Τι πρότειναν οι Παρεμβάσεις στην ΑΔΕΔΥ (8.7.2011)

Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων Δημοσίου Τομέα στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ

Οι εργαζόμενοι με τη μαζική τους συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 28 & 29 Ιουνη, αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα, έστειλαν ακόμα μια φορά ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές με κέντρο την πλατεία Συντάγματος διαδήλωναν εδώ και ένα μήνα, εκφράζοντας την αγωνιστική τους αντίθεση στα αντιλαϊκά μέτρα που γκρεμίζουν κατακτήσεις αιώνων.

Το πλήθος των αγωνιζόμενων διαδηλωτών, που για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποτελούσε την μοναδική αντίσταση στα σχέδια της ψήφισης και υλοποίησης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας, έγινε στόχος των  δυνάμεων καταστολής που με  πρωτοφανή βαρβαρότητα επιδόθηκαν στη διάλυσή του.

Για ώρες ολόκληρες ρίχνανε τόνους χημικών στους διαδηλωτές, χτυπώντας τους με δολοφονικό τρόπο, μέσα από ένα οργανωμένο σχέδιο σε ολόκληρη την περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων, κινήματα και συλλογικότητες δέχτηκαν την ωμή αστυνομική βία. Τραυματίστηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές ενώ  οι δυνάμεις καταστολής εμπόδιζαν τα ασθενοφόρα να τους παραλάβουν.   Οι εργαζόμενοι με την αποφασιστικότητα και την αγωνιστικότητα τους απάντησαν στην κρατική βία απελευθερώνοντας την πλατεία συντάγματος ξανά.Η ωρίμανση της πάλης τους θα είναι ο οδηγός στους αγώνες από εδώ και πέρα.

Ο τρόπος με τον οποίο εκδηλώθηκε η πρωτοφανής αστυνομική βαρβαρότητα φανερώνει τα πολιτικά αδιέξοδα της κυβέρνησης που επιλέγει την καταστολή των εργατικών κινητοποιήσεων στην προσπάθειά της να υλοποιήσει τις αντεργατικές πολιτικές που συναποφάσισαν με το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε.

Σταθεροί συμπαραστάτες της κυβέρνησης αποδείχθηκαν για  ακόμα μια φορά οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, οι οποίες όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα για να οργανώσουν τις μεγάλες κινητοποιήσεις που τελικά πραγματοποιήθηκαν χωρίς αυτούς, όχι μόνο ήταν οι μεγάλοι απόντες στη διάρκεια του οργίου καταστολής, αλλά επιπλέον ανέστειλαν την προγραμματισμένη πορεία για το απόγευμα της 29ης Ιουνίου.ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν μπορούν και δε θέλουν να παλέψουν, ο αγώνας πρέπει να περάσει στα χέρια των πρωτοβάθμιων σωματείων, στο συντονισμό τους, στην ανεξάρτητη δράση ανέργων και εργαζόμενων, ελλήνων και ξένων.

 

Με το μνημόνιο Ι και όσα ακόμα άλλα ακολουθήσουν, στοχεύουν  στη μείωση του ενεργού εργατικού δυναμικού . Μέσα από τη νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική πολιτική, δεν είναι μόνο τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και ο πλούτος της χώρας που πουλιούνται, αλλά είναι κυρίως οι άνθρωποι που γίνονται κάρβουνο στην ευρωπαϊκή, καπιταλιστική, ιμπεριαλιστική μηχανή.

Το επόμενο διάστημα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα θα δεχτούν και νέα μεγάλη μείωση των μισθών τους μέσα από το ενιαίο μισθολόγιο. Ταυτόχρονα η πειθάρχηση (πειθαρχικά συμβούλια, αξιολογικές διαδικασίες, αλλαγή των μισθολογικών κλιμακίων), θα αποτελεί τη βασική πολιτική επιλογή για το δημόσιο, μαζί με την όλο και μεγαλύτερη προώθηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Τέλος η εκκωφαντική απουσία του ΠΑΜΕ μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει. Περιχαρακωμένο στην στενή κομματική γραμμή, καταγγέλλει και περιφρονεί πολιτικά τους πάντες. Στοχεύει, συχνά και μέσα από ψεύδη, να υποτιμήσει κάθε πολιτική δράση που μάχεται την νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική λαίλαπα. Ψηφίζει μαζί με την ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ  τον απεργιακό σχεδιασμό των 24ωρων ντουφεκιών, (αποκαλώντας κλιμάκωση του αγώνα μετά την 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση του Ιουνίου μια νέα 24ωρη στο τέλος του Ιουλίου…) καθώς και τις ανακοινώσεις για την “κρατική καταστολή και το ρόλο των κουκουλοφόρων στο κίνημα” (sic).

Απέναντι στην επέλαση της καπιταλιστικής λαίλαπας οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις στο δημόσιο τομέα, καλούμε σε παλλαϊκό ξεσηκωμό με γενικό πολιτικό απεργιακό αγώνα διάρκειας. Η ΑΔΕΔΥ να απευθύνει πρόταση αγωνιστική στις ομοσπονδίες που θα περιλαμβάνει απεργιακή εβδομάδα με 48ωρη απεργία, καταλήψεις, συλλαλητήρια, και οτιδήποτε άλλο θα βοηθήσει στον αγώνα.

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις προωθούν αγωνιστικό σχέδιο σε όλους τους εργαζόμενους όλων των κλάδων ,επιδιώκουν διακλαδικό μέτωπο με στόχο τη συμπόρευση όλων των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που θα απαιτήσουν και θα κερδίσουν την ανατροπή της νέας επιδρομής  κυβέρνησης,  ΕΕ, ΔΝΤ, κεφαλαίου. Με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και  τις γενικές τους συνελεύσει,με το συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα τους επιδιώκουν γενικό διακλαδικό απεργιακό και αγωνιστικό πρόγραμμα διάρκειας με απεργιακή κινητοποίηση   που θα συνοεύεται από συλλαλητήρια, καταλήψεις, περικύκλωση της βουλής και άλλες πολύμορφες δράσεις.

Η  μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων και όλου του λαού στις 28-29 Ιουνίου αλλά και οι σαράντα και πλέον μέρες στις πλατείες με κυρίαρχο σύνθημα ‘ ψωμί παιδεία ελευθερία η χούντα δεν τελείωσε το 73’ δείχνουν το δρόμο του αγώνα . Καλούμε τους εργαζόμενους να μεγαλώσουν τη δράση τους στους χώρους δουλειάς και να πλημμυρίσουν τους δρόμους και τις πλατείες, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα να παλεύουμε:

  • για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, Ε.Ε, ΔΝΤ, κεφαλαίου,
  • για την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος,
  • για την ανατροπή οποιουδήποτε τωρινού ή επίδοξου διαχειριστή αυτής ή παρόμοιας πολιτικής.
  • Να επιστραφούν πίσω όσα μας έχουν πάρει..
  • Δημόσια παιδεία, υγεία και ασφάλιση.
  • Να πέσει η χουντα κυβέρνησης –ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφαλαίου
  • Διαγραφή του χρέους.
  • Έξοδο από ΕΕ – ΟΝΕ.

Κουλούρης Σπύρος,  Βάρτζελη Νάγια,  Τσιριγώτης Θανάσης, Καλλώνης Σταύρος

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*