ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Το καθεστώς διαθεσιμότητας – απολύσεων δε θα επιτρέψουμε να περάσει! Όλοι στις συγκεντρώσεις, Τρίτη 17/12, 1.00 μ.μ., στις Διευθύνσεις Εκπ/σης

Καλέσματα απευθύνουν οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Κάλεσμα Ε΄ΕΛΜΕ -Θ

Το καθεστώς διαθεσιμότητας – απολύσεων καταστρέφει την παιδεία και τις ζωές των εκπαιδευτικών! Δε θα επιτρέψουμε να περάσει!

Όλοι στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Τρίτη 17/12, στις 1.00 μ.μ., στις Διευθύνσεις Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

 (δίωρη διευκολυντική στάση 12.00 – 2.00 μ.μ. και 2.00 – 4.00 μ.μ.)

Στις 10/12 με απόφαση του διοικητικού εφετείου ορίζεται ότι οι συνάδελφοι μας που είχαν κερδίσει προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα και είχαν επιστρέψει στις θέσεις τους σε ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ, για λόγους «δημόσιου συμφέροντος», επιστρέφουν και πάλι στο καθεστώς της διαθεσιμότητας. Πρόκειται για νέο χτύπημα στην πολύπαθη Τεχνική Εκπαίδευση μετά την κατάργηση των 52 ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ τον Ιούλιο, τις διαθεσιμότητες των συνάδελφων και την υποβάθμιση της λειτουργίας τους και της παρεχόμενης εκπαίδευσης που προωθεί διαρκώς το Υπουργείο Παιδείας. Όλα αυτά  οδηγούν μεγάλο μέρος της τεχνικής εκπαίδευσης στα χέρια των ιδιωτών.  

Με την απόφαση αυτή το υπουργείο Παιδείας εφαρμόζει την πολιτική της πυγμής απέναντι σε όσους εργαζόμενους αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη δουλειά, ενώ επιχειρεί να εμφανίσει ως «τετελεσμένο» την απομάκρυνση των συνάδελφων από το χώρο της εκπαίδευσης έτσι ώστε να αποδεχθούν τη μελλοντική ρύθμιση της τοποθέτησης ενός μέρους από αυτούς σε άλλες θέσεις, εκτός εκπαίδευσης, και με αμφίβολο εργασιακό καθεστώς, ενώ ένα άλλο κομμάτι θα οδηγηθεί στην απόλυση και την ανεργία.

Παράλληλα, η απομάκρυνση των συνάδελφων από τα σχολεία τους αποτελεί σημαντικό πλήγμα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Σύμφωνα με στοιχεία από ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ, μέχρι την επιστροφή των συνάδελφων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα, χάνονταν 53 ώρες κατά μέσο όρο ανά σχολείο την εβδομάδα, μετά την επιστροφή τους 23 ώρες ανά εβδομάδα, ενώ σε αρκετά συνέχιζαν να μη διδάσκονται πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Η  νέα απομάκρυνση των συνάδελφων θα δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή και κενά που δεν μπορούν να καλυφθούν με ωρομισθίους.

Την Πέμπτη 12/12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ και των συνάδελφων σε διαθεσιμότητα στην πλατεία Αγίας Σοφίας με τη συμμετοχή και μαθητών της τεχνικής εκπαίδευσης που βροντοφώναξαν: «φερτέ πίσω τους καθηγητές, θέλουμε να δώσουμε πανελλαδικές». Το Υπουργείο Παιδείας είναι υπόλογο για την καταπάτηση των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων της νέας γενιάς που αφορούν στην παροχή των γνώσεων που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να δώσουν εξετάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το Υπουργείο Παιδείας χτυπά τα όνειρα των παιδιών των πιο φτωχών κοινωνικών στρωμάτων με μια πολιτική ξεκάθαρων  ταξικών διακρίσεων.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους να απαιτήσουμε, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας, την παραμονή των συνάδελφων μας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στα σχολεία τους που τους χρειάζονται.

Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 17/12, στις 1.00 μ.μ., στις διευθύνσεις Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Για το λόγο αυτό κηρύσσουμε δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12.00 – 2.00 μ.μ. και 2.00 – 4.00 μ.μ. στα σχολεία της Ε΄ ΕΛΜΕ.

  • Όχι στις διαθεσιμότητες-απολύσεις
  •  Να επανέλθουν  και να λειτουργήσουν όλες οι ειδικότητες στα ΕΠΑΛ –  ΕΠΑΣ
  • Να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους
  • Καμιά σύμπτυξη τμήματος – Καμιά κατάργηση σχολείου. Τμήματα με 20 μαθητές στην τάξη
  • Άμεσοι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών – Προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους απασχόλησης
  • Αυξημένη χρηματοδότηση για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών
  • Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ

                                                                                                                                  Κάλεσμα που υπογράφουν οι Α’ και Γ’ ΕΛΜΕ: Να γυρίσουν τώρα  πίσω στα σχολεία οι συνάδελφοι/ισσες σε διαθεσιμότητα. Παράσταση διαμαρτυρίας. Διευκολυντική 2ωρη στάση εργασίας.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της διαθεσιμότητας των συναδέλφων/ισσών μας, που ακόμη βρίσκονται σ’ αυτή την κατάσταση από τον Ιούλιο του 2013, μεγάλο μέρος της Επαγγελματικής Τεχνικής Εκπαίδευσης οδηγείται στα χέρια των ιδιωτών καθώς οι συνάδελφοι/ισσες μας «πηγαινοέρχονται» στα σχολεία και οι μαθητές των «καταργημένων» ειδικοτήτων αλλάζουν διαρκώς καθηγητές ή και δεν κάνουν μαθήματα καθόλου, και μάλιστα σε Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα είναι οι σύγχρονες “Ιφιγένειες” που σφαγιάζονται στο βωμό της δημοσιονομικής εξυγίανσης και αντιμετωπίζονται σαν νούμερα και προαπαιτούμενα των δανειστών μας, Απαιτούμε την άμεση επαναλειτουργία των καταργημένων τομέων και ειδικοτήτων της ΤΕΕ και την επαναφορά των εκπαιδευτικών που βρίσκονται υπό το καθεστώς της διαθεσιμότητας στα σχολεία που υπηρετούσαν. Αυτή είναι η μόνη λύση που μπορεί να δώσει το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής σπουδών στη μαθητικής νεολαία της ΤΕΕ και παράλληλα να δώσει τη δυνατότητα στους τελειόφοιτους μαθητές μας να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους.

Το ΔΣ της Ε.Λ.Μ.Ε. –Θ κηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 17/12/2013 στις 13.00 το μεσημέρι, και καλεί  στα γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης για παράσταση διαμαρτυρίας.

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους Κανένας μαθητής εκτός σχολείου Να γυρίσουν τώρα  πίσω στα σχολεία οι συνάδελφοι/ισσες «σε διαθεσιμότητα» Καλούμε ακόμη  τους συναδέλφους-σες να ενισχύσουν την ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών στην παρακάτω διεύθυνση: Πατήστε ΕΔΩ για την ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*