Επιστολή διαμαρτυρίας καθηγητών σε διαθεσιμότητα Θεσ/νίκης-Πιερίας

Θεσσαλονίκη 12-02-2014

ΠΡΟΣ: κ. Κωνσταντόπουλο Γεώργιο, βουλευτή Ν. Πιερίας

Κοινοποίηση: κ. Αυτιά Γεώργιο, τηλεοπτικό σταθμό SKAI

Κύριε Κωνσταντόπουλε,

Παρακολουθήσαμε την εκπομπή MAGAZINO στις 7/2/2014 στον SKAI και με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σχολιάσουμε τις απόψεις που εκφράσατε σχετικά με την διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών της ΤΕΕ.

  • Επιπλήξατε την κυρία Φατούρου, διότι κατά την άποψή σας, δεν κινητοποιήθηκε η ΟΛΜΕ, όταν απολύονταν καθηγητές του ιδιωτικού τομέα.

     Αλήθεια, ποιά ήταν η δική σας αντίδραση, όταν απολύθηκε εκπαιδευτικός από μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας, που έπραξε το καθήκον της, όταν συνέλαβε τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει απροκάλυπτα στις εξετάσεις;

  • Ανακοινώσατε ότι 130 υγειονομικοί εκπαιδευτικοί «πάνε στο Υπουργείο Υγείας». Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανιστεί καμία προκήρυξη για τις θέσεις αυτές, παρακαλούμε να μας δώσετε λεπτομέρειες, που ούτε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης γνωρίζει.
  • Υποστηρίξατε με βεβαιότητα ότι οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα «είναι κάτι νοσοκόμες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. δεν τους χρειαζόμαστε αυτούς στα σχολεία, πάνε στα νοσοκομεία». Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη σας, σας θυμίζουμε ότι στον Τομέα Υγείας-Πρόνοιας της ΤΕΕ ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί είναι απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ. Παρακαλούμε επίσης, να πληροφορήσετε τον ανεπαρκώς ενημερωμένο κύριο Ντσούνο, ως πανεπιστημιακός δάσκαλος που είστε, ότι η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος χορηγείται μαζί με το πτυχίο των ΤΕΙ, μετά το τελευταίο εξάμηνο πρακτικής άσκησης σε ΟΛΟΥΣ τους αποφοίτους.
  • Δηλώσατε ότι ο  Τομέας Υγείας-Πρόνοιας «ήταν βιομηχανία παραγωγής ανέργων». Παρακαλούμε εξηγείστε μας γιατί η μεταφορά του τομέα στα ιδιωτικά ΙΕΚ εγγυάται αυτόματα την απορρόφηση των σπουδαστών από την αγορά εργασίας.
  • Υποστηρίξατε με πάθος για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στην Γ’ τάξη ΕΠΑΛ ότι « δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα, έχουν καλυφθεί τα κενά». Για να διαπιστώσετε τις συνέπειες των επιλογών σας δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τα ΕΠΑΛ της εκλογικής σας περιφέρειας και θα διαμορφώσετε αμέσως, σωστή αυτή τη φορά, άποψη.
  • Συμφωνήσατε με τον κύριο Ντσούνο ( πρόκειται αλήθεια για κακό δημοσιογράφο ή για αβανταδόρο της κυβερνητικής πολιτικής?),ότι για τους 450 προς απόλυση εκπαιδευτικούς «λήγει η σύμβασή τους»! Οφείλατε να γνωρίζετε ότι οι σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικοί είναι ΜΟΝΙΜΟΙ δημόσιοι υπάλληλοι και όχι συμβασιούχοι. Δεν τίθεται επομένως κανένα θέμα λήξης σύμβασης.
  • Επιχειρηματολογήσατε για την απόλυση των σχολικών φυλάκων λέγοντας «όταν πηγαίνατε εσείς σχολείο είχατε σχολικούς φύλακες?». Σας θυμίζουμε ότι δεν είχαμε τότε φύλακες στα σχολεία, αλλά επιστάτες. Επίσης πηγαίναμε στο σχολείο το χειμώνα προσκομίζοντας δύο ξύλα ο καθένας, ως συμβολή στη θέρμανση της αίθουσας. Αλήθεια, σ’ αυτού του είδους την «πρόοδο» του δημόσιου σχολείου στοχεύετε με την πολιτική σας?
  • Για να νομιμοποιήσετε την απομάκρυνσή μας από τα σχολεία, μας κατατάξατε στους μη εκπαιδευτικούς λέγοντας « είναι φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί?». Παρ’ όλο που ο συλλογισμός σας υπερβαίνει τη λογική, οφείλετε να γνωρίζετε, ως πανεπιστημιακός δάσκαλος και βουλευτής, ότι στην ΤΕΕ οι εκπαιδευτικοί  από ΑΕΙ και ΤΕΙ έχουν ΟΛΟΙ παιδαγωγικές σπουδές και παιδαγωγική επάρκεια από την ΑΣΠΑΙΤΕ και το συγκεκριμένο πτυχίο αποτελούσε τυπικό προσόν για τον διορισμό μας στα δημόσια σχολεία.
  • Συνεπικουρούμενος από τον κύριο Ντσούνο, δηλώσατε ότι « υπάρχουν πολλά πλαστά πτυχία, όλα με εικοσάρια…!».Ειλικρινά λυπούμαστε, όταν ένας πανεπιστημιακός δάσκαλος, ελλείψει επιχειρημάτων, ψεύδεται συνειδητά και σπιλώνει έναν ολόκληρο κλάδο εργαζομένων. Αλήθεια, πότε ακριβώς τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ χορηγούσαν πτυχία με κλίμακα 20 βαθμών? Πότε επίσης και με ποιά διαδικασία αξιολογήσατε τα προσόντα μας και καταλήξατε ότι αυτά είναι χαμηλά και τα πτυχία μας πλαστά? Σας θυμίζουμε, ότι το 10% των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων και το 20% κατέχει δεύτερο πτυχίο από ΑΕΙ και ΤΕΙ. Χωρίς να αμφισβητούμε την εντιμότητά σας, παρακαλούμε να δημοσιοποιήσετε τα στοιχεία που (δεν) διαθέτετε.

