ΡΑΣ Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας: Αν δεν τους τελειώσουμε, θα μας τελειώσουν εκείνοι

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δικομματική κυβέρνηση, την ξεπουλημένη στην τρόικα, για την εγκληματική και φασιστική απόφαση να διαλύσει τη δημόσια δωρεάν παιδεία, τα άλλα δημόσια αγαθά, την κοινωνία και τη χώρα ολόκληρη.

Το σχέδιο τους απαιτεί άμεσα και βίαια να μετακινηθούν, να μεταταχθούν και να τεθούν σε διαθεσιμότητα-απόλυση 6.000 υπάλληλοι των δήμων και περίπου 4.000 καθηγητές εκτός από τους 10.000 αναπληρωτές που ήδη απολύθηκαν. Από αυτούς οι πρώτοι 2.500 τουλάχιστον ανήκουν στην τεχνική εκπαίδευση και διώχνονται ως τις 22 Ιουλίου!!! Το πολύ μεγάλο ποσοστό τους προέρχεται από τον τομέα υγείας-πρόνοιας, που είναι ίσως ο πολυπληθέστερος σε ΕΠΑΛ & ΕΠΑΣ. Έτσι, οι εγκληματίες αυτοί, δίχως να σκεφτούν τους συναδέλφους και τους πολλούς χιλιάδες μαθητές τους, τους διώχνουν από την εκπαίδευση και ουσιαστικά διαλύουν ΕΠΑΛ & ΕΠΑΣ, πριν τα κλείσουν τελείως με το νέο τεχνολογικό λύκειο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα τεχνικά σχολεία του νομού Αιτωλ/νίας. Από τα  ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ-ΣΕΚ 65 καθηγητές οδηγούνται σε απόλυση, και οι 13.165 μαθητές της σχολικής χρονιάς 2012-2013 αγνοούν πώς θα συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι θυσιάζονται στο βωμό του «χρέους τους και της ανάπτυξής τους». Χαρακτηριστικό είναι, εκτός από την εκπαίδευση, ό, τι συμβαίνει τώρα στους δήμους. Προχωρούν οι υποτακτικοί της τρόικας σε μετατάξεις-διαθεσιμότητες-απολύσεις 2.500 σχολικών φυλάκων καθώς και 3.500 δημοτικών αστυνομικών. Όμως, όσο πιο σκληρά μέτρα εφαρμόζουν, τόσο πιο γρήγορα θα πέσουν, μόνο που στον επιθανάτιο ρόγχο τους γίνονται πιο επικίνδυνοι από ποτέ.

Στη σχολική χρονιά, που μόλις πέρασε, αντιμετωπίσαμε στην περιοχή έντονα προβλήματα κλοπών, πολύτιμου εκπαιδευτικού υλικού και κυλικείων, καθώς και κρούσματα εξωσχολικής βίας. Οι σχολικοί φύλακες ήταν αυτοί που προστάτεψαν τα σχολεία μας με τον καλύτερο τρόπο από όλους αυτούς τους κινδύνους, όταν μπορούσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

 Η κυβέρνηση, όπως θέλει να διαλύσει την εκπαίδευση, θέλει να διαλύσει και το τομέα της φύλαξης και προστασίας των δήμων, ξεκληρίζοντας 2.500 φυλάκες και 3.500 δημ. αστυνομικούς, για να τον ξεπουλήσει στους ιδιώτες σεκιουριτάδες. Είναι το ίδιο σχέδιο ξεπουλήματος που υλοποιείται και για τον τομέα των απορριμμάτων. Και για να το πετύχουν αυτό τι σημασία έχουν 6.000 εργαζόμενοι;;; Με την ίδια λογική καταστρέφει την εκπαίδευση κι ιδιαίτερα την τεχνική, ΕΠΑΛ & ΕΠΑΣ, για να στείλει τους μαθητές μας δώρο στον ΟΑΕΔ, σε ιδιωτικά ΙΕΚ και σχολές, που ο ίδιος ο υπουργός της Δημόσιας Παιδείας εγκαινιάζει, ή πιο μετά στη Γερμανία που χρειάζεται εκατομμύρια ξένους ειδικευμένους εργάτες.

Οι σχολικοί φύλακες έχουν παρουσία στα σχολεία των δήμων της επικράτειας από το 2001. Ξεκίνησαν από προγράμματα ανεργίας και μέσω της διαδικασίας επιλογής του ΑΣΕΠ ανέλαβαν τη φύλαξη σχολικών κτιρίων. Η παρουσία του σχολικού φύλακα από την αρχή είχε θετικά αποτελέσματα στη μείωση των φθορών στα κτήρια των σχολείων αλλά και στην ασφάλεια των μαθητών από κάθε μορφής κινδύνους (εγκληματικότητα, ναρκωτικά, ενδοσχολική βία κ.λπ.). Επίσης, οι σχολικοί φύλακες βοηθούν αποτελεσματικά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην εκπαιδευτική διαδικασία, λειτουργώντας ως σύνδεσμοι ανάμεσα στις υπηρεσίες των ΟΤΑ και της εκπαίδευσης. Ζητάμε όχι μόνο την παραμονή των σχολικών φυλάκων στα σχολεία αλλά και την ενίσχυση του θεσμού προς όφελος της κοινωνίας.

Καθηγητές, γονείς, μαθητές, σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί και οι άλλοι εργαζόμενοι επιβάλλεται να συντονίσουμε τους αγώνες μας για ένα λαϊκό ξεσηκωμό που θα ανατρέψει, μαζί με την πολιτική τους, τις κυβερνήσεις, τα μνημόνια και όλη τη βάρβαρη επίθεσή τους.

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΕΕ – ΔΝΤ

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*