Ενότητα Αριστερών Καθηγητών ΕΛΜΕ Α. Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής: αποτελέσματα εκλογών και μια πρώτη αποτίμηση

ΨΗΦΙΣΑΝ: 157 ΜΕΤΡΟ: 22
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ 4
ΕΓΚΥΡΑ 153
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΨΗΦΟΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΔΡΕΣ
ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 128 83.66 6
ΕΣΑΚ-ΔΕΕ 19 12.42 1
ΔΑΚΕ 6 3.92 0
ΣΥΝΟΛΟ 153 7
ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ
ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ
 
Είναι πολύ θετικά τα αποτελέσματα στην ΕΛΜΕ σε μια πρώτη ανάγνωση. Μετά τη μαζική εκλογοαπολογιστική ΓΣ με πάνω από 90 άτομα, η συμμετοχή αυξήθηκε κατά 13 ψηφίσαντες από τις προηγούμενες εκλογές για το ΔΣ το Δεκέμβριο του 2012 κι αυτό όταν υπήρξε μείωση των συναδέλφων, που διδάσκουν στα σχολεία της περιοχής, κατά 35 άτομα τουλάχιστον (διαθεσιμότητα, συνταξιοδότηση, μετάταξη, μετάθεση) διαμορφώνοντας τον αριθμό τους αρκετά κάτω από τους 300.
Οι 2 παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο νέο ΔΣ, η Ενότητα Αριστερών Καθηγητών (ΕΑΚ) και η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ (ΠΑΜΕ), αύξησαν αρκετά τα ποσοστά τους από τις προηγούμενες εκλογές για το ΔΣ. Η ΕΑΚ για πρώτη φορά εκλέγει 6 από τα 7 μέλη σε αυτό, γεγονός πολύ σπάνιο σε όλες τις ΕΛΜΕ πανελλαδικά. Το ΠΑΜΕ εκλέγει για 3η συνεχή χρονιά εκπρόσωπό του στο ΔΣ και σταθεροποιείται ως υπολογίσιμη δύναμη στο σωματείο. Η ΔΑΚΕ, μετά την ΠΑΣΚ, χάνει κι αυτή την έδρα της για 1η φορά από τότε που άρχισε να εκπροσωπείται σε αυτό. Η σοβαρή κρίση του κυβερνητικού συνδικαλισμού στον κλάδο μας συνεχίζεται.
Η μεγάλη επιτυχία της ΕΑΚ με τις 6 έδρες φαίνεται να οφείλεται κυρίως στην προσπάθεια που έκανε να εκφράσει τις αγωνίες και τις ανάγκες των συναδέλφων συνολικά και να υλοποιήσει τις επιδιώξεις της απεργιακής επιτροπής κατά την απεργία διαρκείας του Σεπτεμβρίου μαζί με τις άλλες δυνάμεις που συμμετείχαν σε αυτή. Συνέβαλε στη μετεξέλιξη της επιτροπής σε επιτροπή Αγώνα και αυτό αποτυπώθηκε και στην περίοδο των εκλογών με τη διαμόρφωση Μετώπου Αγώνα Ρήξης και Ανατροπής που οδήγησε στη συγκρότηση του πιο πολυπληθούς ψηφοδελτίου στην ιστορία της ΕΛΜΕ με 37 συμμετέχοντες.
Τώρα, η ευθύνη όλων είναι μεγάλη μπροστά στα πολύ κρίσιμα ζητήματα που υπάρχουν. Συγχωνεύσεις-καταργήσεις, αξιολόγηση, το μέλλον των διαθεσίμων, διώξεις και αυταρχισμός, υλοποίηση του «νέου λυκείου». Όλοι μέσα από το σωματείο μπορούμε να παλαίψουμε για το δικαίωμα στη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και στην Εργασία και να νικήσουμε.
 
Χρ. Κουρνιώτης, απερχόμενος πρόεδρος.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*