Αριστ. Παρέμβαση-Συσπείρωση Ηρακλείου: Καταγγελία για βία σε βάρος εκπαιδευτικού σε συνεδρίαση συλλόγου διδασκόντων

Ως   Αριστερή  Παρέμβαση- Συσπείρωση εκπ. Ν. Ηρακλείου καταγγέλλουμε το περιστατικό άσκησης βίας σε συνάδελφο και συναγωνιστή της Αγωνιστικής Παρέμβασης από πρώην μέλος της ΠΑΣΚ σε συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων σε Γυμνάσιο του Ηρακλείου. 

 Η  αναίτια ξαφνική επίθεση στο συνάδελφο την ώρα που επιχειρηματολογούσε υπερ της  θέσης του σωματείου μας για την αυτοαξιολόγηση, είναι απαράδεκτη πολιτικά, συνδικαλιστικά και ηθικά  και ευθυγραμμίζεται με τη γενικότερη προσπάθεια τρομοκράτησης και αυταρχισμού της κυβέρνησης και μερίδας διευθυντών, προκειμένου να περάσει η αντιδραστικότερη αναδιάρθρωση στην παιδεία τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με τις επιταγές του ΟΟΣΑ, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Καταγγέλουμε επίσης τη στάση της μερίδας εκείνης των διευθυντών, που αποδεικνύονται «βασιλικότεροι του Βασιλέως» τρομοκρατώντας και εκβιάζοντας τους συναδέλφους, ή  κωλλυσιεργούν και υπονομεύουν ανοιχτά τις διαδικασίες στους συλλόγους  για να μην υπογραφούν πρακτικά που στηρίζουν την απόφαση του σωματείου μας ενάντια στην αυτοαξιολόγηση. Οι άνθρωποι αυτοί ,όπως και η διευθύντρια του συγκεκριμένου Γυμνασίου, δρουν ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης μέσα στους συλλόγους προκειμένου να περάσουν τα αντιδραστικά της σχέδια. Θεωρούμε ότι όποιος ακολουθεί τέτοιες πρακτικές, οξύνοντας το κλίμα και σπέρνοντας τη διχόνοια μεταξύ των συναδέλφων,  είναι ¨απέναντι¨ μας και δεν έχει θέση στο σωματείο.

Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι  το σωματείο θα πρέπει να εξετάσει αν οι εν λόγω συνάδελφοι (η   διευθύντρια του Γυμνασίου και ο συναδέλφος που άσκησε βία στο συνάδελφο της Αγωνιστικής Παρέμβασης, γεγονός απαράδεκτο γενικότερα και ιδίως για εκπαιδευτικό) μπορούν να είναι μέλη του.

Διαμηνύουμε  στην κυβέρνηση και τους πρόθυμους υποστηρικτές της, ότι όση βία και αυταρχισμό και αν χρησιμοποιήσουν, δεν θα κάμψουν τις αντιστάσεις μας. Τα υπεραντιδραστικά τους σχέδια για το «νέο» σχολείο της αποσπασματικής γνώσης και πληροφορίας στην υπηρεσία της αγοράς, τα σχέδια  για δραματική συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης μεσω αξιολόγησης και απολύσεων, της μετατροπής του εκπαιδευτικού σε ντίλερ γνώσεων, ελαστικοποιημένου, πειθήνιου και υποταγμένου, δε θα περάσουν!

Καλούμε τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη δημοκρατία της ελευθερίας της έκφρασης στους συλλόγους. Να αντισταθούν στην νέα βαρβαρότητα της «αξιολόγησης». Να μην υποκύπτουν σε απειλές, εκβιασμούς  και τραμπούκικες ενέργειες. Είμαστε η πλειοψηφία που τρέμουν, όταν δρούμε συλλογικά, οργανωμένα και ανυποχώρητα!

Δηλώνουμε ως παράταξη, ότι θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στις μεγάλες μάχες που έρχονται, ώστε να δημιουργηθεί ένα όσο γίνεται πιο πλατύ μέτωπο αντίστασης ρήξης και ανατροπής ενάντια στην πολιτική των  απολύσεων, της αξιολόγησης, της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Με ανυποχώρητο, συλλογικό και μαζικό  αγώνα μπορούμε να νικήσουμε!

Η ΒΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*