Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: όχι στην εφαρμογή της αξιολόγησης

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Όλοι την Τετάρτη 13/11, στις 8.00 π.μ. στη συγκέντρωση των ΕΛΜΕ

στην Περιφερειακή Διεύθυνση (3ωρη στάση εργασίας από 8 π.μ. έως 11 π.μ.)

Το Υπουργείο Παιδείας, μετά την ψήφιση του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση, αξιοποιώντας και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, προχωρά στην υλοποίηση της αξιολόγησης εκπαιδευτικών και σχολείων.

Πρώτο μέτρο υλοποίησης της αξιολόγησης, τα σεμινάρια για την Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου, που προγραμματίστηκαν να γίνουν σε όλες τις περιφέρειες και αφορούν στην επιμόρφωση των στελεχών της Εκπαίδευσης.

Όπως είναι γνωστό, ως κλάδος μέσα από τις Γ. Σ. και τα συνέδριά μας έχουμε αποφασίσει ότι:

  • Η προώθηση της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού και της σχολικής μονάδας συνδέεται άμεσα με τη γενικότερη αξιολόγηση προσώπων και δομών του δημοσίου με στόχο τη μείωση των εργαζόμενων κατά 150000 μέχρι το 2015. Η προωθούμενη αξιολόγηση στοχεύει στην διάλυση του κοινωνικού κράτους και την αντιδραστική μεταρρύθμισή του, ώστε να υπηρετεί πιο αποφασιστικά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, να ανοίγει νέα πεδία κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες και εντέλει να δημιουργεί ένα δημόσιο τομέα που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, μάνατζερ και ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • Η αξιολόγηση στην εκπαίδευση αποτελεί τον κεντρικό μηχανισμό για τη διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, τη χειραγώγηση, την υποταγή, τη διασπορά του φόβου και την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών με στόχο την κατάργηση της μονιμότητας των εκπαιδευτικών και τις μαζικές απολύσεις. Η αξιολόγηση δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την αναγκαία παιδαγωγική – επιστημονική υποστήριξη του εκπαιδευτικού και του εκπαιδευτικού έργου.
  • Δε θα επιτρέψουμε να ολοκληρωθεί το έγκλημα που συντελείται στην δημόσια εκπαίδευση με την εφαρμογή της αξιολόγησης. Λέμε συνολικά ένα ξεκάθαρο «όχι στην αξιολόγηση», γιατί αποτελεί κρίσιμο εργαλείο :
  • για την υπηρεσιακή και μισθολογική καθήλωση (ν. 4024/2011-νέο μισθολόγιο)
  • για τις απολύσεις στην εκπαίδευση
  • για την λειτουργία των σχολείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που επιβάλλουν ο ΟΟΣΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και η κυβέρνηση.
  • για το νέο σχολείο της αγοράς και
  • για την κατηγοριοποίηση των σχολείων, αφού όπου εφαρμόστηκαν αυτά τα μέτρα (Αγγλία, ΗΠΑ), καθόρισαν τη χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, οδήγησαν σε σχολεία πολλών ταχυτήτων αλλά και στο κλείσιμο σχολείων στις φτωχές λαϊκές περιοχές.

 

 

 

 

 Ως κλάδος μέσα από τις Γ.Σ. και τα συνέδριά μας έχουμε αποφασίσει να πάρουμε όλα τα μέτρα ώστε να ακυρώσουμε στην πράξη την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολείων.

Στο πλαίσιο αυτό:

Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ-Θ  καλούν τους συναδέλφους σε παρέμβαση κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου των σχολικών συμβούλων και των Διευθυντών Εκπαίδευσης για την αξιολόγηση, την Τετάρτη 13/11/2013, στις 8.π.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση.

Για τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων, κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας 8.00 – 11.00 π.μ. Ο στόχος της παρέμβασής μας είναι να ενημερώσουμε τους σχολικούς συμβούλους για το ρόλο και το μηχανισμό της αξιολόγησης και να αποτρέψουμε την υλοποίησή της.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους:

 –   να απέχουν από διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση

 – να στηρίξουν μαζικά και οργανωμένα τις αγωνιστικές δράσεις των ΕΛΜΕ ενάντια στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και στην αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων

 

Να αντισταθούμε συλλογικά

για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης –ΕΕ –ΔΝΤ 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*