 Κύριε Κωνσταντόπουλε,

Γνωρίζουμε ότι σας είναι δύσκολο να επιχειρηματολογήσετε για τον  ακρωτηριασμό και τη διάλυση του δημόσιου επαγγελματικού σχολείου, που προκαλέσατε με τις επιλογές σας. Αυτό όμως δεν σας νομιμοποιεί να  υιοθετείτε την Γκεμπελική τακτική του «όσο μεγαλύτερα τα ψέματα, τόσο πιο πιστευτά». Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα σας καλούμε σε δημόσιο, ανοιχτό διάλογο, αφού πρώτα ενημερωθείτε, μελετήσετε και θυμηθείτε τι ακριβώς ψηφίσατε τον Σεπτέμβριο του 2013 για το δημόσιο τεχνικό σχολείο. Αφήνουμε σε σας την επιλογή της ημερομηνίας, του μέσου και των δημοσιογράφων και υποσχόμαστε ότι θα αντιπαρατεθούμε μαζί σας με επιχειρήματα και σεβασμό στις απόψεις σας, όπως άλλωστε αρμόζει σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Μέχρι τότε όμως, παρακαλούμε να σταματήσετε την διαστρέβλωση της αλήθειας και την, συλλήβδην, σπίλωσή μας, τακτική που προσβάλλει και ευτελίζει την ιδιότητα του πανεπιστημιακού δασκάλου, αλλά και του εκπροσώπου μας στο ελληνικό κοινοβούλιο.

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ  ΝΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΙΕΡΙΑΣ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*