Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιωαννίνων: όχι στις απολύσεις, στην απλήρωτη εργασία – Συλλαλητήριο στις 17 Δεκ.

Ανακοίνωση- Κάλεσμα

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ!   ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ –  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στις 7.30μμ στο Ε.Κ. Ιωαννίνων  έγινε συνάντηση σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Τα θέματα της συνάντησης αφορούσαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο χώρο της υγείας και της παιδείας όπως επίσης τις εξελίξεις σε θέματα που αφορούν βασικά αγαθά όπως το «ρεύμα» και το «νερό». Τα  συνεχή  μνημόνια αποτελούν τη σύγχρονη μορφή  επίθεσης του κεφαλαίου που μέσα στη  βαθειά του κρίση τα αναγορεύει σε αναγκαίο δρόμο για το ξεπέρασμα της  σε βάρος του κόσμου της εργασίας.

Η εντεταλμένη δικομματική κυβέρνηση με την καθοδήγηση της τρόικας (ΕΕ-ΔΝΤ, ΕΚΤ) υπόσχεται στα αφεντικά της, δεκάδες χιλιάδες  απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, μετατρέπει τα κοινωνικά αγαθά της Υγείας και της Παιδείας σε εμπόρευμα και επιτίθεται λυσσαλέα σε όλες τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, που αφορούν  σταθερή εργασία, σύνταξη και περίθαλψη. Δείγματα αυξανόμενης αγριότητας  οι  απολύσεις-διαθεσιμότητες  εκπαιδευτικών και διοικητικών στα ΑΕΙ, σχολικών φυλάκων, εργαζόμενων στο χώρο της Υγείας, το κλείσιμο Νοσοκομείων ,η συρρίκνωση-διάλυση του ΕΟΠΥΥ με την  επίθεση να συνεχίζεται με αμείωτη ένταση σε όλο τον δημόσιο τομέα.

Στα χρόνια   εφαρμογής των μνημονίων, δεκάδες κλάδοι έχασαν το εισόδημά τους, η ανεργία καλπάζει ξέφρενα και η απλήρωτη εργασία έγινε καθεστώς.  Άλλες κοινωνικές ομάδες, που επεβίωναν οριακά, ακούμπησαν πλέον την εξαθλίωση .

           Οι συνέπειές της επίθεσης είναι κοινές για όλους μας. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να συμβάλλουμε όλοι, ώστε τα ρυάκια της αντίστασης να συναντηθούν με τη συγκρότηση ενός παλλαϊκού μετώπου, αντίστασης που θα περιλαμβάνει εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, άνεργους, φτωχούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, σπουδαστές και νεολαία. Προϋπόθεση για να γίνει αυτό, είναι  η συσπείρωση όλων των εργαζομένων στα σωματεία τους  και ο συντονισμός όλων των πληττόμενων κοινωνικών ομάδων.

       Με κορμό τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις Γενικές Συνελεύσεις τους  οι μάχιμες δυνάμεις πρέπει να ξεπερνούν  την υπονόμευση της δράσης τους και τα προσωπεία  με τα οποία εμφανίζεται ο αντίπαλος. Προτείνουμε στα σωματεία της πόλης  του  δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των αυτοαπασχολούμενων , το Ε.Κ.Ιωαννίνων και  το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ  να αποφασίσουν μέσα από δημοκρατικές μαζικές διαδικασίες τον κοινό αγωνιστικό  βηματισμό το επόμενο διάστημα. Να αποφασίσουν  τη στήριξη των κινητοποιήσεων στο χώρο της Υγείας την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη που έχει προκηρυχτεί απεργία από τις ομοσπονδίες ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ, την στήριξη με αποφάσεις απεργιακής  κινητοποίησης των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα την Κυριακή 15 Δεκέμβρη ενάντια στην  κατάργηση της «Κυριακής αργίας» καθώς και την πραγματοποίηση  Πανγιαννιώτικου πανεργατικού πανδημοσιουπαλληλικού συλλαλητηρίου την Τρίτη 17 Δεκέμβρη στην πόλη μας. Σήμερα στην πρώτη γραμμή του αγώνα βρίσκονται οι εργαζόμενοι στη διοίκηση των παν/μίων οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ και στα νοσοκομεία και πρέπει να έχουν την αγωνιστική μας συμπαράταξη.

Υπερασπιζόμαστε  δημόσια παιδεία, υγεία, και κάθε δημόσια παροχή κοινωνικών αγαθών.

Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει.  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους .

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  –  Ε.Ε.  –  Δ.Ν.Τ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 11πμ ΤΗΝ ΤΕΤAΡΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ  ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6.30μμ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

 

Τα  Σωματεία : ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού και ΕΤΕΠ του Παν/μιου Ιαωννίνων, Σύλλογος επιστημονικού προσωπικού ΕΟΠΥΥ,  Σωματείο Μετάλλου, Σωματείο Πρακτικερ , Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκ. Χατζηκώστα, ΕΙΝΗ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*