Ε΄ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης για την αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση

Η Γενική Συνέλευση της Ε’ ΕΛΜΕ που πραγματοποιήθηκε στις 23/1, στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης  συζήτησε για την Αυτοαξιολόγηση – Αξιολόγηση και  ομόφωνα  επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τη σταθερή αντίθεση των εκπαιδευτικών στην αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση και καλεί τον κλάδο στα πλαίσια των αποφάσεων της ΟΛΜΕ (απόφαση συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στις 8/1) να συνεχίσει να υλοποιεί την  απόφαση για τη μη εφαρμογή της.

 Χαιρετίζει τους συλλόγους διδασκόντων και τους συναδέλφους από τα παρακάτω σχολεία που ανήκουν στη δύναμη της Ε΄ ΕΛΜΕ  για τις αποφάσεις που πήραν ενάντια στην αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση και για τη μη συγκρότηση ομάδων εργασίας: Γυμνάσιο Σοχού, Λύκειο  Σοχού, ΕΠΑΛ Λαγκαδά, 1ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, 2ο Γυμνάσιο Ευόσμου, 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου,  2ο Λύκειο Ευόσμου, 3ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, 1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, 3ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων, Γυμνάσιο Μυγδονίας, 1ο ΓΕΛ Κορδελιού.

Η Γενική Συνέλευση καλεί όλους τους συνάδελφους από τα  σχολεία που οι σύλλογοι τους δεν έχουν ακόμη πάρει απόφαση, να ολοκληρώσουν τις ήδη θετικές συζητήσεις που διεξάγουν κατά της αξιολόγησης και να πάρουν αποφάσεις με βάση την πρόταση – σχέδιο της ΟΛΜΕ. 

Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ τις  μαζικές αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων κατά τις αξιολόγησης θα τις αξιοποιήσουν στις διαμαρτυρίες και παραστάσεις που θα γίνουν τις   επόμενες ημέρες, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος δράσης του κλάδου, με τις τοπικές Διοικήσεις Εκπαίδευσης και με το Υπουργείο Παιδείας.

Η Γενική συνέλευση καλεί τους Διευθυντές των σχολείων, καθώς και τους σχολικούς συμβούλους στη βάση των αποφάσεων του κλάδου να πάρουν θέση ενάντια στην αξιολόγηση και να βρεθούν  στο πλευρό του εκπαιδευτικού κινήματος κόντρα στα σχέδια του νέου επιθεωρητισμού και των απολύσεων. Τις επόμενες ημέρες θα οργανωθεί συνάντηση-συζήτηση με τους σχολικούς συμβούλους.

Καλεί τους συλλόγους διδασκόντων και τους συναδέλφους να παρεμβαίνουν, να καταγγέλλουν και  να αποτρέπουν προσπάθειες εφαρμογής της αυτοαξιολόγησης και να   ενημερώνουν το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.

Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης για την πρόταση εισήγησης της ΟΛΜΕ

Η συνέλευση ενέκρινε το πλαίσιο αιτημάτων της ΟΛΜΕ και το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ.

Αποφάσισε στο πλαίσιο αιτημάτων να προστεθούν τα εξής:

  • Συνεχίζουμε την απόκρουση της αξιολόγησης με όποια μορφή και αν παρουσιάζεται. Επιβεβαιώνουμε την πρόσφατη απόφαση του Δ. Σ. της ΟΛΜΕ (συνεδρίαση 8/1) για την αξιολόγηση.
  • Η κατάργηση του νόμου για την αναδιάρθρωση του Λυκείου. Να μην εφαρμοστεί καμιά πλευρά του στους μαθητές της φετινής Α΄ Λυκείου.
  • Η προβολή του Ενιαίου, Δημόσιου, Δωρεάν, 12χρονου σχολείου ως εναλλακτικής λύσης, χρειάζεται να έρθει στο προσκήνιο τώρα και πλευρές του να γίνουν αιτήματα άμεσης διεκδίκησης.
  • Οι διεκδικήσεις και οι θέσεις που προβάλλαμε μέχρι τώρα, το πλαίσιο αιτημάτων και πάλης που ψηφίστηκε με συντριπτικές πλειοψηφίες στις ΓΣ του Σεπτεμβρίου, οι μετέπειτα αποφάσεις, οι αποφάσεις 16ου Συνεδρίου ισχύουν και αποτελούν τον πυρήνα, την κατεύθυνση της πάλης μας.

Στις μορφές πάλης που προτείνει η ΟΛΜΕ και τις οποίες η συνέλευση ενέκρινε αποφάσισε  να προστεθεί ακόμη:

Μετά την 24ωρη απεργία άμεσα νέες Γ.Σ των ΕΛΜΕ και Γ.Σ. των προέδρων με πρόταση για γενικό «μπλακ άουτ» σε εκπαίδευση και δημόσιο που θα ξεκινήσει με απεργιακή μορφή διάρκειας (48ωρη, 3ημερη-5νθήμερη). Η ημερομηνία έναρξης και η συγκεκριμενοποίηση της απεργίας διαρκείας να συναποφασιστεί με άλλους κλάδους και σωματεία.

Στις μορφές πάλης επιβεβαίωσε τις αποφάσεις της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης (15/1):

Παρασκευή 24/1, στις 6.00μμ, στην ΕΔΟΘ συνάντηση συντονισμού με τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Π.Ε. για την αξιολόγηση, τις απολύσεις, την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των δημόσιων αγαθών.

Δευτέρα 27/1: Λειτουργικός αποκλεισμός του συγκροτήματος ΕΠΑΛ του Ευκλείδη με δραστηριότητες και εκδηλώσεις, ομιλίες, συνελεύσεις, συνεντεύξεις, συναυλίες κ.ά. Προσκαλούνται να συμμετέχουν γονείς, μαθητές και σωματεία. Οι συνελεύσεις των ΕΛΜΕ κηρύσσουν τρίωρες στάσεις 8.00 – 11.00 π.μ. και 2.00 – 5.00 μ.μ. και η ΟΛΜΕ 11.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. και 5.00 – 8.00 μ.μ. για τις ΕΛΜΕ που θα πάρουν μέρος.

Τρίτη 28/1, 6.00 μ.μ., ΕΔΟΘ: συνάντηση συντονισμού και προγραμματισμού των αγώνων με πρωτοβάθμια σωματεία από υγεία, ΟΤΑ, σχολικούς φύλακες, εργαζόμενους στα ΑΕΙ, ΕΡΤ 3, Κόκα κόλα, κ.ά

Πέμπτη 30/1, στις 11 π.μ. κάνουμε παρέμβαση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ  από κοινού με σωματεία στο χώρο της υγείας για τη δωρεάν  ιατρική περίθαλψη των μαθητών και των οικογενειών τους.

Παρασκευή 31/1, στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων με άλλα σωματεία συγκέντρωση στις 6.00 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου,  πορεία στην ΕΡΤ 3 και οργάνωση συναυλίας διαμαρτυρίας.

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*