοκράτησης των συλλόγων διδασκόντων στα σχολεία της δικαιοδοσίας της, από μέρος μερίδας Διευθυντών των σχολείων, προκειμένου οι σύλλογοι να αποδεχθούν τη συγκρότηση ομάδων εργασίας στα πλαίσια της εφαρμογής της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου.

Οι εν λόγω Διευθυντές παρουσίασαν έτοιμες λίστες με τα ονόματα των συναδέλφων και τις ομάδες εργασίας πριν τη συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων, ζητώντας τους να υπογράψουν ατομικά με την απειλή ότι η μη υπογραφή σημαίνει άρνηση και ότι θα ενημερωθεί ο Προϊστάμενος ώστε να κινηθούν διοικητικές – πειθαρχικές διαδικασίες. Προσπάθησαν με αυτό τον τρόπο να φοβίσουν και να προκαταβάλλουν τη στάση των συναδέλφων, που κάτω από την πίεση που δέχθηκαν και παρά τη θέληση τους, υπέκυψαν.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να απειλούν τηλεφωνικά συναδέλφους, οι οποίοι πρόβαλλαν αντίσταση, με αναφορές και μηνύσεις.

Οι μεθοδεύσεις των εν λόγω διευθυντών οι οποίοι ενήργησαν ως βασιλικότεροι του βασιλέως, καθώς και η συνολική τους στάση όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα φανερώνουν τις κατευθυντήριες γραμμές άσκησης της εξουσίας στο νέο σχολείο-επιχείρηση που οραματίζεται το υπουργείο παιδείας, όπου οι διευθυντές-manager υλοποιούν τις άνωθεν εντολές χωρίς καμία δυνατότητα αντίστασης από τους συλλόγους διδασκόντων οι οποίοι θα έχουν μετατραπεί σε απλά γνωμοδοτικά όργανα απόλυτα πειθαρχημένα υπό το συνεχή φόβο των πειθαρχικών διώξεων που στις μέρες μας οδηγούν σε διαθεσιμότητα-απόλυση. Τα παραπάνω βέβαια είναι απόλυτα κατανοητά, αν φωτιστεί ολοκληρωτικά ο πραγματικός σκοπός της αξιολόγησης, που δεν είναι άλλος από αυτόν της κατηγοριοποίησης των σχολείων, διείσδυσης των επιχειρηματικών ομίλων στον εκπαιδευτικό χώρο, μεταφοράς της ευθύνης λειτουργίας στις πλάτες των φτωχών νοικοκυριών και τη δημιουργία ταξικών φραγμών στους μαθητές και στις οικογένειες τους.

Φυσικά, αυτή η προσπάθεια εξαφάνισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων στα σχολεία είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα  της εξαφάνισης όχι μόνο των εργασιακών, αλλά  και ευρύτερα  των κοινωνικών μας δικαιωμάτων, ένα μοτίβο που το βλέπουμε να εκτυλίσσεται καθημερινά σε  κάθε χώρο εργασίας και σε κάθε περιοχή της χώρας. Είναι ένα μοτίβο που οδηγεί τη σημερινή κοινωνική εξαθλίωση στα ανώτατα όριά της με στόχο την ολοκληρωτική ανατροπή κατακτήσεων αποκτημένων μέσα από τους πιο σκληρούς αγώνες και θυσίες. Κατακτήσεων που γίνονται βορά στα συμφέροντα των καπιταλιστών, προκειμένου οι τελευταίοι να αποκτήσουν πρόσβαση στη συντριπτική πλέον ποσότητα του κοινωνικού πλούτου, που εμείς παράγουμε, οδηγώντας την πλειοψηφία της κοινωνίας στα όρια της επιβίωσης.

Τους προειδοποιούμε όμως να μην βιάζονται, διότι γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος. Ας μην θεωρήσουν πως οι εξουσίες τους είναι αιώνιες, διότι η αντίσταση του εργατικού κινήματος, που ολοένα και δυναμώνει, θα καθορίσει σε τελευταία ανάλυση τις εξελίξεις. Και εμείς σαν ενεργό κομμάτι αυτού του κινήματος θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε η ώρα την ανατροπής να έρθει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Και θα έρθει…

 

Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύπτουν σε πιέσεις και απειλές.

Η δύναμή μας είναι η συλλογική μας οργάνωση. Δεν τους χαρίζουμε τίποτα.

Ενωμένοι μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                               Η Γραμματέας

                                         Ρούσσος Μιχάλης                    Ρώϊμπα Φωτεινή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*