Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Τρίτη 8/10 συνεδριάζει το ΑΠΥΣΔΕ για υποχρεωτικές μετακινήσεις. Να τις σταματήσουμε!

 Ε΄  ΕΛΜΕ – Θ

Τρίτη 8/10 συνεδριάζει το ΑΠΥΣΔΕ για υποχρεωτικές μετακινήσεις. Να τις σταματήσουμε!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 8/10, στις 12.00, στην περιφέρεια

(τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ.)

Οι παραστάσεις και οι διαμαρτυρίες των ΕΛΜΕ στο ΑΠΥΣΔΕ κεντρικής Μακεδονίας και στο ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, για να μη γίνουν υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών συνεχίστηκαν και την Πέμπτη 3/10/2013.

Το ΑΠΥΣΔΕ ανέβαλε τη συνεδρίασή του για  τις υποχρεωτικές μετακινήσεις όλων των  ειδικοτήτων και όρισε νέα συνεδρίαση για  την  Τρίτη 8/10, στις 1.00 μ.μ.

Το ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης  και ο Διευθυντής εκπαίδευσης για μια ακόμη φορά συνεχίζουν να παραπλανούν με τη στάση τους τον κλάδο. Στις συναντήσεις με εκπροσώπους των ΕΛΜΕ και συναδέλφους που τους έχουν χαρακτηρίσει «πλεονάζοντες» ενώ δήλωσαν ότι συντάσσονται με τις αποφάσεις του κλάδου, την ίδια στιγμή υλοποιούν τα σχέδια του υπουργείου. Και συγκεκριμένα:

Τη Δευτέρα 30/9, το ΠΥΣΔΕ  δια του Διευθυντή Εκπαίδευσης δεσμεύτηκε ότι παγώνει τις διαδικασίες των μετακινήσεων ΠΕ01, ΠΕ02,  ΠΕ03,  ΠΕ04, ΠΕ09, ΠΕ010 και ΠΕ013. Η δέσμευση αποδείχθηκε ότι δεν τηρήθηκε, γιατί την ίδια ημέρα έστειλαν στην περιφέρεια τα ονόματα των συναδέλφων που τους ζητήθηκε να κάνουν αίτηση μετακίνησης!!!

Την Πέμπτη 2/10, το ΠΥΣΔΕ μας διαβεβαίωσε ότι δε θα στείλει στην περιφέρεια νέο κατάλογο με «πλεονάζοντες» των  ειδικοτήτων ΠΕ05, ΠΕ06,  ΠΕ07,  ΠΕ08 και ΠΕ09, ΠΕ011, ΠΕ016, ΠΕ19-20, κ.α. των οποίων οι υπηρεσιακές μεταβολές δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, όχι γιατί δε συμφωνεί με  παράτυπες αποφάσεις (δεν έχουν γίνει οι διαδικασίες των τοποθετήσεων εντός ΠΥΣΔΕ), αλλά γιατί ήδη το έχει κάνει. Ο Διευθυντής εκπαίδευσης, τους κατάλογους που είχε συντάξει το ΠΥΣΔΕ από συναδέλφους που τους προόριζε για εθελοντική μετακίνηση στην πρωτοβάθμια,  τους έχει στείλει   στην  περιφέρεια. Τους συναδέλφους αυτούς η περιφέρεια θα τους χαρακτηρίσει «πλεονάζοντες» και άρα μπορούν να μετακινηθούν υποχρεωτικά στο νομό, στην  περιφέρεια, αλλά και ανά την Ελλάδα!!!

Όσον αφορά τη Διεύθυνση Ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπως επιβεβαιώνει αιρετός του κλάδου, οι κατάλογοι με τους «πλεονάζοντες»  εκπαιδευτικούς συντάσσονται χωρίς συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ, αφού ποτέ δεν έχει προσκληθεί σε ανάλογη συνεδρίαση!!!

Η κυβέρνηση, το υπουργείο παιδείας και οι διοικήσεις που έχουν πλέον προσαρμοστεί στην εφαρμογή του πακέτου όλων των αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών, λειτουργούν υπονομεύοντας το καθεστώς της  μόνιμης και σταθερής εργασίας των εκπαιδευτικών. Συνεχίζοντας την ίδια πρακτική που εγκαινίασαν το προηγούμενο διάστημα με τη δημιουργία τεχνητών παράτυπων πλεονασμάτων, επιδιώκουν να εμφανίσουν ως αναγκαιότητα τις μετακινήσεις και άρα και των  μέτρων κινητικότητας, δηλαδή των  απολύσεων στην εκπαίδευση και στο δημόσιο, αφού εμφανίζουν τους εκπαιδευτικούς να περισσεύουν.

Το συντεταγμένο αντιεκπαιδευτικό μέτωπο κυβέρνησης, υπουργείου παιδείας και διοικήσεων εκπαίδευσης,  παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες του, δεν έχει καταφέρει να προχωρήσει τις υποχρεωτικές μετακινήσεις. Με τον αγωνιστικό συντονισμό όλων των  ΕΛΜΕ και από κοινού με όλους τους συναδέλφους μπορούμε να σταματήσουμε τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων να συμμετέχουν  μαζικά  στη συγκέντρωση που οργανώνουν οι ΕΛΜΕ για την Τρίτη 9/10, στις 12.00 το μεσημέρι στην περιφέρεια,  για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, για να μη γίνουν οι υποχρεωτικές μετακινήσεις, για την προώθηση των διεκδικήσεων του κλάδου ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις των εκπαιδευτικών και στα σχέδια αποδόμησης του δημόσιου σχολείου. Για τη συμμετοχή των συναδέλφων  οι ΕΛΜΕ κηρύσσουμε τρίωρη στάση από τις 11.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.

 

●  ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΚΤΟΣ  ΠΥΣΔΕ          ●  ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

●  ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ          ●  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

●  ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ      ●  ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

     ΣΤΑ ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ

Το  Δ.Σ. της ΕΛΜΕ                  

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*