Κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου για το πανεπιστήμιο

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, φοιτητών, μαθητών, εργαζομενων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ καλεί σε μια σειρά από κινητοποιήσεις, καθώς και σε συλλαλητήρια στις 23 Αυγούστου στο Σύνταγμα και στις μεγάλες πόλεις. Διαβάστε το πλήρες κείμενο του σχετικού δελτίου τύπου:

Την Τετάρτη 20-07-11 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας αγώνα για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία» με στόχο την απόσυρση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Η εκδήλωση ενώ ήταν προγραμματισμένη για τα Προπύλαια έγινε στο Σύνταγμα, για πρακτικούς λόγους (στον ίδιο χώρο είχε οργανωθεί συναυλία). Οι συγκεντρωμένοι, στην οδό Κοραή αντί των Προπυλαίων, μετακινήθηκαν με πορεία στο Σύνταγμα, όπου η εκδήλωση φιλοξενήθηκε από τη λαϊκή συνέλευση της πλατείας.

Με την εκδήλωση αυτή εκπέμφθηκε το αγωνιστικό παρόν της εκπαιδευτικής κοινότητας ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης να κατεδαφίσει ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια δωρεάν δημοκρατική τριτοβάθμια εκπαίδευση, και διαδηλώθηκε η αγωνιστική ετοιμότητα για το επόμενο διάστημα.

Η «Πρωτοβουλία» διακίνησε τετρασέλιδο απλό κείμενο με τίτλο «Για τον νέο νόμο της κυβέρνησης για Πανεπιστήμια και ΤΕΙ – Η ΑΛΗΘΕΙΑ», για την ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας. 

Για τα επόμενα βήματα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Ιούλη συνάντηση μελών της Πρωτοβουλίας, όπου εκφράστηκε η κοινή πρόθεση να αξιοποιηθούν όσες διαθεσιμότητες υπάρχουν αυτή την περίοδο και να αναπτυχθούν δράσεις για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.   Το επόμενο αγωνιστικό παρόν του εκπαιδευτικής κοινότητας ορίστηκε για τον Αύγουστο. Εκτιμώντας τις πληροφορίες για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης συμφωνήθηκαν τα εξής:

  • Συνεχίζονται οι συντονισμένες δράσεις με επισκέψεις σε χώρους εργασίας και σε δημόσιους χώρους, για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στις συνέπειες που θα έχει στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ενδεχόμενη εφαρμογή των διατάξεων του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή. 
  • Αναλαμβάνονται συγκεκριμμένες πρωτοβουλίες για να ενημερωθούν οι μαχόμενες συλλογικότητες των εργαζομένων και να επιδιωχθεί συντονισμός σε κοινή δράση και στα θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να ανατραπεί η κυβέρνηση και η συνολική πολιτική της.
  • Η Πρωτοβουλία καλεί τον εκπαιδευτική κοινότητα, τους νέους, τους εργαζόμενους και όλους τους μαχόμενους πολίτες σε συλλαλητήριο την Τρίτη 23 Αυγούστου 2011 στο Σύνταγμα, αλλά και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, για να μην ψηφισθεί το σχέδιο νόμου που κατεδαφίζει την δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση.

21 Ιούλη 2011

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*