ΟΛΜΕ: Όχι στο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ

Η Κυβέρνηση με την καθοδήγηση της Τρόικας και του ΔΝΤ προχωράει στη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Ιατρικής Περίθαλψης κλείνοντας τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) σε όλη τη χώρα και βγάζοντας σε διαθεσιμότητα 8.500 ιατρικό προσωπικό. Αφήνει το λαό για διάστημα μεγαλύτερο των δυο μηνών χωρίς καμιά ιατρική στήριξη και φροντίδα παραδίδοντας την υγεία στα μονοπωλιακά ιδιωτικά συμφέροντα. Αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τα τραγικά αποτελέσματα που θα έχει αυτή η πολιτική, φέρνοντας σε αντίθεση το σύνολο του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων που με κάθε τρόπο θα παλέψει για την ανατροπή αυτών των Κυβερνητικών αποφάσεων.

Η ΟΛΜΕ δεν μπορεί να δεχτεί την περικοπή της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα και την ουσιαστική απόλυση χιλιάδων γιατρών και άλλων εργαζομένων  από το δημόσιο σύστημα Υγείας. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για την αποτροπή αυτών των εξελίξεων που με κάθε τρόπο αντιστέκονται στο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ. Εντάσσουμε στον αγώνα μας για υπεράσπιση των κοινωνικών κατακτήσεων και αγαθών την υπεράσπιση της Υγείας των πολιτών αλλά και το δικαίωμα στην εργασία των γιατρών του Δημόσιου συστήματος. Κανείς εργαζόμενος ή άνεργος, Έλληνας ή μετανάστης να μη μείνει χωρίς ιατρική φροντίδα. Κανένα παιδί να μη μείνει χωρίς εμβόλιο και κανείς άρρωστος ή ηλικιωμένος χωρίς φάρμακο.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ, τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζί με τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ στις κινητοποιήσεις για να μη κλείσουν τα πολυιατρεία.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ KAI ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ με σύγχρονες, αναβαθμισμένες παροχές υγείας, για όλο το λαό χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*