Αγων. Παρέμβαση Ηρακλείου: Να αντισταθούμε στο βάρβαρο μέτρο της «αυτο-αξιολόγησης»

  • ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ «ΑΥΤΟ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» ΠΟΥ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΙ ΤΙΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.
  • ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ.
  • ΝΑ ΜΗ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΕ ΟΡΓΑΝΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.
  • ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ «ΑΥΤΟ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΩΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ (23/1/2014).
  • ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ.- Η ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

 ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (23/1 και ώρα 7μμ) ΣΤΟ 3Ο ΛΥΚΕΙΟ.

Συνάδελφοι, η αντιλαϊκή κυβέρνηση της οικονομικής ολιγαρχίας, με την έναρξη του νέου έτους «ανταμείβει» (!) τους εκπαιδευτικούς για το πολλαπλώς δύσκολο και επίπονο διδακτικό και παιδαγωγικό τους έργο σε συνθήκες πείνας και εξαθλίωσης, με το «μπουναμά» της «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» και «ΑΥΤΟ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ», με ένα δηλ στυγνά αντιλαϊκό μέτρο που ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΙ και τα ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ, ΤΗΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Πρόκειται για ολομέτωπη επίθεση σε κάθε εργασιακή, μορφωτική, κοινωνική και παιδαγωγική κατάκτηση. Γιατί, μέσω της «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» του εκπαιδευτικού έργου και του εκπαιδευτικού, αλλά και μέσω της ΑΥΤΟ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, στην πραγματικότητα, καθιερώνεται το «νέο» αποκεντρωμένο σχολείο της αγοράς, των κοινωνικών ανισοτήτων, της ταξικής απόρριψης των φτωχών, της χρηστικής πληροφορίας, της μαθητείας, της μαύρης και απλήρωτης εργασίας και του υποσιτιζόμενων μαθητών. Παράλληλα, τίθενται οι βάσεις για την ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ των βασικών εργασιακών κατακτήσεών μας, αφού στόχος της Αξιολόγησης είναι η ΘΕΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ των εκπαιδευτικών, ώστε να υπηρετείται απρόσκοπτα το αίτημα της πλουτοκρατίας για μορφωτική απογύμνωση των λαϊκών στρωμάτων σε συνθήκες επιβολής των μνημονίων της λαϊκής ληστείας, ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, σύνθλιψης του μισθού, της σύνταξης και κατεδάφισης και των βασικών κατακτήσεων στο χώρο της Υγείας-Ασφάλισης-Περίθαλψης.

Συγκεκριμένα, η «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» μόνο τη βελτίωση της ποιότητας στις σπουδές και τη λειτουργία του σχολείου δεν υπηρετεί. Γιατί, στην ουσία, στόχος της «Αξιολόγησης» είναι να καταγραφεί ο βαθμός της υποταγής, της συναίνεσης, της ανοχής και της προσαρμοστικότητάς μας στο αντιλαϊκό μέτρο της κατάργησης της οργανικής θέσης, της απόλυσης, της διαβάθμισης, της διάσπασης του συλλογικού ιστού, του επιθεωρητισμού, της παιδαγωγικής ανελευθερίας και της τρομοκράτησης. Επομένως, μέσω της «Αξιολόγησης» επιδιώκεται η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ μας από το θεμελιώδες δικαίωμά μας να λειτουργούμε ως δάσκαλοι, με συνείδηση της παιδαγωγικής ευθύνης και ελευθερίας, με την αξίωση της επιστημονικής επάρκειας και με το αίτημα της αξιοπρεπούς διαβίωσης σε ένα σχολείο που θα μορφώνει και θα παρέχει ευκαιρίες μάθησης στα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων και δε θα τα εξωθεί στο μορφωτικό και κοινωνικό περιθώριο. Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση της οικονομικής ολιγαρχίας όχι μόνο δεν καλύπτει τα ΚΕΝΑ στα σχολεία (στο μέσο της χρονιάς), όχι μόνο αυξάνει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα και καταργεί και του στοιχειώδεις θεσμούς ενίσχυσης, όπως είναι η πρόσθετη διδακτική στήριξη, αλλά επιπλέον, συζητεί με τους εκπροσώπους των τουριστικών επιχειρήσεων για την ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ «ΛΕΥΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ» (!), την ίδια στιγμή που στέλνει εγκυκλίους και επιβάλλει την ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ (καταλήψεων-συλλαλητηρίων κλπ), προτείνοντας την… ΠΑΡΑΤΑΣΗ του έτους και τη συρρίκνωση των διακοπών του Πάσχα (!). Όλα αυτά τα πρωτόγνωρης βαρβαρότητας μέτρα του μορφωτικού αποκλεισμού, της εργασιακής σκλαβιάς και οικονομικής εξαθλίωσής μας πρέπει να συναντήσουν την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ μας.

Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» συνιστά πράξη συλλογικής ευθύνης και αξιοπρέπειας και ΟΧΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ, όπως διατείνονται πρόθυμοι υποστηρικτές των αντιλαϊκών μέτρων. Οι ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ-ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ, ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ.

Συνάδελφοι, για να μπορέσουμε να προασπιστούμε τις αναφαίρετες παιδαγωγικές, εργασιακές, οικονομικές και δημοκρατικές κατακτήσεις μας, τις οποίες κερδίσαμε με πολύχρονους αγώνες, οφείλουμε να ΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-Δ.Ν.Τ.

 

ü     Να Ξαναβρούμε το δρόμο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ και ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ, μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες του Συλλόγου, του Σωματείου και της Ομοσπονδίας μας.

ü     Να Συνταχθούμε όλοι στο μέτωπο της ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ. Γιατί, μόνο μέσα από αυτό το δρόμο, μπορούμε να αποκρούσουμε τα βάρβαρα μέτρα της εξαθλίωσης, της πείνας, της ανεργίας, της αμορφωσιάς και του κοινωνικού σκοταδισμού.

ü     Να αρνηθούμε τις σειρήνες της παραπληροφόρησης για τα δήθεν «καλά» αποτελέσματα της «Αξιολόγησης». Η μισθολογική καθίζηση που επιβάλλει το αντιλαϊκό μισθολόγιο δεν θα αρθεί με την «καλή αξιολογική κρίση», αφού οι μνημονικοί νόμοι επιτάσσουν το ΠΑΓΩΜΑ των μισθών ως το 2016.(!). Εξ άλλου το αντιλαϊκό μισθολόγιο της πείνας είναι άρρηκτα δεμένο με τη διαδικασία της «Αξιολόγησης»-Διαβάθμισης-Απόλυσης.

 

Τα μέτρα της «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» είναι ένας ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ που ισοπεδώνει όλες τις κατακτήσεις μας.

 

  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ (ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 23/1), ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ.
  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ (23/1).
  • ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ.
  • ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ «ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ «ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ» ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ.
  • ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
  • ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ – ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

 

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΘΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ

ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*