Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Ανακοίνωση για την παραχώρηση του ΕΠΑΛ Κω

Η απόφαση της σχολικής επιτροπής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κω, να παραχωρήσει αίθουσες του ΕΠΑΛ Κω σε Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση για να λειτουργήσει ως εκπαιδευτήριο, αναδεικνύει πολλά τεράστια ζητήματα. Αποτελεί μια προσπάθεια εκμετάλλευσης της ανεργίας των νέων εκπαιδευτικών και της αδυναμίας πλέον των οικογενειών να αντέξουν το κόστος της τάχα «Δωρεάν Παιδείας». Προφανώς και διαφωνούμε με τη λογική του Δήμου να θεωρεί ότι τα δημόσια κτήρια είναι «τσιφλίκι» του, επομένως μπορεί να τα παραχωρεί όπου θέλει. Πολύ περισσότερο που η συγκεκριμένη περίπτωση είναι μια κραυγαλέα περίπτωση αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας για επιχειρηματικότητα στο χώρο της εκπαίδευσης.

Το κίνημα των εκπαιδευτικών και η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου ειδικότερα, έχει καταθέσει και έχει κάνει στόχους πάλης, μια σειρά από αιτήματα που η ικανοποίησή τους θα έλυνε και το πρόβλημα της ανεργίας των αδιόριστων συναδέλφων μας και θα εξασφάλιζε σε όλα τα παιδιά που ζουν στη χώρα μας το δικαίωμα στη μόρφωση, χωρίς να χρειάζονται κανενός είδους φροντιστήρια. Γιατί θα υπήρχε ένα δημόσιο σχολείο που θα ολοκλήρωνε την εκπαιδευτική διαδικασία και θα προετοίμασε ολοκληρωμένα τους μαθητές.

Αλλά ακόμη και στις σημερινές συνθήκες, αν ήθελε ο Δήμος της Κω και γενικότερα η τοπική αυτοδιοίκηση να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση, θα μπορούσε να πιέσει το υπουργείο παιδείας στην κατεύθυνση της άμεσης έναρξη των μαθημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας σε Γυμνάσια και Λύκεια, εντελώς Δωρεάν για όλα τα παιδιά και στελεχωμένης με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, ενέργεια που φυσικά θα υπενθύμιζε στο υπουργείο τις δικές του εξαγγελίες της περασμένης άνοιξης. Απεναντίας δεν είδαμε ούτε καν μια ανακοίνωση καταδίκης των απολύσεων χιλιάδων εκπαιδευτικών που έγιναν πρόσφατα.

Είναι ξεκάθαρο ότι όσο εφαρμόζονται οι πολιτικές που εξαθλιώνουν τους εργαζομένους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, μεγάλο θύμα τους θα είναι και το δημόσιο σχολείο και ο εκπαιδευτικός. Όσο για την αναφορά που γίνεται ότι έτσι θα μπορούν τα άπορα παιδιά να κάνουν φροντιστήριο γιατί το συγκεκριμένο θα είναι πιο φτηνό, έχουμε να πούμε ότι εμείς απλά παλεύουμε και για να μην υπάρχουν άπορα παιδιά.

Να θυμίσουμε τέλος, κυρίως στους γονείς, ότι την περίοδο των τελευταίων μας απεργιακών κινητοποιήσεων, καλέσαμε ανοικτά όλες τις οικογένειες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος της μόρφωσης των παιδιών τους να απευθύνονται είτε άμεσα είτε μέσω των σωματείων που ανήκουν στην ΕΛΜΕ και στους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων.

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                       Η Γραμματέας
Κριαράς Στέλιος                                                       Ρώϊμπα Φωτεινή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*