Α΄, Β΄, Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας: Πρόσκληση σε συγκέντρωση εκπαιδευτικών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

   Το τελευταίο διάστημα οξύνεται από τη μεριά της διοίκησης της εκπαίδευσης η αυθαιρεσία στις υπηρεσιακές μεταβολές των συναδέλφων με στόχο μέσα από την απαξίωση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΥΣ) να δημιουργηθεί η νέα «δεξαμενή» διαθεσιμοτήτων των συναδέλφων/- ισσών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 7/10/13 ανακοινώθηκε διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Παιδείας βάσει της οποίας εμφανίζονται να πλεονάζουν στη Γ΄Αθήνας  64 εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ05,06,07,08,11,16,19-20,32!  Συνολικά στην Αττική πλεονάζουν 335 εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων αυτών! Είναι προφανές ότι προετοιμάζεται η δεύτερη φάση υποχρεωτικών μετατάξεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Την ίδια στιγμή εκατοντάδες εκπαιδευτικοί στην περιοχή μας εμφανίζονται να «πλεονάζουν» με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν το υποχρεωτικό τους ωράριο. Οι διαδικασίες των τοποθετήσεων προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα με συνέπεια να έχουν κατατεθεί εκατοντάδες ενστάσεις εκπαιδευτικών.

   Μέσα στα πλαίσια αυτά επιδεινώνεται η εργασιακή ανασφάλεια και θίγονται τα δικαιώματα ενός μεγάλου τμήματος του κλάδου. Η λύση στα προβλήματα αυτά είναι μία και μόνη , ενότητα και αλληλεγγύη, ενάντια στις λογικές του  «πολέμου ειδικοτήτων».  

 Η Α΄ Β΄ Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας καλούν όλους τους συναδέλφους  και ιδιαίτερα αυτούς που εμπλέκονται σε αυτές τις διαδικασίες και «πλεονάζουν» ολικά ή μερικά σε συγκέντρωση-συζήτηση την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 13:30 στο 1ο ΓΕΛ Περιστερίου (Πελασγίας & Αβδήρων).

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*